1dienas
19stundas
33minūtes
33sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
foto: Dave Allocca/Starpix/Shutterstock/ Vida Press
Brūss Villiss ar sievu Emmu Hemingu-Villisu 2019. gadā.
Brūss Villiss ar sievu Emmu Hemingu-Villisu 2019. gadā.
Slavenības

Kāpēc Brūss Villiss turpināja filmēties pēc tam, kad viņam konstatēja afāziju?

Jauns.lv

2022. gada martā kļuva oficiāli zināms, ka Brūss Villiss slimības dēļ beidz savu aktiera karjeru. Holivudas zvaigzne cieš no afāzijas.

Kāpēc Brūss Villiss turpināja filmēties pēc tam, k...

Par “cieto riekstu” sauktajam aktierim diagnosticēja afāziju. Tās dēļ viņš cieš no atmiņas un runas traucējumiem, pavasarī paskaidroja aktiera bijusī sieva Demija Mūra.

Izdevums “Mirror” sīkāk pastāstījis par Brūsa Villisa slimību un atklājis, kā tas viss sācies. Aktiera intereses pārstāvošais advokāts norāda, ka Villiss uzstājis, ka vēlas turpināt strādāt arī pēc tam, kad viņam sākušās problēmas ar veselību.

Brūss Villiss ar sievu Emmu labdarības pasākumā Ņujorkā

Brūss Villiss un Emma Heminga ir precēti kopš 2009. gada un ģimenē audzina divas meitas.

Saskaņā ar “Los Angeles Times” rīcībā esošo informāciju, producents Rendals Emets, kurš kopā ar Villisu strādājis pie vairākām filmām, zinājis par aktiera grūtībām filmēties, taču ļāvis viņam turpināt darbu.

Brūss Villiss un viņa ģimene

Atbildot uz “Los Angeles Times” publicēto materiālu, aktiera advokāts Mārtins Singers norāda: “Mans klients turpināja strādāt pēc tam, kad viņam tika noteikta medicīniskā diagnoze, jo viņš gribēja strādāt un to varēja darīt, tāpat kā daudzi citi cilvēki, kuriem diagnosticēta afāzija, un kuri spēj turpināt strādāt.”

“Tā kā šajās filmās piedalījās Villisa kungs, filmu veidotāji varēja saņemt finansējumu. Tā rezultātā tūkstošiem cilvēku ieguva darbu, daudzi no viņiem Covid-19 pandēmijas laikā,” teikts advokāta paziņojumā.

Brūss Villiss ar sievu Emmu Hemingu un vecāko meitu Rūmeru

Savukārt producenta Rendala Emeta pārstāvis izdevumam “US Weekly” pastāstījis, ka Emets “ļoti lepojas ar darbu, ko viņš un Brūss Villiss kopā paveikuši pēdējo 15 gadu laikā”. Kā arī piebildis – “ja Brūss nevēlētos būt filmēšanas laukumā, viņa tur nebūtu”.

2006. gads. Brūss Villiss ar meitām Rūmeru, Skautu, Talulu Belli un savu mammu Marlēnu.

Brūss Villiss ar trīs vecākajām meitām

“Villiss ir viens no sava laika izcilākajiem aktieriem. Pirms viņa nesenās aiziešanas pensijā par aktieri interesējās vairākas producentu kompānijas,” norāda Rendals Emets.

Demija Mūra un Brūss Villiss

Atgādināsim, ka 30. martā aktiera vecākā meita Rūmera Villisa publiski apstiprināja, ka 67 gadus vecais Brūss patiešām vairs nefilmēsies, jo slimo ar afāziju. Kaite izpaužas kā runas traucējumi, kas rodas pēc smadzeņu bojājumiem. To dēļ cieš cilvēka runas un kognitīvās spējas.

Kas ir afāzija?

Afāzija ir medicīnisks stāvoklis, kas izraisa runas traucējums, kuras gadījumā raksturīga pilnīgi vai daļēji zudusi spēja saprast cita runu vai iztrūkst savas domas ar vārdiem vai frāzēm, būtībā tā ir galvas smadzeņu bojājuma izpausme.

Brūss Villiss ar sievu Emmu Hemingu filmas pirmizrādes vakarā Ņujorkā

Slimība var izpausties divās galvenajās formās: nespējā runāt, lai gan runas aparāta funkcija pastāv, un nespējā saprast dzirdēto un uzrakstīto.

Brūss Villis kaislīgi skūpsta sievu pirmizrādes vakarā

Brūss Villiss kaislīgi skūpsta sievu pirmizrādes vakarā

“Motoriskā afāzija rodas, ja bojāta galvas smadzeņu pieresdaivas garoza. Slimnieks neprot runāt, bet saprot dzirdēto, atsevišķus vārdus un frāzes dažreiz var izteikt. Sensoriskā afāzija rodas, ja bojāta galvas smadzeņu deniņdaivas garoza. Slimnieks nesaprot cita runu, un pats nespēj kontrolēt savējo, jauc vārdus, burtus, zilbes,” vēsta portāls “Medicine.lv”.

Brūss Villiss auklē jaundzimušo meitu

Brūss Villiss auklē jaundzimušo meitu