foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Sācies šovs "Dejo ar zvaigzni!" Lūkojam, kā tagad klājas iepriekšējo sezonu uzvarētājiem
Pirmie uzvarētāji - Aleksandra Kurusova un Lauris Reiniks.
TV
2022. gada 26. septembris, 06:55

Sācies šovs "Dejo ar zvaigzni!" Lūkojam, kā tagad klājas iepriekšējo sezonu uzvarētājiem

Jauns.lv

Šomēnes pēc gandrīz septiņu gadu pārtraukuma startēja viens no krāšņākajiem TV3 šoviem, kāds veidots Latvijā, - "Dejo ar zvaigzni!". Lai arī projekts piedzīvo jau piekto sezonu, pirmo reizi tā kaislības norit ne februārī, bet septembrī. Kamēr šovs vēl tikai sākas, mēs atceramies visu četru sezonu uzvarētājus un lūkojam, kā viņiem klājas tagad.

Dejo ar zvaigzni!

Pirmo sezonu TV3 pārraidīja no 2007. gada 4. februāra. Šovu vadīja aktrise Agnese Zeltiņa un deju treneris Valērijs Mironovs.

Uzvarēja: Lauris Reiniks & Aleksandra Kurusova

Lauris Reiniks un Aleksandra Kurusova šovā „Dejo ar zvaigzni” 2007. gadā

gallery icon

Neticami, bet, kopš Laura Reinika vārdu sākām minēt tandēmā ar dejotāju Aleksandru Kurusovu, ir paskrējis vairāk nekā 15 gadu! Iespējams, skatītāji (un ļoti iespējams, ne tikai) dzirkstošajā, mūžam smaidīgajā, no turīgas ģimenes nākušajā Aleksandrā saskatīja lielisku sabiedroto tobrīd jau uz Latvijas iekārojamāko vecpuišu soliņa nosēdinātajam 28 gadus vecajam Laurim, tāpēc finālā, kurā simpātiskais pāris spēkiem mērojās ar Ivetu Feldmani un Valdi Škutānu, tā deva pa pogām, ka sarūpēja vairāk nekā 70 000 (!) balsu – divas trešdaļas no visām –, kas pat tiem laikiem bija rekordaugsts rādītājs. Turklāt Lauris no visas zvaigžņu plejādes, kas piedalījās šovā, bija jaunākais un “neprecētākais”, nu lai taču viņiem tiek! Šovam beidzoties (zināms, ka bija uzvarētāja kauss, bet vai nauda, arhīvi klusē), Reiniks priecājās, ka nu būs laiks, lai kopā ar savu draugu Mārtiņu Freimani filmētos mākslas filmā "Dancis pa trim", pabeigtu sacerēt "Sirds sadeg neparasti" un prezentētu jaunu albumu "Nakts veikalā".

Pēc četriem gadiem pāris vēlreiz sadejojās tādā pašā Lietuvas deju šovā, ierindojoties sestajā vietā. Bet mīlas dzirkstis, ko tā bija gaidījuši abu mākslinieku talanta cienītāji, vismaz publiski tā arī neleca, lai gan, pēc dažādām aktivitātēm spriežot, draudzīgās attiecības saglabājās. Ja runa par "Dejo ar zvaigzni!", viņi, šķiet, arvien ir nepārspēts pāris.

Lauris Reiniks uz kuģa izdancina Aleksandru Kurusovu

Dodoties ar prāmi uz Stokholmu, Lauris Reinis ballējās ar draugiem un izdancināja savu bijušo deju partneri Aleksandru Kurusovu.

gallery icon

Kopš uzvaras šovā aiztecējis daudz ūdeņu, bet Reinika vieta uz iekārojamo vecpuišu soliņa ne uz brīdi nav atbrīvojusies. Tāpat viņš stabili notur savu vietu šovbiznesā ne tikai TV projektu un pasākumu vadīšanā, bet arī uz kaimiņvalsts skatuvēm, uz kurām pēc Es skrienu panākumiem sāk nonākt pēdējais Laura hits – kopā ar māsu Rūtu un vecmāmiņu Veroniku radītais lācēns Ričijs Rū. Tiesa, kā nesen rakstīja "Kas Jauns", šo gada nogali Lauris pēc “norauta stopkrāna” pavada Kolumbijā, lai norobežotos no visa un visiem, atgūtu veselību un mācītos spāņu valodu.

Dejo ar zvaigzni 2!

Otrā sezona tika pārraidīta televīzijā no 2008. gada 17. februāra. Šovu vadīja humorists Valters Krauze un iepriekšējās sezonas otrās vietas ieguvēja Iveta Feldmane.

Uzvarēja: Raivis Vidzis & Viola Abramova

Kamēr pāris baudīja uzvaras garšu, skatītāji uz karstām pēdām metās interneta komentāros spriest, kāpēc uzvarējis tieši Vidzis ar Violu, ne Aisha, Linda Leen vai vismaz Uldis Marhilevičs.

TV3 ðova Dejo ar zvaigzni 2 koncerts Arçnâ Rîga 2008.g. maijâ.

Vieni bija pārliecināti, ka notikusi šmaukšanās ar rezultātiem, jo divkārtējais pasaules spēkavīra kausa ieguvējs un fitnesa treneris vairāk lāčojis nekā dejojis, tāpēc žūrijai pat nav nācies vērtēt, vai Vidzis dejo uz pilnas pēdas, galvenais, vai “muskuļu kalns” jūt ritma atšķirību starp valsi un ča-ča-ča. Daudzi bija arī novērojuši, ka Vidzis rupji izturas pret savu partneri – te pabāž kulaku zem deguna, te beigās paziņo, ka “Violu neprecēs”. Turpretī citi tieši slavēja spēkavīra neveiklību (un paldies viņam, ka daiļava palikusi nesalauzta!), uz kā fona (īpaši zaļā purva vīra Šreka tēlā) Viola izcēlusies vēl azartiskāka un sievišķīgāka.

TV šovu zvaigznes Reiniks, Vidzis un Viola Abramova iedzied kopdziesmu

Lai ierakstītu TV3 Jaungada šova „Prieks kopā būt!” kopdziesmu „Prieks kopā būt”, grupas „Vintāža” studijā Mārupē pulcējas daudzi TV3 veidoto ...

gallery icon

 

Šajā ziņā viņa tika salīdzināta ar pirmās sezonas uzvarētāju Aleksandru Kurusovu – atkal bija uzvarējis pāris, kurā stiprais plecs ir no tautas, bet dejotāja ir ņipra cittautiete. Šoreiz šova balva – 10 000 eiro – tika pārspriesta publiski, uzvarētājiem drīz vien paziņojot, ka to (sadalot uz pusēm un noņemot nodokļus, mazliet vairāk nekā 3000 eiro katrs) ziedos labdarībai.

Arī no šā pāra skatītāji sagaidīja vairāk par sadejošanos, bet nesagaidīja. Attiecību ziņā gan otrā sezona zemē metama nebij’ – uz deju laukuma no sirds saskatījās tobrīd precētais “misters” Agris Blaubuks un dejotāja Laura Kosīte. Bet Vidzis pēc diviem gadiem par sievu apņēma savu ilggadējo draudzeni Aleksandru Čupriku, ar kuru pēc gada izšķīrās, bet 2014. gadā atkal mija gredzenus un 2017. gadā otrreiz izšķīrās. 

Kopš deju šova Raivis televīzijā bija biežs viesis – līdzdarbojās gan tievēšanas šovā "XXL", Armanda Pučes vadītājā sporta raidījumā "Hattrick", šovā "Boksa akadēmija", epizodiski parādījās seriālos un, iepriekš meistarību slīpējis "Hamletā" pie Rolanda Zagorska, arī improvizācijas mākslas projektos. Kā aktieris viņš pat tika uz Dailes teātra skatuves.

Raivis Vidzis improvizācijas teātrī "Spiediens"

Bijušais spēkavīrs Raivis Vidzis 2017. gada rudenī kļuvis par improvizācijas teātra "Spiediens" štata aktieri.

gallery icon

Vēlākās intervijās Vidzis atzina, ka šovs "Dejo ar zvaigzni!", sniedzot pozitīvas emocijas no svešiem cilvēkiem, viņam daudz devis garīgajā izaugsmē, ļāvis saprast, ka viņa dzīvē ir par daudz agresijas, un virzījis uz pilnveidošanos. Nupat, septembrī, Raivis nosvinēja trīs gadus dēlam Rūdolfam, ko viņam dāvājusi draudzene Madara.

Dejo ar zvaigzni 3!

Trešā sezona sākās 2010. gada 14. februārī. To vadīja jau iepriekšējā sezonā skatītāju novērtētais Valters Krauze, bet Ivetas Feldmanes vietā viņam līdzās stājās ilggadējā šovbiznesa partnere Jana Duļevska.

Uzvarēja: Ainārs Ančevskis & Ieva Kemlere

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ieva Kemlere un Ainārs Ančevskis.

Šajā sezonā balva bija nedaudz mazāka. Ainārs Ančevskis ar Ievu Kemleri uz pusēm dalīja 7000 eiro, un Nacionālā teātra aktieris atklāja, ka naudu ieguldīs savā lauku īpašumā Vecumniekos, kur kopā ar dzīvesbiedri Martu Grasi un dēlu Raiti plānoja arī pavadīt atvaļinājumu.

Beidzamie desmit gadi aktierim privātajā dzīvē bijuši pārmaiņu pilni. 2016. gadā Ančevskis, kas uz ekrāna priecējis ar komiskām lomām, šķīrās no sievas un sāpīgu pārdzīvojumu dēļ pat cīnījās ar depresiju. Kopš tā laika aktieris arī bijis noraidošs pret jebkādām intervijām presē un atturīgs publiskos pasākumos. Taču zināms, ka viņam pēc šķiršanās izveidojušās jaunas attiecības, kurās pirms trim gadiem pasaulē nākusi meitiņa. Pagājušā gada oktobrī Ančevskis kopā ar dzīvesbiedri, kas izskatās krietni jaunāka, apmeklēja pirmizrādi Nacionālajā teātrī.

Dejo ar zvaigzni 4!

Šova ceturtā sezona TV3 startēja 2015. gada 23. februārī. Par vadītājiem tika izvēlēts vēl nebijis tandēms – aktieris Jānis Āmanis un televīzijas seja Maija Silova.

Uzvarēja: Liene Greifāne & Viktors Haritonovs

Šova "Dejo ar zvaigzni 4" uzvarētāji Liene Greifāne un Viktors Haritonovs svin uzvaru

Šova “Dejo ar zvaigzni 4” uzvarētāju Lienes Greifānes un Viktora Haritonova gaviles, uzzinot, ka uzvarējuši šovā.

gallery icon

Lai arī finālā, kurā uzstājās četri pāri, skatītāji telefonbalsojumā pirmajā vietā lika ratiņkrēslā sēdošo biznesa analītiķi Mārtiņu Oliņu un Ilzi Jankovsku, bet internetā balsotāji – aktieri Gintu Grāveli un dejotāju Lieni Tarani, kopvērtējumā uzvarēja, kā bija prognozējuši bukmeikeri, Liene Greifāne un Viktors Haritonovs. Turklāt viņi reiz jau šovu bija pametuši, bet ieguvuši iespēju tajā atgriezties. Balvā tika piešķirts 5000 eiro, ko Liene teicās visu atdevusi savam partnerim. Greifānes panākumus skaidroja ar to, ka viņa ir labi atpazīstama un sevi pierādījusi kā enerģijas pilna jaunā māmiņa – šova laikā viņas otrajam dēlam Kristoferam bija tikai daži mēneši.

Liene Greifāne "Supernova 2018" finālā

Dziedātāja Liene Greifāne konkursa "Supernova 2018" finālā.

gallery icon

2016. gadā Greifāne pieņēma lēmumu pārcelties uz Maskavu, lai studētu režiju Viskrievijas Valsts kinematogrāfijas institūtā. Kopā ar viņu devās vīrs Igors un jaunākais dēls Kristofers, kamēr vecākais – Sebastians Matiass – atteicās pārcelties, negribēdams “kļūt par krievu”. Viņš dzīvo pie sava tēva Arta Bronuša ASV. Pērn Liene ar sarkano diplomu absolvēja augstskolu un paziņoja, ka dodas uz Sočiem, kur strādās restorānā par māksliniecisko direktori. Sočos rastā iespēja iekārtot mājokli un pelnīt naudu Greifānei arī bija noteicošā, sākoties Krievijas iebrukumam Ukrainā. Viņa paziņoja, ka uz Latviju pārcelties nedomā, jo te šovbiznesā neredz sev iespējas, kā arī nevēlas atrasties vidē, kur par savu izvēlēto ceļu saņem daudzu tautiešu nosodījumu. Vairākkārt starp Lieni un Latvijā dzīvojošajiem raisījušās diskusijas, kurās viņa it kā savas drošības dēļ atteikusies nosodīt karu Ukrainā un aizstāvējusi Krievijas iedzīvotājus, tā saņemot pārmetumus, ka “ir pārkrievojusies”.

Pēc tīs gadu prombūtnes, pirms Jāņiem, Greifāne uz desmit dienām ieradās Latvijā. Lai arī izteicās, ka viņas nolūks ir tikai satikt radus un draugus, pēc pēdējām aktivitātēm soctīklos redzams, ka drīzumā klajā nāks viņas mūzikas albums Ziemassvētkos, ko palīdzējuši veidot Latvijas mūziķi. Tāpat šomēnes Liene soctīklos padižojās, ka mācās spēlēt ģitāru, līdzdarbojas šovā "Nu ka vsje vmeste!" un pozē pašiņam kopā ar Kremļa “lakstīgalu” Nikolaju Baskovu.