0dienas
6stundas
21minūtes
41sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
foto: Shutterstock/ Vida Press
Džonijs Deps un Ambera Hērda turpina tiesāties.
Džonijs Deps un Ambera Hērda turpina tiesāties.
Slavenības

Draudi ielikt suni mikroviļņu krāsnī, vafeles faniem, fekālijas gultā un baumas par romānu ar advokāti. Jaunākie notikumi Depa prāvā pret Hērdu

Jauns.lv

Kopš 1994. gadā notikušās OJ Simpsona tiesas prāvas vai 2002. gada risinātās tieslietas pret Robertu Bleiku sabiedrība nav izrādījusi tik neviltoti lielu interesi par kādas slavenības tiesas prāvu. Džonija Depa ierosinātā prāva pret Amberu Hērdu par neslavas celšanu šobrīd atklāj, cik toksiskas bija viņu attiecības kopdzīves laikā.

Draudi ielikt suni mikroviļņu krāsnī, vafeles fani...

Jau otro mēnesi turpinās Džonija Depa un Amberas Hērdas kārtējā tiesas prāva. Aktieris apsūdz bijušo sievu viņa apmelošanā. Hērdas apgalvojumus par vardarbību ģimenē, ko viņa it kā cietusi vairāku gadu garumā, Deps sauc par meliem. Aktieris ir apņēmības pilns attaisnot savu labo vārdu un ir gatavs piesaistīt pēc iespējas vairāk jaunu liecinieku.

Džonijs Deps apsūdz Amberu Hērdu neslavas celšanā. Tiesas prāvas norise 2022. gada aprīlī

58 gadus vecais aktieris vēlas piedzīt no bijušās sievas 50 miljonus ASV dolāru par neslavas celšanu. Džonijs Deps uzstāj, ka Ambera Hērda (36) viņu apmelojusi, kad 2018. gadā laikrakstam “Washington Post” uzrakstījusi sleju par vardarbības pieredzi savā ģimenē. Lai gan savā vēstījumā Ambera nenosauca bijušo vīru vārdā, visiem bija skaidrs, kuru cilvēku viņa domājusi.

foto: CAMERA PRESS/Lumeimages / Vida Press
Ambera Hērda un Džonijs Deps 2015. gadā.
Ambera Hērda un Džonijs Deps 2015. gadā.

Amberas Hērdas māsa apgalvo, ka Deps draudējis ielikt suni mikroviļnu krāsnī

Aktrises Amberas Hērdas māsa Vitnija Henrikesa izsaukta uz tiesu kā viena no lieciniecēm Džonija Depa prāvā pret bijušo sievu. Henrikesa pastāstījusi par kādu reizi, kad Deps jokojot vai draudot izteicies, ka ieliks abu kopīgo suni mikroviļņu krāsnī. Viņš šo frāzi izteicis brīdī, kad bija paņēmis mazo klēpja sunīti rokās un izkarinājis ārā pa braucošas automašīnas logu.

foto: UnBoxPHD / SplashNews.com/ Vida Press
Ambera Hērda ar māsu Vintiju.
Ambera Hērda ar māsu Vintiju.

Incidents noticis 2013. gadā, kad Deps, Hērda un Henrikesa braukuši vienā automašīnā. “Kādā brīdī es dzirdēju atveramies mašīnas aizmugurējo logu un redzu Džoniju turam mūsu suni ārā pa logu,” tiesā stāstīja Amberas Hērdas māsa.

“Viņš pēc tam paņēma suni atpakaļ mašīnā un smējās savus skaļos un biedējošos smieklus… Pēc tam viņš pajokoja, ka ieliks sunīti mikroviļņu krāsnī.”

Džonijs Deps ar sievu Amberu Herdu un meitu Liliju Rouzu Melodiju

Džonijs Deps ar sievu Amberu Hērdu un meitu Liliju Rouzu Melodiju

“Es biju kā sastingusi, man bija bail. Es tikai atceros, ka padomāju, ka zinu, cik piedzēries viņš ir un to, ka sunītis ir ļoti mazs.”

Henrikesas liecība izskanējusi Depa un Hērdas tiesas prāvas 18. dienā.

Savāds paziņojums par vafelēm faniem

Aizvadītajā ceturtdienā – tiesas 19. dienā –  Deps uz tiesu ieradās ļoti optimistiskā noskaņojumā. Viņš smaidīja un māja ar roku gavilējošiem faniem, kas bija pulcējušies pie tiesas ēkas, lai paustu atbalstu savam ekrāna elkam. Aktieris paziņoja, ka fani priecājas, jo viņš “viņiem visiem pagatavojis brokastis”.

“Vafeles,” norādīja Džonijs Deps, kad viņam pavaicāja, ko viņš faniem pagatavojis.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Džonijs Deps sveicina fanus pie tiesas ēkas.
Džonijs Deps sveicina fanus pie tiesas ēkas.

Deps, kurš pie tiesas ēkas ieradās melnā SUV automašīnā, skaļi skanot regeja mūzikai, pajokoja, ka fani viņu tik priecīgi sagaida pagatavoto vafeļu dēļ.

Iepriekš aktieris reportieriem un fotogrāfiem jokojot izteicies, ka viņam ir “daudz radinieku”, ar to norādot uz dučiem fanu, kas ik dienas pulcējās pie tiesas ēkas.

Džonijs Deps un Ambera Hērda ierodas Londonas Augstākajā tiesā 2020. gada 16. jūlijā

Kad žurnālists kādam fanam pie tiesas ēkas pajautājis, vai viņi tiešām ir saņēmuši vafeles no aktiera, viņš atzinies, ka tas esot bijis tikai “jauks joks” no Depa puses.

Depa draugs pastāsta, ka aktieris fanus dēvējis nievājošos vārdos

Džonija Depa bijušais draugs iO Tillets Raits tiesā liecināja aizvadītajā pirmdienā. Viņš pastāstīja, ka aktieris savu fanu raksturošanai lietojis “nievājošus apzīmējumus”.

Raits, kuru ar Depu savulaik iepazīstinājusi viņa partnere Hērda, iepriekš ierakstītā liecībā norādīja, ka nekad nav redzējis Depa fizisku uzbrukumu Hērdai, taču viņš bijis liecinieks aktiera narkotiku lietošanas problēmām.

Džonijs Deps sniedz autogrāfus faniem Berlīnē

Holivudas zvaigzne Džonijs Deps sniedz autogrāfus faniem Berlīnē.

Saskaņā ar Raita teikto, kad Deps bijis skaidrā, viņš sapratis, ka ietekmē cilvēkus un bija “laipns un dāsns”, bet, kad viņš bija piedzēris vai narkotiku ietekmē, viņš kļuvis “nežēlīgs”.

“Viņš apvainoja savus fanus. Es atceros, ka viņš tos sauca par remorām, kas ir parazītzivis, kas piesūcas pie kuģa korpusa, rada tajā caurumu un pēc tam nogremdē.”

Deps attaisnos savu labo vārdu, ir pārliecināta kolēģe

Aktierim atbalstu izteikusi viņa kādreizējā kolēģe aktrise Eva Grīna, kura tic, ka viņam izdosies atgūt savu labo vārdu.

41 gadu vecā franču aktrise sociālajos tīklos ierakstījusi aizkustinošu vēstījumu, kurā aizstāv Džoniju Depu. Viņa tic aktiera nevainībai un cer, ka viņam izdosies attaisnot savu reputāciju.

“Es nešaubos, ka Džonijs attaisnos savu labo vārdu un brīnišķīgo sirdi, ko atklās pasaulei, un dzīve viņam un viņa ģimenei būs labāka nekā jebkad agrāk,” raksta Grīna, savu atbalsta vēstījumu papildinot ar fotogrāfiju, kurā redzama kopā ar Depu.

Grīna jau iepriekš publiski paudusi atbalstu aktierim. Intervijā izdevumam “Spiegel” aktrise par divu bērnu tēvu izteikusies, ka “viņš ir viens no jaukākajiem aktieriem, ar kuru man jebkad nācies sastrādāties”.

Eva Grīna, kura ar Depu filmējusies lentē “Dark Shadows” (2012) norādījusi, ka viņš bijis “īsts džentlmenis, kuru esmu gatava aizstāvēt jebkurā laikā”.

Deps draudējis noplēst sievai matus

Amberas Hērdas draugs amerikāņu rakstnieks, fotogrāfs, TV personība un aktīvists iO Tilets Raits otrdien tiesā liecināja par kādu gadījumu, kad Deps draudējis sievai “noplēst” matus.

Incidents noticis 2016. gada 21. maijā, kad viņš sarunājies pa tālruni ar Hērdu īsi pēc tam, kad Deps abus vainojis, ka tie sastrādājuši cūcību un pa viņa gultu izsmērējuši fekālijas.

Raits atceras, ka abi pasmējušies par šo apsūdzību, bet tas sadusmojis Depu un viņš “skrējis lejup pa kāpnēm”.

Džonijs Deps bāros, restorānos un alkohola reibumā

Aktieris Džonijs Deps bāros, restorānos un alkohola reibumā.

“Tu domā, ka es tev iesitu?” – Raits dzirdējis Depu sakām pa tālruņa ieslēgto skaļruni. “Kā būtu, ja es tev noplēstu matus?”

Raits saklausījis, ka abiem iesākas strīds un pēdējais, ko pirms sarunas atvienošanās viņš dzirdējis, bijuši Amberas kliedzieni.

Arī Raits raksturo Depu kā laipnu cilvēku, taču tas mainījies tiklīdz viņš bijis alkohola vai narkotiku varā. Tad viņš kļuvis “neticami nežēlīgs un ļauns”.

foto: MEGA / Vida Press
Viena no tiesai iesniegtajām fotogrāfijām, kurā Ambera Hērda savulaik nofotografējusi Depu dzērumā.
Viena no tiesai iesniegtajām fotogrāfijām, kurā Ambera Hērda savulaik nofotografējusi Depu dzērumā.

Depam un advokātei piedēvē romānu. Kas zināms par viņas privāto dzīvi?

Sabiedrības uzmanību izpelnījusies Džonija Depa advokāte Kamilla Vaskesa. Viņa ļoti emocionāli izrāda prieku par katru mazāko uzvaru un bieži redzēta zālē apskaujam savu aizstāvamo, tāpēc nav brīnums, ka parādījušās runas par iespējamu Vaskesas un Depa romānu.

Uzreiz gan jāsaka, ka šīm tenkām nav pamata. Portāla TMZ rīcībā nonākusi informācija, ka advokāte nav brīva sieviete. Viņu jau vairākus mēnešus vienojot nopietnas attiecības ar britu nekustamo īpašumu mākleri.

Džonija Depa advokāte Kamilla Vaskesa

Noliedzot baumas par romānu, uz ko pamudinājusi abu mijiedarbība tiesas zālē, TMZ raksta: “Kas attiecas uz smaidiem un ķiķināšanu, ko daži pamanījuši starp Džoniju un Kamillu, mums teikts, ka viņai viņš šķiet smieklīgs… Viņa nevarēja nesmieties par dažām viņa grimasēm un/vai humora izjūtu.”

“Taču vēl būtiskāk ir tas, ka mūsu avoti vēsta, ka viņa ir aizņemta un laimīga. Viņa satiekas ar britu puisi, kurš strādā nekustamo īpašumu jomā, ar kuru viņai ir nopietnas attiecības jau vairākus mēnešus,” norādījis interneta portāls.

Spāņu izcelsmes advokāte “ļoti satuvinājusies ar savu slaveno klientu – kā profesionālajā jomā, tā draudzībā,” informē portāls “DailyMail”.

Atklājies, ka Hērda iepriekš arestēta par vardarbīgu ģimenē

Depa advokāti gaismā cēluši kādu incidentu, kurā iesaistīta Ambera Hērda un viņas bijusī mīļotā meitene Tasju van Rī. Pēc advokātes Kamillas Vaskesas teiktā, pirms dažiem gadiem Hērda aizturēta par uzbrukumu savai bijušajai draudzenei.

Laikaposmā no 2008. gada līdz 2012. gadam aktrisi Amberu Hērdu vienoja romantiskas jūtas ar fotogrāfi Tasju fon Rī. Abas sievietes sevi uzskatīja par laulātu pāri, lai gan juridiski precētas nebija. Tolaik Kalifornijā vēl nebija spēkā viendzimuma laulības.

Ambera Hērda ar mīļoto meiteni Tasju van Rī

Laikaposmā no 2008. gada līdz 2012. gadam aktrisi Amberu Hērdu vienoja romantiskas jūtas ar fotogrāfi Tasju van Rī. Abas sievietes ...

Izdevums “DailyMail” raksta, ka 2009. gadā divi policijas darbinieki bijuši aculiecinieki tam, kā Hērda strīda laikā iesit par roku Tasjai, bet pēc tam norauj viņai kaklarotu. Aktrisi toreiz arestēja, taču jau pavisam drīz atbrīvoja un visas apsūdzības atsauca.

Depa advokāte Vaseksa tiesas sēdē norādījusi uz to, ka Deps nav bijis vienīgais Hērdas mīļotais, kuru viņa fiziski ietekmējusi. Hērda kategoriski noliegusi šo apsūdzību, apgalvojot, ka nekad nav uzbrukusi nevienam no saviem partneriem, ar kuriem viņu vienojušas romantiskas attiecībās.

Džeimss Franko tikai atbalstījis Hērdu pēc pārciestās vardarbības

Tiesas zālē demonstrēts novērošanas kameru video, kurā Ambera Hērda redzama braucam litā kopā ar aktieri Džeimsu Franko. Deps savulaik bija greizsirdīgs uz šo aktieri, jo uzskatīja, ka sievai ar viņu ir romāns.

foto: MEGA / Vida Press
Novērošanas kameras video, kurā Ambera Hērda un Džeimss Franko redzami iekāpjam liftā.
Novērošanas kameras video, kurā Ambera Hērda un Džeimss Franko redzami iekāpjam liftā.

Demonstrētajā video var redzēt, ka Franko maigi uzliek galvu uz savas pavadones pleca. Hērda noliedz romānu ar šo aktieri, apgalvojot, ka ar Franko viņu vienojot tikai draudzīgas attiecības un saticīga kaimiņu būšana. Todien, kad abi kopā brauca liftā, Franko – pēc Hērdas teiktā – ieradies viņu atbalstīt, jo nepilnu diennakti pirms tam viņa piedzīvojusi Depa uzbrukumu, kad viņš sievai metis ar telefonu, atstājot zilumus uz viņas sejas.

Ambera Hērda parāda zilumiem klāto seju

Aktrise Ambera Hērda pieprasījusi netuvošanās orderi pret vīru aktieri Džoniju Depu. Viņš sievai sviedis ar iPhone tālruni un tā neesot ...

Vaskesa pajautāja Amberai, kāpēc Džeimss Franko ieradies viņas “penthouse” apartamentos Losandželosā tieši tad, kad Deps nebija pilsētā. Advokāte piebildusi, ka aktieris viesojies pie Hērdas nākamajā dienā, kad viņa bija nomainījusi dzīvokļa atslēgas. “Es nebiju informēta par viņa darba grafiku,” uz Depa advokātes jautājumu atbildēja Hērda.

Hērda atzīstas, ka ielikusi fekālijas Depa gultā

Kādā no tiesas sēdēm Ambera Hērda tomēr atzinās, ka viņa ielikusi cilvēka fekālijas Džonija Depa gultā. Viņa to nosaukusi par neveiksmīgu izjokošanu.

Šis incidents noticis 2016. gadā pēc tam, kad Džonijs pavēstījis par vēlmi šķirties no aktrises.

2015. gada 4. februārī Džonijs Deps un Ambera Herda salaulājās civilā ceremonijā aktierim piederošajās mājās Losandželosā. 8. februārī pāris teica jāvārdu draugu un radu priekšā uz Depam piederošās salas Bahamu salu arhipelāgā.

Džonijs Deps un Ambera Herda svin kāzas Bahamu salās

2015. gada 4. februārī Džonijs Deps un Ambera Herda salaulājās civilā ceremonijā aktierim piederošajās mājās Losandželosā. 8. februārī pāris teica ...

Sākotnēji Hērda vīram apgalvoja, ka fekālijas nav cilvēku, bet gan viena no viņu abiem suņiem – nelielā Jorkšīras terjera.

Deps nenoticēja, jo uzskatīja, ka izkārnījumi ir pārāk lieli tik mazam sunītim. Tiesas sēdes laikā aktrise neatzinās, ka tās būtu viņas fekālijas, taču atzina, ka ir likusi tās Depa gultā.

Džonijs Deps "Karību jūras pirātos".

Džonija Depa spožākās lomas

Holivudas zvaigznes Džonija Depa spožākās lomas.

Hērda atlaidusi savus PR darbiniekus sliktu virsrakstu dēļ

Maija sākumā Hērda atlaida visu savu komandu, kas atbild par saziņu ar medijiem, jo aktrisi nav apmierinājusi paveiktā darba kvalitāte, - informē “The New York Post”.

Ambera Hērda filmas „Akvamens” pirmizrādes vakarā un tērps „Valentino” augstās modes skatē

Ambera Hērda filmas „Akvamens” pirmizrādes vakarā un tērps „Valentino” augstās modes skatē

PR firma “Precious Strategies”, kuras līdzdibinātāja ir bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas  sabiedrisko attiecību padomniece Stefānija Katere, kas bija atbildīga par Hērdas vārda atspoguļojumu presē, zaudējusi darbu, jo Hērdai “nepatīk slikti virsraksti”.

Zinātāji apgalvo, ka Ambera Hērda bija vīlusies, ka viņas stāsta puse medijos atspoguļota “neefektīvi”, kas galu galā ietekmējis sabiedrisko domu, un tā savukārt nav nākusi viņai par labu.

Aktrise Ambera Hērda filmas “Sorry, Angel” pirmizrādē 2018. gada Kannu festivālā.

Aktrise Ambera Hērda filmas “Sorry, Angel” pirmizrādē

Aktrise Ambera Hērda filmas “Sorry, Angel” pirmizrādē 2018. gada Kannu festivālā.

Tagad Hērdai ir jauna komanda un viņa cer, ka izdosies reabilitēties sabiedrības acīs, jo bijušā vīra PR komanda viņu atspoguļojusi kā monstru un manipulatori, kas piedevām cieš no garīgas nelīdzsvarotības.