foto: Amanda Schwab/Starpix/Shutterstock/ Vida Press
Džastins Bībers, Rianna, Eds Šīrans un citi, kas savas mīlas sāpes izpauduši dziesmās
Džons Maiers un Teilore Svifta.
Slavenības
2022. gada 1. oktobris, 07:13

Džastins Bībers, Rianna, Eds Šīrans un citi, kas savas mīlas sāpes izpauduši dziesmās

Žurnāls "Kas Jauns"

“Raksti par to, ko zini” - šo frāzi mūziķi liek aiz auss un savus dzīvesstāstus, tostarp mīlas raizes, atklāj dziesmās. Tādējādi, ikvienam esot attiecībās ar mūziķi, nākas rēķināties, ka viņu izmantos par iedvesmas avotu.

Rianna – Cold Case Love

Mūziķis Kriss Brauns 2009. gadā kļuva bēdīgi slavens, kad atklājās, ka viņš fiziski ietekmējis savu mīļoto – mūziķi Riannu.

foto: Lee/Everett Collection / Vida Press
Kriss Brauns un Rianna.

Lai gan Rianna par notikušo runāja arī intervijās, lielāko sāpes daļu viņa atklāja dziesmā "Cold Case Love".

Tā stāsta par mīlestības apžilbināšanu, par “rozā brillēm” un ka šāda mīlestības forma nevienam nav vajadzīga. Runas par iedvesmas avotu Rianna ir apstiprinājusi: “Tā ir dziesma, ko ikviens vēlējās dzirdēt. Par visu, par ko pēdējo astoņu mēnešu laikā nerunāju. Dziesma pastāsta visu par šīm attiecībām un to, kā jūtos tagad.”

Riannas pikantais grūtnieces stiliņš

gallery icon

Eds Šīrans – Don’t

Arī mūziķis Eds Šīrans ir apstiprinājis, ka izdzied sāpes: singls "Don’t" esot par viņa bijušo – mūziķi Elliju Goldingu – un situāciju, ka viņa to (iespējams) ir krāpusi ar paša labu draugu, grupas "One Direction" dalībnieku Nialu Horanu.

“Nekad viņu neuztvēru kā draudu / Līdz mirklim, kad tu pazudi, lai nodarbotos ar seksu / Nav tā, ka abi bijām tūrē / Mēs tikai nakšņojām vienā viesnīcas stāvā,” skan dziesmas vārdi.  “Tās ir visa beigas,” paziņoja Eds. “Ja godīgi, esmu pateicīgs, ka no attiecībām vismaz sanāca dziesma.”

Eds Šīrans ar sievu un meitu ierodas Melburnā 2020. gada martā

gallery icon

Halsija – Without Me

Reperis G-Eazy un mūziķe Halsija izšķīrās ar lielu troksni un periodiski publiski viens otru nozākāja.

foto: CAMERA PRESS/LNC / Marc Joseph / Vida Press
G-Eazy un Halsija.

Neilgi pēc kārtējās šķiršanās epizodes (2018. gada oktobrī) mūziķe ierakstīja dziesmu "Without Me" un paziņoja, ka tā ir par bijušo un to, kā jutusies, esot attiecībās izmantota: “Ja esmu godīga, dziesmas Without Me rakstīšana noveda mani pie lēmuma šķirties. Noklausījos, ko pati esmu sarakstījusi, un secināju – ja es šādi jūtos, man attiecības ir jāpārtrauc. Tāpēc no sākuma bija dziesma.”

Džastins Timberleiks – Cry Me a River

Pēc trīs gadu attiecībām 2002. gadā šķīrās tā laika popmūzikas spīdekļi Džastins Timberleiks un Britnija Spīrsa, un kā atbilde notikumam tapa Džastina dziesma "Cry Me a River" ar vārdiem: “Nu tagad ir tava reize raudāt”.

Savā grāmatā "Hindsight: & All the Things I Can’t See in Front of Me" (2018) viņš to ir apstiprinājis: “Es neko nebiju izplānojis, dziesma uztapa nieka divās stundās. Manas jūtas bija tik spēcīgas, ka tās vajadzēja pierakstīt un iztulkot formā, ko cilvēki var noklausīties un kurā, cerams, kaut ko atrast vērtīgu arī sev.” Jau pirms tam arī Britnija bija sapratusi, kam dziesma ir veltīta, un neslēpa sašutumu: “Ja godīgi, biju šokā. Nezināju, ko teikt un ko darīt. Domāju, ka tā ir pēdējā lieta, ko otram var nodarīt. Bet – mūžu dzīvo, mūžu mācies.”

Britnija Spīrsa un Džastins Timberleiks

gallery icon

Keitija Perija – Circle The Drain

"Circle The Drain" bija dziesma mūziķes Keitijas Perijas otrajā albumā "Teenage Dream", un tika uzskatīts, ka tā ir par reperi Travie McCoy, ar ko sieviete 2008. gadā draudzējās.

Attiecību laikā puisis ārstējās rehabilitācijas klīnikā, un dziesmas vārdi šķita situācijai atbilstoši: “Tu aizmigi priekšspēles laikā / Jo lietoto tablešu bija vairāk nekā nepieciešams / Es negrasos noskatīties, kā tu krīti”.

Keitija Perija videoklipā dziesmai „This Is How We Do”

Picas prints uz peldkostīma un picas šķēlīšu formas auskari popzvaigznei redzami arī videoklipā dziesmai „This Is How We Do”.

gallery icon

Kad viņam par to MTV intervijā jautāja, šķiet, atbildi viņš jau bija sagatavojis iepriekš: “Dzirdēju, ka Keitija esot prezentējusi dziesmu par mani vai par maniem ieradumiem. Es personīgi esmu sajūsmā, ka beidzot kādā viņas ierakstā ir pieminētas vielas. Labs darbiņš!”

Teilore Svifta – Dear John

Lai gan Teilore Svifta ir sarakstījusi daudzas dziesmas par saviem bijušajiem vīriešiem (tostarp mūziķiem Hariju Stailzu, Džo Džonasu, Kelvinu Harisu un aktieri Džeiku Džilenhālu), visniknākā ir 2010. gada dziesma "Dear John" par viņas īsajām attiecībām ar Džonu Maieru.

foto: Amanda Schwab/Starpix/Shutterstock/ Vida Press
Džons Maiers un Teilore Svifta.

“Varbūt vainojams ir mans aklais optimisms / Vai arī tu ar savu slimo vajadzību sniegt un atņemt mīlestību,” dziedāja viņa, bet viņš žurnālā "Rolling Stone" to nosauca par “lētu dziesmu rakstīšanu”.

Tā man lika justies šausmīgi, jo es to nebiju pelnījis. Es protu uzņemties atbildību, bet neesmu neko tādu darījis.” Lai gan neapstiprināts oficiāli, arī viņš nav palicis atbildi parādā un Teilorei “veltījis” dziesmu "Paper Doll".

Džastins Bībers – Love Yourself

Lai gan Džastins Bībers ir sarakstījis gan romantiskākas, gan mazāk romantiskas dziesmas par bijušo mīļoto mūziķi Selēnu Gomezu, viena no mulsinošākām ir 2015. gada "Love Yourself".

Domājams, dziesmas nosaukumu iedvesmojis mūziķes tetovējums, kas no arābu valodas ir tulkojams līdzīgi – ‘Love Yourself First’ (Pirmām kārtām mīli sevi).

Džastina Bībera un Selēnas Gomesas romantika

Pēc divu gadu ilgas draudzības popzvaigznes Džastins Bībers un Selēna Gomesa pirmoreiz izšķīrās 2012. gada novembrī. Pēc tam viņi vairākkārt ...

gallery icon

Pats Džastins nav ne apstiprinājis, ne noliedzis, vien sniedzis mulsinošas norādes: “Daudz iedvesmas ir tieši viņas dēļ. Tās bija ilgas attiecības, attiecības, kas sāpināja un kas iepriecināja, dažādas emocijas, par kurām vēlējos pastāstīt.”

The Weeknd – Call Out My Name

Arī mūziķis The Weeknd par savu mīļoto sievieti ir dēvējis Selēnu Gomezu un arī pieminējis mūzikā.

foto: Stephen Smith/Sipa USA/ Vida Press
The Weeknd un Selēna Gomesa.

Dziesmā "Call Out My Name" minēta Selēnas nieres transplantācijas operācija (2017): “Es tevis dēļ gandrīz izgriezu gabalu no sevis” un ir norādes par Selēnas un Džastina Bībera attiecību atjaunošanos drīz pēc šķiršanās. Mūziķis ir apstiprinājis, ka viss albums esot par paša personisko pieredzi, un, jautāts par kādu konkrētu personāliju, izvairījies ar atbildi: “Bez komentāriem”.