foto: no privātā arhīva
Viesos prezidenti, ekspremjeri un citas ietekmīgas personas - tā savus 80 atzīmēja Valdis Birkavs. FOTOGALERIJA
“Tur bija rakstīts, lai ierodas ievadīt nākamo desmitgadi, bet nekas par maniem nu jau esošajiem 80 gadiem. Cipari nav svarīgi, svarīgi ir mani turpmākie plāni nākamajā desmitgadē,” uzsver jubilārs.
Slavenības
2022. gada 3. augusts, 13:50

Viesos prezidenti, ekspremjeri un citas ietekmīgas personas - tā savus 80 atzīmēja Valdis Birkavs. FOTOGALERIJA

Žurnāls "Kas Jauns"

Pagājušajā nedēļā savu 80. dzimšanas dienu atzīmēja ekspremjers Valdis Birkavs. Neoficiālas un sirsnīgas, bez uzrunām un tostiem - tādas svinības vēlējās gaviļnieks.

Kā žurnālam "Kas Jauns" atklājis Birkavs pats, tad svinību vieta bija izvēlēta viņam īpaša - jubileja atzīmēta Pflūga namā Valdemāra ielā 4. Jubilārs neslēpa, cik ļoti nozīmīga viņam ir šī vieta. “No šī nama balkona ir plašs skats, kurā redzama gan Ārlietu ministrija, gan Kārļa Ulmaņa piemineklis. Tāpat no šī nama balkona tika publiski paziņota Latvijas neatkarība,” uzsvēra viņš.

Valda Birkava 80 gadu svinības

2022. gada 28. jūlijā savu 80 gadu dzimšanas dienu atzīmēja ekspremjers Valdis Birkavs.

gallery icon
50

Sarunā Birkavs atzina, ka svinības organizēt palīdzējusi gan dzīvesbiedre Marina Dianova, gan viņa draugi. Taču par visām svinību norisēm ar viņu plāni tikuši saskaņoti.

Ekspremjers atzina, ka viņam bijušas īpašas vēlmes, kādu svētku gaisotni uzburt jubilejas vakarā: “Dzimšanas dienas svinības apmeklēja 70 viesi. Tās notika brīvā gaisotnē. Nosacījums bija viens – bez runām un tostiem. Jubilejas svinības bija neoficiālas un sirsnīgas.”

Birkavs uzsvēra, ka svinības rīkojis ne jau dāvanu pēc, bet gan lai satiktu savus draugus. “Ņemot vērā beidzamo gadu notikumus, kad pasaulē plosījās vīruss un bija daudz dažādu ierobežojumu, cilvēki ir noilgojušies pēc saviesīgiem pasākumiem un atkalredzēšanās. Arī mana dzimšanas diena bija iemesls, lai atkal redzētos,” paskaidroja viņš.

Viņš noslēpumaini piebilda, ka šis tas vēl dzīvē esot iecerēts, tāpēc nepieciešama laba veselība un spēks. Birkavs neslēpa, ka viņam ir konkrēts plāns, kā to izdarīt. “Visa pamatā ir kustība un vēlreiz kustība. Es daudz sportoju. Ik dienu nostaigāju kā minimums desmit tūkstošus soļu. Ja ir laba pašsajūta, pirmos kilometrus noskrienu, bet tālāk eju. Daudz arī nūjoju, jo nūjošana ir laba ķermenim kopumā, ne tikai kājām. Tagad man tenisa klubs ir uzdāvinājis skrejceliņu, un varēšu sportot arī mājās sliktos laikapstākļos,” pastāsta Birkavs. Viņš uzsver, ka ne tikai fiziski sevi uztur formā, bet arī mentāli – interesējoties par notikumiem pasaulē un turpinot iesāktās studijas attālināti dažādās pasaules augstskolās.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!