foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - vikingu grāvējs "Ziemeļnieks", spāņu "Todos mienten" un pašmāju "Spogulī"
Kadrs no filmas "Ziemeļnieks".
TV
2022. gada 13. septembris, 10:56

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - vikingu grāvējs "Ziemeļnieks", spāņu "Todos mienten" un pašmāju "Spogulī"

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ lūkojiet vikingu prinča skarbos piedzīvojumus, neparastu spāņu seriālu un pašmāju stāstu par mūsdienu Sniegbaltīti.

Vikingu prinča skarbais ceļš

"Ziemeļnieks" ("The Northman") ir epohāla piedzīvojumu drāma, kas stāsta par vikingu princi Amletu un viņa skarbo un ilgo ceļu, lai atriebtu nogalināto tēvu.

Filmas režisora krēslā sēdies vēl pat 40 gadu vecumu nesasniegušais Roberts Egerss, kas talantīga censoņa slavu iemantojis jau ar savām pirmajām divām pilnmetrāžas filmām – "Ragana" un "Bāka". Nu kārta tiešām vērienīgam projektam – "Ziemeļnieka" budžets sasniedzis ap 80 miljoniem ASV dolāru. Scenāriju sarakstījis režisors pats – kopā ar islandiešu rakstnieku un dzejnieku Sjonu.

Sstāsta pamatā ir sena skandināvu leģenda par Amletu. Tēlu, no kura pēcāk Viljams Šekspīrs radīja princi Hamletu. “Es ar šo filmu tiešām lepojos,” atzīst režisors Roberts Egerss un piebilst – pats līdz galam nav sapratis, kā viņam izdevies tik aizraujoši un izklaidējoši parādīt vardarbības ainas, tās neglorificējot. Tāpat režisors atklāj, ka centies "Ziemeļnieku" padarīt par vēsturiski visprecīzāko vikingu filmu kino vēsturē. To nodrošinājusi gan scenārija kopīgā rakstīšana ar islandieti Sjonu, gan sadarbība ar vēsturniekiem un arheologiem. Vienīgais pārsteigums, zinot Egersa tieksmi tiekties pēc precizitātes pat sīkumos, ir tas, ka filma ir angļu valodā. Uz to režisors liek noprast – ja būtu viņa vara, filma būtu sennorvēģu mēlē. “Varbūt kādreiz spēšu pats finansēt sev kādu vēsturisku filmu kā Mels Gibsons, bet šai bija jābūt angliski,” nopūšas režisors.

Aizraujošo drāmu skatieties "Tet TV+ Filmu noma" angļu vai krievu valodā ar subtitriem latviešu vai krievu valodā.

Viss sākās ar seksa video

"Tev nebūs melot" ("Todos mienten") ir spāņu seriāls, kurā apvienoti trillera, melnā humora un parodijas elementi.

Belmontas piejūras daļā dzīve ir klusa un mierīga. Līdz vietējās vidusskolas skolotājas Makarenas un viņas tikko pilngadību sasniegušā skolnieka Ivana seksa video aizsāk traci pilsētā.

Seriālu "Tev nebūs melot" skatieties "Tet TV+ Filmas un seriāli" spāņu valodā ar subtitriem latviešu vai angļu valodā.

Sniegbaltīte mūsdienās

Par filmu "Spogulī" Laila Pakalniņa šogad februārī tika pie "Lielā Kristapa" kā labākā spēlfilmas režisore.

Krosfita treneris kļūst par tēvu jaundzimušai meitenei vārdā Sniegbaltīte. Viņas māte mirst, un tēvs drīz vien apprec ar sevi pārņemtu krosfita entuziasti. Viņa nemitīgi vingro, tiecoties būt pati labākā. Patiesi, viņa arī kļūst par izveicīgāko, skaistāko un spēcīgāko – tagad viņa spēj veikt 50 bērpijus. Tikmēr krosfita pavalstī uzaug arī Sniegbaltīte, un, laikam ritot, viņa ir gatava pārspēt pamāti. Gaidāms jauns rekords? Nestāsti man pasakas!

Filmu "Spogulī", kurā galvenajās lomās iejutušies Madlēna Valdberga, Lauris Dzelzītis un Elza Leimane, skatieties "Tet TV+ Filmas un seriāli".