Eiropas karaļnamu sievietes espadriljās

gallery icon
Slavenības
2022. gada 15. augusts, 06:33

Espadriljas iecienījusi ne tikai britu hercogiene Ketrīna. Tās šobrīd ir modē arī citos karaļnamos. FOTO

Jauns.lv

Vasaras hits - espadriljas. Tās nēsā ne tikai daudzu apjūsmotā Kembridžas hercogiene Ketrīna, bet arī citu Eiropas karaļnamu princeses un karalienes.

Kembridžas hercogiene Ketrīna diezgan bieži neformālākos pasākumos redzēta apavos ar pilno zoli. Vasarā tik populārās espadriljas viņa iecienījusi jau vairāku gadu garumā.

Kā zināms, apavi ar pilno zoli nepavisam neiet pie sirds Lielbritānijas karalienei Elizabetei II. Viņas Majestātes klātbūtnē Ketrīna cenšas tos nevilkt, taču 2019. gada maijā, kad Čelsijas ziedu šova laikā tika atklāts Kembridžas hercogienes iekoptais dārzs “Back to Nature”, Ketrīnai kājās bija tieši espadriljas, kad viņa ar dārzu iepazīstināja vīra vecmāmiņu karalieni. Ļoti piemēroti apavi šādam pasākumam!

foto: Shutterstock/ Vida Press
Karaliene ar mazdēlu Viljamu un viņa sievu Ketrīnu.

Espadriljas par ērtām un stilīgām atzinusi arī prinča Harija sieva Megana Mārkla. Kad viņa 2019. gada septembrī pavadīja vīru vizītē uz Dienvidāfriku, Saseksas hercogiene dienai Keiptaunā bija izvēlējusies tieši šos apavus.

foto: Tim Rooke/Shutterstock/ Vida Press
Harijs un Megana.

Gluži kā sarunājušas, šogad espadriljas nēsā arī citas princeses un karalienes Eiropas karaļnamos! Spānijas karaliene Letīcija šajos vasarīgajos apavos šogad redzēta neskaitāmas reizes. Viņai ir teju espadrilju kolekcija, kas ikreiz pieskaņotas citam tērpam. Letīcija šo apavu modeli izvēlas arī dodoties pildīt oficiālos pienākumus.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Spānijas kroņprincese Leonora, karaliene Letīsija, bijusī karaliene Sofija un Infanta Sofija.

Savukārt augusta sākumā brīvdienu braucienā Maljorkā espadriljas bija kājās visām Spānijas karaliskās ģimenes daiļā dzimuma pārstāvēm. Šos apavus izvelējušās arī Letīcijas meitas princeses Sofija un Leonora, un pat vīramāte, bijusī karaliene Sofija.

foto: GTres / SplashNews.com/ Vida Press
Spānijas karaliskā ģimene.

Espadriljas par vispiemērotākajām šīs vasaras ballītei atzinušas arī Zviedrijas karaļnama princeses. Kad kroņprincese Viktorija jūlijā svinēja savu 45. dzimšanas dienu, pie skaistā un romantiskā tērpa viņa bija pieskaņojusi tieši šos pilnās zoles apavus.

foto: SplashNews.com/ Vida Press
Zviedrijas kroņprincese Viktorija ar dēlu savā 45.dzimšanas dienā šovasar.

Espadriljās uz jubileju ieradās arī Viktorijas māsa princese Madeleina un brāļasieva princese Sofija.

foto: ddp/PPE/Nieboer / Vida Press
Zviedru princis Karls Filips, princese Sofija un princese Madeleina.

Espadriljās uz vīramātei karalienei Margarētai veltītas izstādes atklāšanu šā gada jūlijā ieradās arī Dānijas kroņprincese Mērija.

foto: Hanne Juul/Aller/MEGA / Vida Press
Dānijas kroņprincese Mērija šā gada jūlijā.

Nav šaubu, šovasar espadriljas ir visur!