Trakā pasaule
2022. gada 1. jūlijs, 12:56

Pasaules apceļotājs Kārlis Bardelis atklāj, ka viņam pastāvēja reāli nolaupīšanas draudi

Jauns.lv

Pasaules apceļotājs Kārlis Bardelis veiksmīgi atgriezies Latvijā, bet vēl nesen bija nonācis nopietnā situācijā, kurā pastāvēja reāli nolaupīšanas draudi.

Kā TV3 raidījumam "900 sekundes" pastāstīja Bardelis, tas noticis neilgi pirms Līgo svētkiem.

Šajā reizē ar airu laivu ceļojis no Āzijas uz Āfriku. Šāds ceļojums airu laivā tika veikts pirmo reizi pasaulē. Tāpēc sanācis visai neparedzami. Viņš krastā nonācis stipri augstāk uz ziemeļiem nekā bija plānots – nonācis Somālijā.

foto: Ekrānuzņēmums
Kārlis Bardelis.

"Tur bija jautājums, kurš mani pirmais savāks. Jebkurš taksists vienkārši par dažiem tūkstošiem tevi pārdos šim grupējumam. Attiecīgie dienesti bija ļoti satraukušies, lai mani nogādātu drošā zonā. Es nonācu vienā armijas bāzē pēc krastā izkāpšanas, tad mani ar helikopteru aizveda līdz galvaspilsētai, tas arī bija noorganizēts. Tāpēc liels paldies visiem, kas tur bija iesaistīti."

Tagad Kārlim lielākās bažas ir par savu laivu "Linda". Viņš visas vērtīgās iekārtas no tās izņēmis, bet laiva palikusi Somālijā.

"Šobrīd laiva it kā ir Somālijas armijas pārraudzībā," stāsta Kārlis.

Toties viņš ir ieguvis vērtīgu suvenīru. Tas ir Somālijas futbola izlases treniņtērps.

Kārlis Bardelis ceļo apkārt visai zemeslodei, izmantojot tikai savu muskuļu spēku. Viņš ir pievarējis daudz kilometru pa sauszemi ar velosipēdu, bet pa ūdeni viņš ceļo airu laivā. Pēc kārtējā ceļojuma posma viņš atgriežas Latvijā, lai atgūtu spēkus. Tagad līdz pasaules apceļošanas noslēgumam viņam ir atlicis tikt pāri Āfrikai, jo visi okeāni ir jau pievarēti.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.