foto: no privātā arhīva
Kāpēc aktrise Anna Šteina uz tenisa spēlēm līdzi ņem vecmāmiņas foto
Anna šovasar piedalījusies Latvijas tenisa amatieru līgas sacensībās, kurās izcīnījusi pirmo vietu. Viņa neslēpj sajūsmu par sasniegto.
Slavenības
2022. gada 26. jūnijs, 06:20

Kāpēc aktrise Anna Šteina uz tenisa spēlēm līdzi ņem vecmāmiņas foto

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Aktrise un drāmas terapeite Anna Šteina (48) jau vairāk nekā desmit gadus ir kaismīga tenisa spēlētāja. Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", šis hobijs esot pārņemts mantojumā no vecmāmiņas, kura bijusi sportiste.

Anna Šteina, kas daudziem atmiņā aizvien ir kā temperamentīgā Kitija no TV seriāla "UgunsGrēks", krietnu laiku darbojas ne tikai kā aktrise, bet arī praktizē drāmas terapiju un Rīgas 64. vidusskolā pasniedz teātra mākslas nodarbības.

foto: no privātā arhīva
Taujāta, vai tiesa, ka šis hobijs ne visiem ir pa kabatai, Šteina atzīst: “Protams, jebkurš hobijs kaut ko maksā, bet tas ir mīts, ka teniss ir dārgs sporta veids. Tā dārgākā ir kortu īre iekštelpās, bet siltajā laikā izmaksas nav lielas. Neesmu arī no tām, kura katru sezonu iegādājas jaunu tērpu vai tenisa raketi.”

Viņa stāsta, ka vismaz divas reizes nedēļā atrodas tenisa kortos, kur kaismīgi nododas savai sirdslietai. “Tas laiks manā plānotājā ir atzīmēts vienmēr, un nekas to nevar aizstāt,” uzsver aktrise. Anna atklāj, ka šis sporta veids viņu interesējis jau kopš agras bērnības. “Skatījos to TV ekrānā, arī, braucot garām tenisa kortiem, allaž noraudzījos uz tiem. Taču līdz tenisa spēlēšanai netiku, jo kopš divu gadu vecuma dejoju tautisko deju kopā "Zelta sietiņš", kuru vadīja mana mamma Baiba Šteina. Par kādu tenisu varēja būt runa?” viņa paskaidro.

“Taču pirms vairāk nekā desmit gadiem mana draudzene aktrise Aurēlija Anužīte stāstīja, ka viņas vīrs spēlē tenisu un gribot, lai Aurēlija arī iemācās. Aurēlija gan noteica, ka tas nav īsti viņa sporta veids, tad nu piedāvāja tenisa spēli ar viņas vīru izmēģināt man. Aurēlijai tolaik arī bērni sāka dzimt, un teniss nebūt nebija viņas prioritāte. Taču man par piedāvāto iespēju apgūt tenisa spēli divreiz nebija jāsaka. Es domāju – ak, Dievs! Tas ir mans bērnības sapnis! Jā, tolaik man bija 36 gadi, kad sāku piepildīt sen izloloto sapni – spēlēt tenisu. Pēc tam turpmāk turpināju tenisa pasauli iepazīt pati, atradu treneri un spēlēju. Atklāju, cik daudz prieka sagādā katrs treniņš, katra spēle, jo to laikā tiek iegūtas lieliskas emocijas, prieks par katru atsisto bumbiņu. Spēles laikā ir 200 sitieni. Vai var aptvert, cik daudz pozitīvo emociju un prieka ir vienā treniņā?!”

“Teniss patiesībā ir spēle ar sevi. Spēles laikā svarīga ir iekšējā komunikācija. Savas uzmanības treniņš. Cīnos ar sevi gan mentāli, gan fiziski,” sporta veidu raksturo aktrise. Un atklāj interesantu faktu – Šteinas vecmāmiņa Milda Lietaviete (dzimusi Cumbule) bijusi sportiste un ļoti mīlējusi tenisu. Anna to savulaik pat neesot zinājusi, bet tad, atradusi vecmāmiņas fotogrāfijas, redzējusi viņu tenisa laukumā un arī sapratusi, ka aizrautība ar šo sporta veidu ir nākusi mantojumā tieši no viņas. “Bija pat tāds laika posms, kad ņēmu vecmāmiņas fotogrāfiju līdz uz tenisa nodarbībām, tā atradās manā sporta somā. Lai viņa ir ar mani,” atklāj Anna.

foto: no privātā arhīva
 Annas Šteinas vecmāmiņa Milda Lietaviete.