Slavenības, kurām nudien piemīt zelta sirds. FOTO
Slavenības
2015. gada 18. maijs, 05:27

Slavenības, kurām nudien piemīt zelta sirds. FOTO

Jauns.lv

Palīdzot citiem, kas nonākuši nelaimē, mēs parādām savu iejūtību, rūpes un mīlestību. Lai gan slavenības ziedo labdarībai un palīdz citiem, tām bieži vien nepelnīti pārmet egoismu un vienaldzību. Ticiet vai ne, taču ir daudz zvaigžņu, kurām piemīt zelta sirds.

Mets Deimons.

Aktieris ir labdarības fonda „Water.org” līdzdibinātājs. Šī organizācija palīdz apgādāt ar tīru dzeramo ūdeni jaunattīstības valstis. Deimons arīdzan atbalsta fondu „ONE Campaign”, kas palīdz cīnīties ar AIDS un trūkumu trešās pasaules valstīs. Kopā ar citiem aktieriem, Deimons arī dibinājis fondu „Not On Our Watch”, kura mērķis ir pievērst uzmanību cilvēktiesību pārkāpumiem, kas notiek trešās pasaules valstīs.

Teilore Svifta.

Dziedātāja ziedojusi daudz naudas dažādiem labdarības mērķiem un palīdzējusi cilvēkiem visā pasaulē. Teilore atdevusi savu izlaiduma balles kleitu organizācijai „Donatemydress.org” un labdarības fonds par to ieguvis vairāk nekā 1000 dolāru. Laiku pa laikam Teilore arī sniedz koncertus par baltu velti un labprāt sarunājas ar saviem faniem.

Džastins Bībers.

Kanādiešu dziedātājs ir viens no gados jaunākajiem, kas dibinājis pats savu labdarības fondu – „Believe Charity Drive”. Ar tā palīdzību tiek vākti līdzekļi dažādiem labdarības projektiem.. Bībers arī mudina fanus palīdzēt citiem nelaimē nonākušajiem un ziedot savu laiku cēliem mērķiem.

Lady Gaga.

Ekstravagantā popzvaigzne vienmēr aizstāvējusi tos, kurus apceļ un izsmej. 2011. gadā viņa nodibināja fondu „Born This Way”, kura mērķis ir iedvesmot jauniešus un modināt cilvēkos vairāk iecietības vienam pret otru. Lady Gaga arī piedalījusies dziedātājas Sindijas Lauperes fonda „Mac AIDS” rīkotā kampaņā, kas palīdz AIDS slimniekiem.

Daniels Redklifs.

„Harija Potera” filmu zvaigzne izmanto slavenības statusu, lai popularizētu dažādus labdarības projektus. Viņš atbalsta organizāciju „Book Aid International” (tās mērķis ir sekmēt rakstītprasmi un pieejamību grāmatām Āfrikā un Vidējos Austrumos) un „Lupus Foundation of America” (fonds palīdz vilkēdes slimniekiem). Aktieris arī piedalījies neskaitāmos sabiedriskos pasākumos un runājis par geju tēmu, iedrošinot netradicionāli orientētos ļaudis nebaidīties tajā atzīties.

Selēna Gomesa.

Dziedātāja un aktrise ir jaunākā organizācijas UNICEF ieceltā labas gribas sūtne. Viņa apceļojusi pasauli un piedalījusies dažādos pasākumos, kuru mērķis ir bijis informēt sabiedrību par dzīves apstākļiem Kongo un Ganā.

Niks Kanons.

Reperis ir vadījis un producējis telekanāla „Nickelodeon” rīkoto „HALO” balvu ceremoniju, kurā sumināti bērni, kas palīdz citiem. Viņš ir organizācijas „Stamp Out Hunger” (fonds palīdz cilvēkiem, kam trūkst pārtikas) runasvīrs, kā arī ir vadījis labdarības pasākumu „Toys For Tots”, kura laikā dalītas rotaļlietas bērniem, kuru vecāki atvasēm nevar sarūpēt dāvanas uz Ziemassvētkeim. Dvīņu Morokana un Monro tētis ļoti mīl bērnus un ir gatavs palīdzēt mazajiem, kas cieš trūkumu.

Breds Pits un Andželina Džolija.

Lai gan laulātajam pārim ir saspringts darba grafiks un seši bērni par ko jārūpējas, viņiem vienmēr atrodas laiks, lai atbalstītu cēlus mērķus. Breds un Andželina aktīvi darbojās labdarībā vēl pirms bija pāris. Kopš 2001. gada Džolija ir iecelta par ANO labas gribas sūtni. Pāris arī nodibinājis Medoksa Džolija-Pita fondu. Tā mērķis ir saudzēt dabas resursus un mazināt trūkumu. Džolija un Pits arīdzan ziedojuši miljoniem dolāru dažādām labdarības organizācijām visā pasaulē.

Džordžs Klūnijs.

Pirms dažiem gadiem Holivudas aktieris ļāva sevi apcietināt pie Sudānas vēstniecības Dārfūrā. Viņš jau agrā bērnībā sapratis slavenību spēju nonākt ziņu virsrakstos ātrāk par humānajām krīzēm. Klūnijs arī regulāri ziedo prāvas naudas summas grupas „U2” līdera Bono labdarības fondam „ONE Campaign”, kas palīdz cīnīties ar AIDS un trūkumu trešās pasaules valstīs.

Elena Dedženeresa.

Populārā TV šova vadītāja ir viena no līdzjūtīgākajām slavenībām. Viņa mīl dzīvniekus un atbalsta fondu „The Gentle Barn”, kas palīdz zvēriņiem, kas cietuši no vardarbības. Viņa aizsākusi projektu „Small Change Campaign”, kura mērķis ir paēdināt tos, kuriem nepietiek naudas pārtikai. Dedženeresa arīdzan ziedo daudz naudas Amerikas Sarkanajam Krustam.

Kasjauns.lv / Foto: All Over Press