Trakā pasaule
2022. gada 19. jūnijs, 17:47

VIDEO: Džo Baidens nokritis no velosipēda. "Man aizķērās kāja"

Jauns.lv

Sestdien nelāgā starpgadījumā iekļuva 79 gadus vecais ASV prezidents Džo Baidens. Dodoties izbraucienā ar velosipēdu kopā ar savu sievu Džilu Baidenu, prezidents nokritis no braucamrīka.

Baidens no velosipēda nokrita pēc tam, kad bija apstājies, lai aprunātos ar atbalstītājiem, kuri bija sastājušies ceļa malā.

ASV Slepenā dienesta aģenti ātri vien pēc kritiena prezidentam palīdzēja piecelties, pūlim aplaudējot.

Par laimi prezidents, kuram kritiena brīdī galvā bija ķivere, traumas neguva, un medicīniskā palīdzība nebija nepieciešama. Baidens pēc starpgadījuma veltīja laiku sanākušajiem, atbildot uz vairākiem viņu jautājumiem.

Vēlāk izplatītajā paziņojumā skaidrots, ka prezidenta kāja, viņam kāpjot nost no velosipēda, aizķērusies aiz pedāļa, bet ar Baidenu viss ir kārtībā. "Prezidents ar nepacietību gaida, kad atlikušo dienas daļu varēs pavadīt kopā ar ģimeni," teikts paziņojumā.

Arī pats Baidens pēc misēkļa žurnālistiem, kuri bija devušies izbraucienā kopā ar viņu un ASV pirmo lēdiju, sacīja: "Man aizķērās kāja. Man viss ir kārtībā."

Zināms, ka piektdien Baidenu pāris nosvinēja savu 45. kāzu jubileju, savukārt novembrī Džo Baidens svinēs savu 80. jubileju.

Džo Baidens ar dēlu Hanteru un sievu Džilu

gallery icon
18

Džo Baidens ar sievu Džilu Baidenu

gallery icon
38