foto: Stuart Wallace/Shutterstock/ Vida Press
"Man paveicās pavadīt kopā viņas dzīves pēdējās 24 stundas": Elizabetes II meita par to, kā nomira māte
Šā gada 15. septembrī princese Anna viesojās Glāzgovā, kur tikās ar tautu, kas sēro par karalienes došanos mūžībā.
Slavenības
2022. gada 16. septembris, 06:41

"Man paveicās pavadīt kopā viņas dzīves pēdējās 24 stundas": Elizabetes II meita par to, kā nomira māte

Jauns.lv

Lielbritānijas mirušās karalienes Elizabetes II vienīgā meita princese Anna (72), nākusi klajā ar aizkustinošu paziņojumu par mātes piemiņu. To izplatījusi Bakingemas pils.

8. septembrī savā Skotijas rezidencē Balmorālas pilī mūžīgā miegā aizmiga Lielbritānijas karaliene Elizabete II.

Leģendārā valdniece pēdējās dzīves stundas pavadījusi sev vistuvāko cilvēku lokā. Monarhes meita pastāstījusi par to, kā nomirusi viņas māte.

Princese Anna atklāja, ka pēdējo diennakti pavadījusi kopā ar mirstošu māti. Viņa bijusi klāt, kad karalienes stāvoklis sācis pasliktināties.

“Man paveicās būt kopā ar savu mīļoto māti viņas dzīves pēdējās 24 stundās. Man bija tas gods un privilēģija pavadīt viņu pēdējā ceļojumā,” norādījusi Anna.

13. septembrī zārks ar mirušo karalieni nogādāts Londonā. Bakingemas pilī sēru gājienu sagaidīja karaliskās ģimenes pārstāvji.

Tiek ziņots, ka Elizabete II tieši meitai Annai uzticējusi atbildību par bēru organizēšanu. Viņa sapratusi, ka pār viņas pēcteci vecāko dēlu Čārlzu gāzīsies milzīgs daudzums valsts lietu, tāpēc nolēmusi viņu pasargāt no bēru rūpēm, atzīmē BBC.

Elizabetes II zārku pārved no Bakingemas pils uz Vestminsteras zāli

Londonas centrā trešdien sapulcējās desmitiem tūkstošu cilvēku, lai vērotu karalienes Elizabetes II zārka pārvešanu no Bakingemas pils uz Vestminsteras zāli. ...

gallery icon
28

Karalienes Elizabetes II bēres paredzētas pirmdien 19. septembrī. Pēc oficiālās ceremonijas Vestminsteras abatijā Londonā viņu guldīs karaļa Džordža VI piemiņas kapelā Svētā Džordža baznīcā Vindzorā. Šeit jau atdusas abi monarhes vecāki un māsa princese Mārgareta. Interesanti, ka princis Filips, kurš mūžībā devās 2021. gada aprīlī, nav apglabāts šajā vietā, bet gan Karaliskajā velvē. Jau tuvāko nedēļu laikā plānots viņu pārapbedīt līdzās karalienei.

Mēģinājums karalienes Elizabetes II bērēm Londonā

gallery icon
24

Cilvēki stundām stāv rindā, lai atvadītos no karalienes Elizabetes II

Ļaudis turpina vairākas stundas stāvēt rindā, lai izrādītu cieņu un atvadītos no karalienes. Viens no Vestminsteras zāles apmeklētājiem BBC atklājis, ...

gallery icon
39