Sprieduma pasludināšanas diena. Džonijs Deps uzvar tiesā Amberu Hērdu

Virdžīnijas štata tiesā ASV pasludināts spriedums civillietā par neslavas celšanu starp aktieri Džoniju Depu (58) un aktrisi Amberu Hērdu (36).

gallery icon
Slavenības
2022. gada 1. jūnijs, 22:30

Runas par vardarbību bija meli: Džonijs Deps uzvar tiesā pret Amberu Hērdu

Jauns.lv

Virdžīnijas štata tiesā ASV pasludināts spriedums civillietā par neslavas celšanu starp aktieri Džoniju Depu (58) un aktrisi Amberu Hērdu (36).

Deps tiesā pret Hērdu uzvarējis. Zvērinātie atzinuši, ka Hērdas izteikumi par abu laulību bijuši nepatiesi un Depu apmelojoši.

Zvērinātie līdz spriedumam nonāca pēc 14 stundu garas apspriedes. 

Sprieduma pasludināšanas laikā tiesas zālē bija arī Hērda, bet ne Deps, kurš nav varējis ierasties "iepriekš plānoto darba saistību dēļ".

Džonijs Deps apsūdz Amberu Hērdu neslavas celšanā. Tiesas prāvas norise 2022. gada aprīlī

gallery icon

Kāds Depam pietuvināts avots pastāstījis CNN, ka aktieris tiesas spriedumu vērojis no Apvienotās Karalistes. Pēc sprieduma pasludināšanas izplatītajā paziņojumā Deps norāda, ka pēc sešiem gadiem atguvis atpakaļ savu dzīvi. "Labākais vēl tikai priekšā, beidzot ir sākusies jauna nodaļa. Patiesība neizzūd nekad," teikts aktiera paziņojumā.

Ārpus tiesas zāles sprieduma pasludināšanas laikā bija dzirdamas gaviles.

Tiesa likusi Hērdai atlīdzināt zaudējumus Depam 15 miljonu ASV dolāru apmērā.

Arī Hērda izcīna kompensāciju

Savukārt Hērdai lemts atlīdzināt 2 miljonus dolāru, jo Deps ar advokāta starpniecību apmelojis Hērdu vienā no trim apsūdzībām, ko viņa savukārt bija cēlusi pret Depu.

Hērda pēc sprieduma paziņošanas pauda, ka piedzīvojusi "vārdos neaprakstāmu vilšanos". "Man sāp sirds, ka ar pierādījumu kalnu joprojām nepietika, lai stātos pretī mana bijušā vīra nesamērīgajam spēkam, ietekmei un varai," teikts Hērdas paziņojumā. "Man žēl, ka zaudēju šo lietu. Bet vēl skumjāk ir tas, ka, šķiet, esmu zaudējusi tiesības, kuras uzskatīju par sev kā amerikānietei piederošām - runāt brīvi un atklāti."

Pati tiesas prāva ilgusi vairāk nekā divus mēnešus.

Par ko Holivudas zvaigznes tiesājās?

Kā zināms, aktieris Deps iesūdzēja tiesā bijušo sievu Hērdu par neslavas celšanu saistībā ar 2018. gada publikāciju laikrakstā "The Washington Post", kurā viņa norādīja, ka attiecībās piedzīvojusi vardarbību.

Džonijs Deps ar sievu Amberu Hērdu un meitu Liliju Rouzu Melodiju

gallery icon

Lai gan Deps rakstā netika minēts vārdā, viņš apgalvo, ka publikācija viņam maksājusi ienesīgas aktieru lomas. 58 gadus vecais aktieris vēlējās piedzīt no bijušās sievas 50 miljonus ASV dolāru par neslavas celšanu.

Vēlāk prasību par neslavas celšanu pret bijušo vīru tiesā cēla arī Hērda.

Hērda un Deps iepazinās 2009. gadā un bija precējušies no 2015. līdz 2016. gadam.

Tiesas process par neslavas celšanu notika kopš aprīļa, un zvērinātie kopumā ir uzklausījuši vairāk nekā 100 stundas ilgas liecības. Viņi ir uzklausījuši desmitiem liecinieku, tostarp Depa un Hērdas liecības.

Vairāk par notikušo tiesas procesā iespējams lasīt šeit. 

Keita Mosa liecina Džonija Depa un Amberas Hērdas lietā

gallery icon

Džonijs Deps un Ambera Hērda ierodas Londonas Augstākajā tiesā 2020. gada 16. jūlijā

gallery icon