"Bet vai pie mums vienmēr nav bijis karsti?" Britu televīzijā gandrīz atkārtojas populāras "Netflix" filmas sižets
foto: Ekrānuzņēmums no Twitter.com video.
Soctīklu lietotāji Lielbritānijā ievērojuši ironisku sakritību, skatoties televīzijā raidītu interviju ar meteorologu.
Trakā pasaule
2022. gada 21. jūlijā, 13:18

"Bet vai pie mums vienmēr nav bijis karsti?" Britu televīzijā gandrīz atkārtojas populāras "Netflix" filmas sižets

Jauns.lv

Soctīklu lietotāji Lielbritānijā ievērojuši ironisku sakritību, skatoties televīzijā raidītu interviju ar meteorologu. Tā viņiem atgādina sižetu no populārās "Netflix" filmas "Don't Look Up" ar Leonardo Di Kaprio un Dženiferu Lorensu galvenajās lomās.

"Bet vai pie mums vienmēr nav bijis karsti?" Britu...

Meteorologs Lielbritānijas televīzijā brīdinājis par pārmērīgajiem karstuma viļņiem, kas pēdējā laikā skar Eiropu. Kā zināms, vairākās Eiropas valstīs, tostarp Lielbritānijā, Spānijā, Portugālē un Francijā, temperatūra ir sasniegusi pat 40 grādu pēc Celsija. Karstuma viļņi pēdējo nedēļu laikā ir izraisījuši plašus savvaļas ugunsgrēkus Spānijā, kā arī strauji palielinājies pārmērīgā karstuma izraisītu nāves gadījumu skaits.

Meteorologa un televīzijas raidījuma vadītāju saruna, kurā tiek mazināta situācijas nopietnība, mudinājusi notikušo salīdzināt ar līdzīgu ainu filmā "Don't Look Up".

Šīs nedēļas sākumā meteorologs Džons Hamonds vēlējās brīdināt skatītājus, ka karstums nākamās nedēļas sākumā var izraisīt "simtiem, ja ne tūkstošiem nāves gadījumu".

"Diagrammas, ko es redzu sev priekšā, ir biedējošas," sacīja Hamonds. "Tātad, mums visiem patīk jauki laikapstākļi, bet tas nebūs jauks. Tas pāris dienu būs potenciāli letāls laiks. Tas būs īss, bet tas būs nežēlīgs."

Tā vietā, lai brīdinājumu uztvertu nopietni, raidījuma vadītāja Beva Tērnere atbild: "Ak, Džon, es vēlos, lai mēs priecātos par laikapstākļiem. Es nezinu, vai meteorologiem ir kaut kas noticis, bet jūs visi esat kļuvuši par fatālistiem un likteņa vēstnešiem."

Tērnere turpināja savu runu, sakot, ka ikreiz, kad viņa ieslēdz televizoru, "ikviens runā par laikapstākļiem, viņi saka, ka būs daudz nāves gadījumu, bet vai tad pie mums vienmēr nav bijis karsti?"

Interviju salīdzina ar filmu par pasaules galu

Daudzi soctīklu lietotāji dalījušies ar video, kurā samontēta filmas "Don't Look Up" aina un meteorologa televīzijai sniegtā intervija.

Filma "Don't Look Up" stāsta par diviem astronomiem, kuri pēc sensacionāla atklājuma televīzijas ēterā brīdina pasauli par tuvojošos milzu komētu, kas draud iznīcināt Zemi.

Arī filmā ētera personības dzirdēto neuztver nopietni.

"Mēs cenšamies jums pateikt, ka visa planēta drīz tiks iznīcināta," saka Lorensas atveidotā filmas varone Keita Dibjaska. Tikmēr aktrises Keitas Blanšetas atveidotā raidījuma vadītāja atbild: "Ziniet, tas ir kaut kas tāds, ko mēs darām šeit - mēs izceļam tikai sliktās ziņas."

Zināms, ka visvairāk karstuma rekordu trešdien pārspēts Dānijā un Vācijā, kur gaisa temperatūra attiecīgi sasniegusi vismaz +35 un +39 grādus.

Vairākos Anglijas reģionos pirmo reizi izsludināts sarkanais brīdinājums, un cilvēki tiek mudināti uzturēties vēsumā un gādāt, ka tiek uzņemts pietiekami daudz šķidruma. Iedzīvotāji arī tiek brīdināti par briesmām, kas saistītas ar atrašanos atklātos ūdeņos, ņemot vērā, ka noslīkuši vairāki cilvēki, kas ūdenī centušies paglābties no svelmes.

Mežu ugunsgrēki Portugālē 2022. gada jūlijā.

Elle zemes virsū. Portugāli turpina plosīt mežu ugunsgrēki

Portugālē, gaisa temperatūrai vietām pārsniedzot 45 grādus pēc Celsija, turpina plosīties meža ugunsgrēk