foto: FARRELL / BACKGRID/ Vida Press
Princis Harijs nolīdzis bijušo policijas aizsardzības virsnieku, lai tas nodrošinātu viņa drošību Eiropas vizītes laikā
Princis Harijs un Megana Mārkla ar miesassargu Deividu Langdaunu ceļā no Mančestras uz Londonu.
Slavenības
2022. gada 14. septembris, 06:21

Princis Harijs nolīdzis bijušo policijas aizsardzības virsnieku, lai tas nodrošinātu viņa drošību Eiropas vizītes laikā

Jauns.lv

Princis Harijs ar sievu Meganu Mārklu šobrīd viesojas Eiropā. Raizējoties par savu drošību pāris nolīdzis britu policijas aizsardzības virsnieku, kurš jau agrāk ir kalpojis princim Harijam, bet šobrīd strādā privātā firmā.

Miesassargs Deivids Langdauns iepriekš rūpējās par Saseksas hercoga drošību prinča Harija bēdīgi slavenā Lasvegasas brauciena laikā 2012. gadā, kad viņu nofotografēja, kailu spēlējam biljardu.

Saseksas hercogs pieņēmis darbā savu bijušo aizsardzības virsnieku, kurš agrāk rūpējās par prinča drošību, kad viņš dzīvoja karaļnamā. Šoreiz drošības darbinieks nolīgts, lai viņš rūpētos par abu Saseksas hercogu drošību Eiropas vizītes laikā.

Izskanējusi informācija, ka divu bijušo Londonas metropolitēna policijas darbinieku algošana pārim izmaksājot “vairākus tūkstošus dienā”, vēsta “The Mirror”.

foto: FARRELL / BACKGRID/ Vida Press
Miesassargs Deivids Langdauns rūpējās par Saseskas hercogu pāra drošību Eiropas vizītes dienās šā gada rudenī.

Pildot dienestu karaļnamā, Deivids Langdauns princim Harijam kalpojis vairāk nekā desmit gadu. Tieši viņam bija uzticēts rūpēties par prinča drošību arī ceļojuma laikā uz Lasvegasu 2012. gadā, kad Harijs tika nofotografēts, kails spēlējam biljardu ar striptīza dejotāju.

Pēc pensijas vecuma sasniegšanas Langdauns pērn aizgāja no darba Londonas Metropolitēna policijā un tagad strādā privātā apsardzes firmā. Viņš rūpējās par Harija sievas Meganas Mārklas drošību, kad viņa mēroja ceļu uz Ņujorku, kur rīkoja gaidāmā bērna pūriņa svētkus, ko topošajai māmiņai apmaksāja draudzenes tenisa leģenda Serēna Viljamsa un cilvēktiesību advokāte Amala Klūnija.

foto: FARRELL / BACKGRID/ Vida Press
Princis Harijs un Megana Mārkla ar miesassargu Deividu Langdaunu ceļā no Mančestras uz Londonu.

Langdauns, kurš dala laiku starp Harija apmešanās vietām ASV un Lielbritānijā, tagad strādā par direktoru amerikāņu drošības firmā “Broadstone Risks”, kuru vada bijušais Metropolitēna policijas virsnieks Pīters Mailzs.

Kāds avots pastāstījis izdevumam “The Mirror”: “Langerss [tā viņu dēvē arī princis Harijs] ir labākais no labākajiem, un viņa attiecības ar Hariju aizsākās jau ļoti sen atpakaļ. Bet viņš noteikti nav lēts, un rēķins visticamāk sastāda tūkstošiem mārciņu dienā.”

foto: Tim Rooke/Shutterstock/ Vida Press
Princis Harijs un Megana Mārkla Diseldorfā (Vācijā) 2022. gada 6. septembrī. Aiz viņiem miesassargs Langdauns.

“Harijs viņam ļoti uzticas, tāpēc nav pārsteigums, ka viņš atkal ir princim līdzās, lai parūpētos par viņu un Meganu.”

Harijs šobrīd ir iesaistīts juridiskajā cīņā ar britu Iekšlietu ministriju par to, vai viņam un viņa ģimenei pienāktos pretendēt uz aizsardzību no Metropolitēna policijas, ja tā tiek finansēta no britu nodokļu maksātāju naudas, bet viņš 2020. gadā pameta karalisko ģimeni un pārcēlās uz dzīvi ASV.

foto: Mirrorpix / Vida Press
Megana Mārkla tiekas ar faniem Diseldorfā. Par viņas drošību gādā miesassargs Deivids Langdauns.