Megana un Harijs dusmīgi. Viņu bērni nesaņems titulu "Viņu Karaliskā Augstība"
foto: ddp/Stella Pictures / Vida Press
Harijs un Megana ar bērniem Ārčiju un Lilibetu.
Slavenības
2022. gada 16. septembrī, 06:12

Megana un Harijs dusmīgi. Viņu bērni nesaņems titulu "Viņu Karaliskā Augstība"

Jauns.lv

Princis Harijs un Megana Mārkla ir vīlušies un dusmīgi pēc nesenajām saspringtajām sarunām ar karali Čārlzu III.

Megana un Harijs dusmīgi. Viņu bērni nesaņems titu...

Ņemot vērā karaļa Čārlza kāpšanu tronī, tika pieņemts, ka Saseksas hercoga un hercogienes bērni saņems Viņu Karalisko Augstību titulus, tomēr kāds informācijas avots laikrakstam “The Sun” atklājis, ka tā varētu nenotikt.

Princis Viljams un hercogiene Ketrīna kopā ar princi Hariju un Meganu Mārklu aplūko pie Vindzoras pils atstātos ziedus karalienes piemiņai

Izdevums “Daily Mail” vēstīja, ka Saseksu bērni tuvākajā laikā kļūs par princi un princesi, taču Viņu Karalisko Augstību titulu viņi nesaņems.

Tiek ziņots, ka saruna ar Čārlzu ļoti sadusmojusi Kalifornijā dzīvojošo britu karaļnama pāri. Viņi jaunajam karalim norādījuši uz to, ka prinča Endrū meitām princesēm Beatrisei un Eiženijai ir Viņu Karalisko Augstību tituls, lai gan arī viņas nepilda karaļnama pienākumus. Abām princesēm ir algots darbs, viņas uz pilnu slodzi nestrādā karaļnama labā kā, piemēram, Kembridžas hercogi un Saseksas hercogi līdz 2020. gada sākumam.

foto: Vida Press
Karalis Čārlzs III Bekingemas pilī kopā ar dēlu Hariju un viņa sievu Meganu. Karaliskā ģimene sagaida karalienes zārku ierodamies no Edinburgas Londonā šā gada 13. septembrī.
Karalis Čārlzs III Bekingemas pilī kopā ar dēlu Hariju un viņa sievu Meganu. Karaliskā ģimene sagaida karalienes zārku ierodamies no Edinburgas Londonā šā gada 13. septembrī.

Viņu Karaliskās Augstības titulu, ko angļu valodā saīsina kā HRH (His/Her Royal Highness), pielieto kā rakstībā, tā sarunvalodā.

Runājot ar “The Sun”, anonīmais informators sacīja: “Harijs un Megana bija noraizējušies par drošības jautājumiem un, būdami princis un princese, viņi iegūst tiesības uz noteiktu karaliskās drošības līmeni.”

Princis Harijs un Megana dodas uz vilcienu Mančestra-Londona 2022. gada 5. septembrī

“Pēdējās nedēļas laikā ir bijis daudz sarunu. Viņi ir uzstājuši, ka Ārčijam un Lilibetai ir jābūt princim un princesei.”

Karaļnamam pietuvinātā persona turpināja stāstīt, ka pāris kopš karalienes nāves aizvadītajā nedēļā izturas ļoti neatlaidīgi un “ir palikuši dusmīgi, ka Ārčijs un Lilibeta nevar iegūt titulu Viņu Karaliskā Augstība”.

Meganas Mārklas roka gādīgi gulst uz prinča Harija muguras

“The Sun” rakstīja, ka Ārčijam (3) un Lilibetai (1) nebūs Viņu Karaliskās Augstības titula, jo viņi nav karaļnama labā strādājošas ģimenes pārstāvji.  

Atjauninātajā pēctecības rindā, kas tika publicēta karaliskās ģimenes mājas lapā neilgi pēc Čārlza pasludināšanas par karali, Harija bērni tika dēvēti par kungu un jaunkundzi.

Princis Harijs un Megana Mārkla parakstās viesu grāmatās

Saseksas hercogienes draugs un iecienītākais žurnālists Omids Skobijs komentējis pārmaiņas, “Twitter” ierakstot: “Ņemot vērā, ka viņš ir karaļa dēls, Harija bērniem ir tiesības kļūt par Viņa Karalisko Augstību princi Ārčiju un Viņas Karalisko Augstību princesi Lilibetu.”

“Tomēr šobrīd abi ir sarakstā ar savu sākotnējo vārda rakstību.”

Izdevums “Daily Mail” ir informējis par karaļa Džordža V 1917. gadā izstrādātajiem noteikumiem, kas nosaka, ka suverēna dēla bērniem būtu iespēja izmantot Viņu Karaliskās Augstības titulu, ja viņi to vēlētos.

Saseksas hercogiene jau iepriekš ir apspriedusi sava dēla Ārčija titulu, kad viņu un Hariju pērn intervēja Opra Vinfrija.

Princis Harijs un Megana Mārkla apmeklē pateicības dievkalpojumu Londonā 2022. gada 3. jūnijā

Toreiz Megana izteicās, ka viņai nav īpaši svarīgi, lai Ārčiju sauktu par princi. Tas vairāk esot drošības jautājums, turklāt viņš būtu “pirmais krāsainais pārstāvis šajā ģimenē, kurš netiek nosaukts vienādi ar citiem mazbērniem”.

Intervijā Oprai Vinfrijai hercogiene Megana gan piebilda, ka viņa neizjūtot nekādu “pieķeršanos” oficiālo titulu “varenībai”.

Megana, Harijs un princis Čārlzs

Hercogienes Megana, Ketrīna un citi karaliskās ģimenes pārstāvji piedalās karalienes dzimšanas dienas parādē 2019. gadā

Prinča Harija un hercogienes Meganas pēdējais pasākums kā britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem 2020. gada 9. martā