Trakā pasaule
2022. gada 15. jūlijs, 11:23

Latvieši dodas lūkot, kas īsti notiek leģendārajā festivālā "Tomorrowland"

Jauns.lv

Kamēr rīdziniekiem ir unikāla iespēja gumijniekos apmeklēt un baudīt pasaules zvaigžņu koncertus "Positivus" fetivālā Lucavsalā, bariņš ziņkārīgu latviešu sēdušies auto un devušies uz Beļģiju - apskatīt Eiropas lielāko elektroniskās deju mūzikas festivālu "Tomorrowland".

Neraugoties uz to, ka daļa paaudzes sapni par leģendāro "Tomorrowland" festivālu atstājusi neizsapņotu vai daļai gluži pretēji - tas vēl plānā -, ir gana liels skaits elektroniskās deju mūzikas piekritēju Eiropā un pasaulē, kuri ik gadu dodas satikt līdzīgi domājošos un baudīt augsta līmeņa DJ radītos mūzikas ritmus.

"Tomorrowland" ik gadu uzstājas elektroniskās deju mūzikas, hausmūzikas, tehno un transmūzikas izpildītāji. Šogad festivāls Beļģijā tiks aizvadīts trīs nedēļas nogalēs (15.–17. jūlijs, 22.–24. jūlijs, 29.–31. jūlijs).

Narkotikas, sekss un alkohols - tautās mēļo dažādi nostāsti un baumas par tālajā 2005. gadā atklāto ''Rītdienas zemi'', tādēļ "Radio Superhits" zīmola vadītājs Toms Barons Lūķis un DJ meitene Zane Stocka ar auto devušies turp, lai Latvijas iedzīvotājiem ik dienas portālā Jauns.lv un "Radio Superhits" kontā "Instagram" dalītos emocijās, atspoguļotu "Tomorrowland" festivālā piedzīvoto, apmeklētāju kultūru un notikumu kopumā.

“Mūzika ir vislabākais emociju un sajūtu izteiksmes veids! Redzēt, kā pasaules dīdžeji spēj tūkstošiem cilvēku likt kustēties skaņu vibrācijās, ir kaut kas fantastisks! Mani aizrauj tā atmosfēra, cilvēki un vide, kurus vieno mūzika!'' teic DJ Stocka, kura pati Latvijas platuma grādos spēlējusi ne mazums melodisku ritmu.

"Tomorrowland" ir Eiropas apmeklētākais elektroniskās deju mūzikas festivāls, un, pat ja līdz šim nav bijusi vēlme vai interese to apmeklēt, tad, sekojot līdzi latviešu gaitām norises vietā, noteikti izdosies kaut nedaudz sajust pasaules festivālu garšu. Kā tur īsti būs? To mēs noskaidrosim!

Ierodoties festivālā, "Radio Superhits" zīmola vadītājam Tomam Baronam Lūķim un DJ meitenei Zanei Stockai izdevās pabūt leģendārajā telšu pilsētā ''DreamVille'', kura latviešu ceļotājus pārsteidza ar savu teritorijas izmēru un atpūtnieku iespējām.

Festivāla "Tomorrowland" telšu pilsētiņas atklāšana

Ieskats festivāla "Tomorrowland" telšu pilsētiņas atklāšanā.

gallery icon

Ja līdz šim priekštats par ''telšu pilsētas'' terminu radies no Latvijā redzētiem vai apmeklētiem festivāliem, tad ''DreamVille'' ir pilsēta ar lielo burtu. Desmitiem tūkstošu apmeklētāju to izvēlas par savu mājvietu "Tomorroland" norises laikā. Tas ir ciemats, kurā ''Rītdienas Zemes'' cilvēki ēd, guļ, mazgājas un dzīvo. Kā norāda turp aizbraukušie latvieši, pilsētas izmēri mērāmi Āgenskalna lielumā.

Rosīgajā ''DreamVille'' centrā ir bulvāris ar veikaliem un pārtikas preču stendiem, lielveikalu, frizētavu un skaistumkopšanas salonu, maiznīcu un daudz ko citu, padarot to par ideālu vietu dzīvošanai. Patiesībā tā ir rītdienas cilvēku mājvieta, vieta, kur veidot draudzību, dalīties pieredzē un uzlādēt enerģiju un iespējams iegūt jaunus  draugus uz mūžu.

''Šeit ir daudzu dažādu valstu iedzīvotāji, kuru etniskā tīradnība iespējams sen vairs nav sterila, dažādu tautību un pat rasu pārstāvji, ar dažādām kūltūrmantojuma iezīmēm, dažādu ticību. Taču tas nebūt nerada šķelšanos izpratnē vai kā citādi neliek šķēšļus kopīgam sajūtu piedzīvojumam. Šeit tiekas cilvēki no dažādām dzīves jomām un veidojas starptautiska draudzība'' stāsta "Radio Superhits" zīmola vadītājs Toms Barons Lūķis.