Ar dievīgu dziedājumu Aminata iekļūst Eirovīzijas finālā. FOTO. VIDEO
Turam īkšķus par Aminatu Savadogo! Pusfināls pārvarēts. Atlicis tik solītis, lai, uzvarot finālā, nākamgad Eirovīzija pārceltos uz Latviju.
2015. gada 22. maijs, 00:00

Ar dievīgu dziedājumu Aminata iekļūst Eirovīzijas finālā. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Austrijas galvaspilsētā Vīnē notiekošajā Eirovīzijas dziesmu konkursa 2. pusfinālā ar fantastisku sniegumu Latvijas pārstāve Aminata Savadogo nodrošināja sev un valstij dalību Eirovīzijas finālā. Tā tik turēt un arī finālā varam pacīnīties par pieklājīgu vietu.

Otrajā pusfinālā uzstājās 17 dalībnieki : Īrija, Sanmarīno, Melnkalne, Malta, Norvēģija, Portugāle, Čehija, Izraēla, Azerbaidžāna, Islande, Zviedrija, Šveice, Kipra, Slovēnija, Polija, Lietuva un, protams, Latvija. Aminata izpildīt pašsacerēto dziesmu „Love Injected” uz skatuves kāpa ar 10. kārtas numuru, kas šoreiz Latvijai bija veiksmīgs.

No otrā pusfināla bez Aminatas Savadogo finālam kvalificējās vēl arī kaimiņi Lietuva, Polija, Slovēnija, Zviedrija, Norvēģija, Melnkalne, Kipra, Azerbaidžāna un Izraēla.

Latvija Eirovīzijas finālā nebija iekļuvusi kopš 2009. gada, kad tajā piedalījās dziedātājs Intars Busulis, un konkurss notika Krievijā. Jau pirms pusfināla par Aminatas vokālu un mūsdienīgo dziesmu pozitīvi izteicās ārzemju mūzikas eksperti, kā arī bukmeikeri prognozēja viņai iekļūšanu finālā.

Jau 23. maija vakarā Aminatai atkal būs jākāpj uz Eirovīzijas skatuves, bet šoreiz jau viņa piedalīsies finālā, kur 27 valstu konkurencē tiks noskaidrots, kura ir Eiropas šā gada dziesma. Kā jau ierasts, atkal nevarēsim balsot par savu pārstāvi Eirovīzijas dziesmu konkursā. To, kuras dziesmas Latvija uzskata par vērā ņemamām, Eiropai paziņos dīdžejs Markus Riva.

Aminata Savadogo – „Love Injected”


Kasjauns.lv / Foto: publicitātes (Thomas Hanses/ EBU, Andres Putting/ EBU, Elena Volotova/EBU)