Trakā pasaule
2022. gada 20. jūnijs, 11:05

Pilnīgs haoss un izmisums. Lielbritānijas lidostās bagāžu lidmašīnās krāmē pat piloti. VIDEO

Jauns.lv

Kāds labsirdīgs pilots palīdzējis apkalpei lidmašīnā iekraut bagāžu, jo personāla trūkuma dēļ turpina bremzēt lidostu darbs visā Apvienotajā Karalistē.

Video kadros redzams, kā kapteinis paceļ bagāžu uz konveijera lentes pirms "Edelweiss Air" lidojuma no Edinburgas lidostas.

Šis video ir tikai viens no piemēriem, kas demonstrē nepārtrauktās problēmas Apvienotās Karalistes lidostās pēdējo mēnešu laikā, kad aviokompānijas cīnās ar darba ņēmēju trūkumu un pieaugošo tūrismu.

foto: REUTERS/SCANPIX
Pasažieru somas Hītrovas lidostā 19. jūnijā.

Haosa apmērus izgaismojusi fotogrāfija no Hītrovas lidostas, kurā redzama milzīga čemodānu kaudze, kas sakrauta bagāžas zālē un gaida savākšanu.

Tikmēr "easyJet" pasažieris Deivids Bendžamins kļuvis dusmīgs pēc tam, kad viņa bagāža izrādījās saplēsta, bet visas iekšpusē esošās mantas pilnībās sabojātas. 

foto: ekrānuzņēmums no Twitter video
Pilots palīdz iekrāmēt pasažieru bagāžu.

Septītajā grūtniecības mēnesī esošā Šerija Bērnsa un viņas partneris no Solihulas piedzīvojuši 24 stundu elli, kad aizkavējies viņas lidojums, kas galu galā atcelts pavisam, vēsta "Mirror".

Pārim vispirms tika paziņots, ka lidmašīna aizkavēsies par stundu. Gaidīšana ātri vien pārvērtusies haosā, kad iestrēgušie pasažieri sākušies strīdēties ar aviokompānijas darbiniekiem, jo kļuvis skaidrs, ka viņi mājās nelidos.

foto: REUTERS/SCANPIX
Hītrovas lidosta 19. jūnijā.

Getvikas lidosta plāno ierobežot ikdienas lidojumu skaitu līdz 825 lidojumiem jūlijā un 850 lidojumiem augustā, salīdzinot ar ziņotajiem 900 lidojumiem dienā šajā pašā laika posmā iepriekšējos gados.

Lielākās aviokompānijas, kas darbojas Apvienotajā Karalistē, ir lūgušas valdību atvieglot tās pēc "Brexit" imigrācijas noteikumus un piešķirt Eiropas Saveinības aviācijas darbiniekiem īpašas vīzas, lai mazinātu dilemmu starp pieaugošajām tirgus prasībām un pieejamo darbaspēka trūkumu.

Pagājušajā trešdienā notikušajā sanāksmē aviokompāniju vadošie darbinieki Apvienotās Karalistes transporta sekretāram Grāntam Šapsam paziņoja, ka varētu pārvietot daļu savu darbinieku no citām Eiropas bāzēm uz Apvienoto Karalisti, lai atvieglotu šīs grūtības, ja Apvienotās Karalistes valdība varētu atvieglot imigrācijas politiku. Tomēr sekretārs Šapss atbildēja, ka diez vai valdība atvieglos imigrācijas noteikumus, lai palīdzētu nozarei.

Aviokompānijas pēc pandēmijas 2020. gadā atlaida desmitiem tūkstošu savu darbinieku. Un tagad viņi nevar tos pietiekami ātri atgūt atpakaļ, jo daudziem darbiniekiem ir jāiztur stingras drošības pārbaudes, pirms viņiem atļauj darboties nozarē.