Slavenības
2022. gada 28. jūlijs, 06:44

Ikars Keišs savā 60. jubilejā izšķiras no divreiz apprecētās sievas

Žurnāls "Kas Jauns"

Tējas zīmola "Apsara" radītājs un tējnīcu saimnieks Ikars Keišs (60) sabiedrībā izgājis kopā ar jauno draudzeni juristi Ivitu Baumani, ar ko satuvinājies pēc nesenās šķiršanās no interjera un tekstila salona "Ticians" īpašnieces Baibas Keišas.

“Ivita gudra meitene. Dullam vīrietim taču vajag gudru meiteni blakus, vai ne?” smaidot saka Ikars Keišs, pavēstot, ka privātajā dzīvē viņam ir pārmaiņas, proti, nesen šķirta laulība, un nu viņš ir juridiski brīvs vīrietis.

“Esmu nupat izšķīries. Ar sievu mums laulības dzīvē ir gājis visādi. Mūsu geims ar Baibu ilga 17 gadus! Te kopā, te atsevišķi, te atkal kopā.

Mūsu attiecības bija savā ziņā kā seriāls. Pat neatceros, cik reižu šo daudzo gadu laikā bijām pašķīrušies. Katrā ziņā precējāmies divreiz.

Jā, jā, mums bija oficiāla šķiršanās, tad pēc laika apprecējāmies otrreiz, un nu arī šai otrajai laulībai ir pielikts punkts. Sanāk, ka divreiz esam oficiāli precējušies un šķīrušies. Mantu gan nekad neesam dalījuši, jo tāda dīvānu dalīšana – tā nav mūsu tēma. Arī par mājokli domstarpību nebija. Es aizgāju prom, jo māja, kurā dzīvojām, bija Baibas mantotā māja. Tagad dzīvoju īrētā platībā, jo to māju, ko pats uzbūvēju, es atdevu dēlam – viņam tajā laikā vajadzēja, bet es dzīvoju ar Baibu un māja nebija aktuāla,” pauž viņš.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Mūsu geims ar Baibu ilga 17 gadus! Te kopā, te atsevišķi, te atkal kopā," saka Ikars.

“Bet nekas, man jau ir noskatīta vieta Rīgā, kur nākamo māju būvēšu! Jo dzīvoklī es nevaru dzīvot, tas nav mans. Māja būs Rīgā. Lauki ir lauki, tā atkal ir cita tēma. Normālam cilvēkam vajag laukus un vajag Rīgu. Kas gan ir latvietis bez laukiem?!” uzskata Ikars Keišs.

Par šķiršanās tēmu runājot, uzņēmējs piebilst, ka ar bijušo laulāto ir normālās attiecībās, jo dzīvo pēc principa, ka pateicas par ikvienu pieredzi. “Baibai, kā zināms, ir salons Ticians, un vienmēr paralēli savām tējas lietām esmu viņu atbalstījis un bijis līdzās. Esmu tik daudz iemācījies, esot ar viņu kopā! Zinu visu par šūšanu, visu par audumiem, par aizkariem,” gandarīts ir Keišs.

Lai gan sākotnēji iecere ir bijusi šķirties pie notāra, šis plāns neesot realizējies. “Es Baibai uzrakstīju īsziņu. Gribēju šķirt laulību pie notāra, jo mums jau nav, ko dalīt. Viņa man atbildēja, labu laiku neko nedarīja, un pēc tam juriste uzrakstīja pieteikumu tiesā, un tiesa mūs rakstveidā izšķīra. Šķiršanās procesā neesam redzējušies. Bet nav nekāda naida vai agresijas. Baiba jau ir ļoti sakarīga sieviete, un tagad oficiāli gan viņai, gan man ir jauna, skaista dzīve,” pastāsta Ikars. Pēc šķiršanās kundze atgriezusies pirmslaulības uzvārdā un nu atkal ir Baiba Pāvuliņa.

Taču Ikars smejas, ka ar tēju viņam sanāk ilgstošākas attiecības nekā ar sievietēm, jo "Apsara" ražotne viņa vadībā ir jau ilgāk nekā 30 gadu.

Mati Ikaram ir kļuvuši pavisam sirmi, un viņš to noraksta uz dzīves satraukumiem un kreņķiem. Dzīves lielāko traģēdiju Keišs piedzīvoja pirms pieciem gadiem, kad, izdarot pašnāvību, 25 gadu vecumā no dzīves šķīrās viņa pirmdzimtais dēls dramaturgs Dāvids Keišs, kura mamma ir Ikara bijusī sieva uzņēmēja Ieva Keiša. “Jā, dzīvē ir daudz kas noticis. Bet tas norūda.”

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!