foto: CAMERA PRESS/Joan Williams / Vida Press
Zināms, kas notiks ar karalienes Elizabetes II mīļotajiem korgijiem
Karaliene Elizabete II kopā ar korgiju skatās televīziju 1969. gadā.
Slavenības
2022. gada 13. septembris, 18:35

Zināms, kas notiks ar karalienes Elizabetes II mīļotajiem korgijiem

Jauns.lv

Kas tagad notiks ar karalienes Elizabetes II mīļotajiem suņiem, kad saimnieces vairs nav? Pēdējie divi viņai piederējušie korgiji savulaik bija dēla prinča Endrū dāvināti.

Kļuvis zināms, ka pēc karalienes Elizabetes II nāves par viņas mīļotajiem korgijiem parūpēsies viņas dēls princis Endrū ar šķirto sievu Jorkas hercogieni Sāru Fērgusoni. Abus korgiju šķirnes suņus viņi ņems dzīvot pie sevis.

Karalienes Elizabetes mīlestība pret korgijiem laiku lokos

gallery icon
61

Karaliene devās mūžībā aizvadītajā ceturtdienā Balmorālas pilī Skotijā, atstājos divus suņus.

Prinča Endrū pārstāvis norādījis, ka viņi ar Sāru uzņemsies gādību par abiem korgijiem, kurus sauc Muiks un Sendijs. Šos suņus princis pats savulaik karalienei uzdāvinājis.

foto: CAMERA PRESS/Joan Williams / Vida Press
1969. gadā.

Karaliene savas dzīves laikā dievināja šo suņu sugu, un viņai piederējuši vairāk nekā 30 korgiji.

2021. gada sākumā monarhei uzdāvināti divi kucēni – viens korgijs un viens dorgijs (korgija un takša jauktenis).

foto: Vida Press
Karaliene ar vīru un korgiju 1976. gadā.

Suņus karalienei uzdāvināja laikā, kad viņa Covid-19 lokdauna laikā dzīvoja Vindzoras pilī un vīrs princis Filips bija slimnīcā. Dēls Endrū tos sarūpēja, lai palīdzētu kliedēt mammai vientulību.

Karaliene dorgija kucēnu nosauca par Fērgusu, par godu onkulim, savas mammas brālim Fērgusam Bousam-Laionsam, kurš gāja bojā Pirmajā pasaules karā 1915. gadā.

foto: Vida Press
1984. gadā.

Korgijam monarhe deva vārdu Muiks, kas ir populāra vieta netālu no Balmorālas pils, kur viņa vienmēr pavadīja vasaras brīvdienas.

Diemžēl prieku par abiem kucēniem aizēnoja nelāgs notikums. Tikai dažas nedēļas pēc aizkustinošās dāvanas saņemšanas piecus mēnešus vecais Fērguss nomira. Neilgi pēc viņa mūžībā devās arī karalienes vīrs Edinburgas hercogs princis Filips. Tas notika 2021. gada aprīlī.

foto: CAMERA PRESS/Richard Slade / Vida Press
1980. gadā.

Fērgusa vietā karalienei vēlāk uzdāvināja citu korgija kucēnu. Šoreiz tā bija dāvana no Endrū un viņa meitām princeses Beatrises un Eiženijas Viņas Majestātes 95. dzimšanas dienā. Kucēnu nosauca par Sendiju.

Karalienes ģērbēja Andžela Kellija atceras, ka abi kucēni bijuši neizmērojams prieka avots savai saimniecei.

foto: Today/Shutterstock/ Vida Press
1986. gadā.

Kā vēsta izdevums “The Telegraph”, princim Endrū tuvs cilvēks pastāstījis: “[Jorkas] hercogiene satuvinājās ar Viņas Majestāti pateicoties pastaigām ar suņiem un jāšanai ar zirgiem. Arī pēc šķiršanās viņa saglabāja sirsnīgu draudzību ar Viņas Majestāti, staidzinot suņus Frogmorā un daudz pļāpājot.”

Endrū sestdien pirmo reizi redzēts sabiedrībā kopš tēva piemiņa par godu rīkotā dievkalpojuma šāgada martā.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Princese Elizabete ar mammu un korgijiem 1936. gadā.

Princis kopā ar citiem karaliskās ģimenes pārstāvjiem, to skaitā savām meitām, apmeklēja karalienes par godu rīkotu dievkalpojumu baznīcā netālu no Balmorālas.

Interesanti, ka ar savā dzīvē tik neiztrūkstošajiem krogijiem karaliene 2012. gadā nofilmējās humorīgā etīdē kopā ar Džeimsā Bonda lomas atveidotāju Danielu Kreigu, par godu olimpisko spēļu atklāšanai.