foto: ekrānuzņēmums no video
Domādams neizdomāsi: okupantu stulbums, stāstot par ukraiņu “zvērībām”. VIDEO
“Luganskas tautas milicijas” videoģēniju izgāšanās: “bīstamā granāta” tik cieši nosaitēta, ka tā nekādu ļaunumu nevar nodarīt.
Trakā pasaule
2022. gada 26. maijs, 05:24

Domādams neizdomāsi: okupantu stulbums, stāstot par ukraiņu “zvērībām”. VIDEO

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Okupantu izdomājumi un viltus ziņas par ukraiņu “zvērībām”, pašiem nacionālistiem it kā iznīcinot savu zemi, ir ne tikai klaji meli, bet arī idiotisma kalngals. Par to varētu gardi pasmieties, ja viss nebūtu tik traģiski. Tikko ar vienu šādu “videoatklājumu” klajā nākusi “Luganskas tautas milicija” – separātiskās “republikas” veidojuma “likumsargi”, kuri ieņēmuši Luhanskas apgabalu Ukrainā.

“Luganskas tautas milicija” apgalvo, ka skarbos apstākļos uzņēmusi video, kuru pārraidījis arī Krievijas TV Pirmais kanāls, kā “neapgāžamu pierādījumu” ukraiņu nacionālistu “necilvēcībai”: “Severodoņeckas priekšpilsētas atbrīvošanas laikā Luganskas tautas republikas milicija izglāba ģimeni no Ukrainas gūsta”.

Video redzams, ka kādas sagrautas mājas pagalmam pāri novilkta stieple, kuras viens gals piesiets pie kaujas granātas gredzena. Ar kāju aizķeroties aiz stieples, tiek izrauts gredzens un granāta eksplodē. Bet tā nebūtu šai gadījumā, jo pie ēkas stūra granāta piestiprināta ar izolācijas lentes un līmlentes ciešu tinumu, kas apņem jeb bloķē granātas drošinātāju. Rausti, cik vēlies šo gredzenu, bet tā nekādīgi nevar detonēt.

"Luganskas tautas milicija" un tās dīvainā granāta (no 0:46 min.):

Tiesa gan, pie mājas roktura piestiprināta vēl viena granāta, ar kuru viss it kā kārtībā. Tomēr kārtībā kaut kas nav ar šī “atmaskojošā video” operatoru, kurš granātas neitralizēšanas specoperāciju filmē no pārdesmit centimetru attāluma. Grūti iedomāties, ka kaut kur citur pasaulē sapieri dotos kaujas uzdevumā tik bezbailīgu televīzijas operatoru pavadībā.

Paliek neatbildēts arī jautājums, kāpēc ukraiņu nacionālistiem, kā teikts sižetā, atkāpjoties no Severodoņeckas, privātmājas pagrabā būtu jāiesloga māte ar septiņiem bērniem, no kuriem jaunākajam bija tikai gadiņš un pieeja šim “cietumam” bija jāmīnē.

Šis idiotiskais video internetā jau izpelnījies izsmieklu gūzmu:

Jāteic, ka šis nav pirmais feiks, kad ar blīkšķi izgāzužies Kremļa propagandisti – “videoliecību” fabricētāji. Piemēram, pirms mēneša, kad tika paziņots, ka Krievijas drošībnieki it kā ielauzušies Krievijas propagandista Vladimira Solovjova slepkavības plānotāju midzenī, Krievijas TV tika atrādīts šīs “specoperācijas” video – teroristu pagrīdes bunkurā konfiscētie “lietiskie pierādījumi”, kur līdzās nacistiskās Vācijas karogam bija arī it kā trīs mobilās priekšapmaksas jeb SIM kartes.

foto: ekrānuzņēmums no video
“Lietiskie pierādījumi” Kremļa propagandas Solovjova slepkavības pasūtītāju lietā – SIM karšu vietā videospēle “The Sims” (centrā virs t-krekla).

Krievijas Federālā izmeklēšanas biroja ziņu fantazētāji, stāstot par šīm konfiscētajām SIM kartēm, kuras it kā izmantotas teroristu savstarpējā saziņā, kameru priekšā atrādīja nevis mobilo sakaru operatoru kartes, bet gan videospēles “The Sims” kasetes. Viņiem jau laikam vienalga – SIM vai Sims. Ka tik līdzīgi skan un traģiskāk izskatās. Tikai “The Sims” ir visnotaļ miermīlīga, pat pacifistiska spēle, kurā virtuāli cilvēki izspēlē ikdienas dzīvi kādā piepilsētas mājsaimniecībā. Grūti iedomāties, ka asiņaini neonacisti, plānojot slepkavības, aizrautos ar mietpilsoniskām sadzīves spēlēm rāmā piepilsētā.