foto: LETA
Festivāla "Positivus" kopējais budžets ir divi miljoni eiro
Festivāls "Positivus" Salacgrīvā 2019. gadā.
Mūzika
2022. gada 13. jūlijs, 12:46

Festivāla "Positivus" kopējais budžets ir divi miljoni eiro

Jauns.lv / LETA

Populārās mūzikas festivāla "Positivus" kopējais budžets ir divi miljoni eiro, šodien preses konferencē atklāja tā rīkotājs Ģirts Majors.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš atzina, ka vairāk nekā miljons eiro ir paredzēts mākslinieku honorāriem. Savukārt Rīgas domes piešķirtais finansējums - 200 000 eiro - nesedzot pat otra dārgākā festivāla mūziķa honorāru.

Majors piebilda, ka šī gada festivāla budžets ir lielākais pasākuma vēsturē.

Tomēr festivāla rīkošana esot bijusi arī izaicinājumiem bagāta, jo Covid-19 pandēmija atstājusi nopietnas pēdas šādu pasākumu rīkošanā. Izaicinājumi un pārsteigumi esot sagaidāmi katru dienu. Kā sacīja Majors, šogad svarīgākais festivāla uzdevums esot parādīt, ka arī šādos apstākļos ir iespējams sarīkot tik lielu pasākumu.

Sabiedrībā zināmi cilvēki bauda Positivus 2019

Nedēļas nogalē Salacgrīvā notikušo festivālu Positivus apmeklēja 15 000 cilvēku, un baudīt mūziku un krāšņi kūsājošo atmosfēru bija sabraukuši arī ...

gallery icon
31

Neskatoties uz sarežģījumiem, šogad esot visiespaidīgākā un dārgākā festivāla programma tā norises vēsturē, kas piesaistīs jaunu auditoriju un cilvēkus no ārzemēm, piebilda Majors.

Viņš informēja, ka pasākumu plāno apmeklēt lielākais skaits ārzemju žurnālistu. Mainīšoties arī apmeklētāju sastāvs - kādreiz visvairāk ārzemnieku festivālā bija no Igaunijas, bet tagad tiek prognozēts, ka lielākais ārzemju apmeklētāju skaits būs no Lietuvas.

Kā preses konferencē atzina Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP), ir divu dažādu veidu pasākumi: vieniem rīkotāji stāv rindā pēc pašvaldības atbalsta, bet uz otra veida pasākumiem stāv rindā pašvaldības, kuras vēlas tos uzņemt.

Līdz ar to arī nākotnē "Positivus" varot rēķināties ar Rīgas atbalstu.

"Positivus 2019" apmeklētāji bauda sauli un veldzējas Salacgrīvas pludmalē

gallery icon
77

Viņš norādīja, ka šis festivāls varētu kļūt pa neatņemamu Rīgas sastāvdaļu arī turpmāk, un pauda cerību, ka tas vairos Rīgas popularitāti un ļaus atgūt Covid-19 pandēmijas laikā zaudētos tūristus.

Staķis uzsvēra, ka pašvaldības nākamā gada budžetā tiks paredzēti līdzekļi šāda veida pasākumiem, piemēram, Pasaules čempionātam hokejā, Dziesmu un deju svētkiem, Pasaules čempionātam skriešanā un festivālam "Positivus 2023".

Kā ziņots, Rīgas dome iepriekš nolēma piešķirt 200 000 eiro festivālam "Positivus".

"Positivus" telšu pilsētiņā ierodas pirmie apmeklētāji

gallery icon
79

Minētie līdzekļi paredzēti pašvaldības budžeta programmā Rīgas pilsētas konkurētspējas un ekonomisko izaugsmi sekmējoši pasākumi.

Par šo jautājumu Rīgas domes sēdē izvērtā asas debates. Koalīcijas partneri aicināja atbalstīt pasākuma finansēšanu, norādot uz ekonomiskiem labumiem, ekonomiskās aktivitātes veicināšanu, kā arī Rīgas popularizēšanu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pašvaldība lēš, ka "Positivus" festivāls sniegs papildu iespēju popularizēt Rīgu pasaulē, tādējādi stiprinot galvaspilsētas tēlu un atpazīstamību aiz Latvijas robežām.

Festivāls "Positivus" šogad notiks Rīgā, Lucavsalā, 15.jūnijā un 16.jūlijā.

Festivāla pirmsākumi meklējami 2007.gadā, tam katru gadu līdz 2019.gadam norisinoties Salacgrīvā. Covid-19 pandēmijas laikā festivāls nenotika.