Trakā pasaule
2022. gada 3. augusts, 12:29

Džordžija piedāvā nodokļu atlaides par sešas nedēļas veciem embrijiem

Jauns.lv

ASV Džordžijas štata iedzīvotāji tagad savās nodokļu deklarācijās var norādīt embrijus kā apgādājamos pēc tam, kad štats aizliedzis teju jebkādus abortus, raksta BBC.

Nodokļu maksātāji par savu grūtniecību, kas pārsniedz sešas nedēļas, tagad var saņemt līdz pat 3000 ASV dolāru lielas nodokļu atlaides.

Nodokļu iesniedzējiem var tikt lūgts iesniegt dokumentus, kas pierāda, ka embrijam ir "nosakāma cilvēka sirdsdarbība".

Džordžijas likumdevēju sniegtajā paziņojumā teikts, ka štats "atzīs jebkuru nedzimušu bērnu ar nosakāmiem sirdspukstiem kā piemērotu Džordžijas iedzīvotāju ienākumu nodokļa atbrīvojumam".

Reliģiozo cilvēku aktivitātes pie pēdējās Misisipi abortu klīnikas

"Tas bija slepkava, tas bija abortu veicējs" - tā trešdien, ierodoties darbā, tika sagaidīts ārsts pie pēdējās atvērtās abortu klīnikas ...

gallery icon
13

Paziņojumā presei nodokļu aģentūra norāda: "Līdzīgi jebkurai citai atskaitei, kas pieprasīta ienākumu nodokļa deklarācijā, ir jāiesniedz attiecīgie medicīniskie dokumenti vai citi apliecinošie dokumenti, lai pamatotu pieprasīto apgādājamo skaitu."

Lēmums pieņemts pēc 20. jūlija tiesas prāvas, kas ļāva Džordžijas abortu aizliegumam, kas paredz liegt veikt abortus pēc sestās grūtniecības nedēļas, stāties spēkā. Amerikas Dzemdību speciālistu un ginekologu koledža ir paziņojusi, ka šajā grūtniecības posmā tiek atklāta "augļa audu daļa, kas embrija attīstības laikā kļūs par sirdi".

Jānorāda gan, ka grūtniece šai laikā pat vēl var nezināt, ka gaida bērnu.

Tieslietu eksperti atzīmējuši, ka nav skaidrs, vai atbildība iestāsies arī tad, ja grūtniecība pēc sešām nedēļām beigsies spontānā aborta dēļ.

Kā zināms, ASV Augstākā tiesa jūnijā atcēla 1973. gada spriedumu, kas garantēja sieviešu tiesības uz abortu.