foto: Sputnik/Scanpix
Krievijas mediji Laimu Vaikuli nodēvē par "ļaunprātīgu parādu nemaksātāju Latvijā"
Laima Vaikule.
Slavenības
2022. gada 4. jūlijs, 19:50

Krievijas mediji Laimu Vaikuli nodēvē par "ļaunprātīgu parādu nemaksātāju Latvijā"

Jauns.lv

Krievijas plašsaziņas līdzekļos parādījusies informācija, ka latviešu dziedātāja Laima Vaikule esot "ļaunprātīga nemaksātāja Latvijā." Publiskajā Latvijas uzņēmumu datubāzē "Lursoft", pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta informāciju, dziedātājas uzņēmumam patiesi ir vairāk nekā 5000 eiro lielas parādsaistības.

Mediji apgalvo, ka uzņēmumam SIA "Laima Live", kuras patiesā labuma guvēja ir Laima Vaikule, ir parādi valstij.

Kā vēsta "Absatz", mākslinieces civilvīrs Andrejs Latkovsis komentējis izskanējušās ziņas, norādot, ka Vaikule nav atbildīga par uzņēmuma finanšu jautājumiem. Tajā pašā laikā viņš nenoliedz parādu esamību: "Klau, pat ja šis parāds būtu 5 miljoni, vai tas ir apspriešanas vērts? Kaut kur varbūt aizmirsa samaksāt, pat nezinu. Bet to dara konkrēti cilvēki, kuri seko līdzi grāmatvedībai. Laima pat nezina visu par to."

Publiskajā Latvijas uzņēmumu datubāzē "Lursoft", pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta informāciju, dziedātājas uzņēmumam ir vairāk nekā 5000 eiro parādsaistības.

Jāteic, ka arī šogad nenotiks Laimas Vaikules organizētais festivāls "Laima Rendezvous Jūrmala". 2020. un 2021. gada vasarā festivāla atcelšanas iemesls bija Covid-19 pandēmija.

Kā lasāms festivāla mājaslapā, festivāls piedzīvo ārkārtīgi sarežģītu laiku arī šogad.

"Joprojām turpinās karš Ukrainā un tas rada apstākļus, kuru dēļ nav iespējams nodrošināt pilnvērtīgu festivāla programmas īstenošanu. Vēlamies paskaidrot, ka Laimes Vaikules pavadošās grupas dalībnieki pamatā dzīvo ārpus Latvijas, tostarp, gan Krievijas Federācijā – Maskavā, gan Ukrainas Republikā – Kijivā. Ievērojot šobrīd esošo situāciju, kā arī Latvijas un citu valstu attiecīgo institūciju pieņemtos lēmumus attiecībā uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, faktiski nav iespējams nodrošināt pavadošās grupas dalībnieku ierašanos Latvijā šobrīd. Pēc minētā festivāla vizionāres – Laimas Vaikules - ieskatiem šobrīd nebūtu arī ētiski rīkot svētkus laikā, kad tepat netālu notiek karš un traģēdijas. Tāpat šobrīd esošo politisko apsvērumu dēļ nav iespējams nodrošināt daudzu festivāla norisē iesaistīto mākslinieku un personāla, tostarp arī  paredzamo skatītāju, ieceļošanu Latvijā no karadarbībā iesaistītajām valstīm," lasāms festivāla paziņojumā.

Jāpiebilst, ka iepriekš Vaikule arī bija publicējusi ierakstu "Nē karam! Nē nāvei," paužot savu nostāju pret karu Ukrainā.

Jāatgādina, ka iepriekš internetā izskanēja ziņas, ka Laimu Vaikuli atkārtoti piemeklējis vēzis un viņa devusies uz ASV, lai veiktu ķīmijterapiju. Viņas producente šo informāciju gan noliedza.

"Maldināšana. Ar Laimu viss ir kārtībā," Starhit.ru teikusi Vaikules producente un koncertu organizētāja Kristīna Obosjana, neko vairāk nekomentējot.

Vaikules dzīvesbiedrs Andrejs Latkovskis gan vēl aprīlī izdevumam "Privātā Dzīve" atklāja, ka šobrīd abi ir "aizņemti ar dakteru apmeklēšanu". "Man ir pašai savs karš, ar kuru jātiek galā. Bet par to es nevēlos neko teikt. Arī kad ukraiņu draugi man prasa: "Kā tu jūties?", es viņiem atbildu: "Noteikti daudz labāk nekā jūs." Viņi turas, un tas nozīmē, ka arī man ir jāturas. Šobrīd ir nepieklājīgi runāt par savām problēmām," izdevumam pauda Vaikule.

Estrādes zvaigznei krūts vēzis pirmoreiz tika atklāts 1991. gadā. Tad viņa ārstējās ASV. Toreiz par viņas slimību zinājis vien dzīvesbiedrs Andrejs Latkovskis, un plašākai sabiedrībai viņa par savu cīņu ar onkoloģisko slimību atklāja vien pirms dažiem gadiem.