foto: Ekrānuzņēmums
Guntis Skrastiņš pusgadu pēc nāves šokē skatītājus TV ekrānā
Guntis "Viņas melo labāk".
Slavenības
2022. gada 23. maijs, 05:59

Guntis Skrastiņš pusgadu pēc nāves šokē skatītājus TV ekrānā

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", pēkšņi un negaidīti televīzijas ekrānā nonākusi iemīļotā aktiera Gunta Skrastiņa loma, par kādu līdz šim skatītājiem nebija ne jausmas. Viņa pēdējais ekrāna darbs, izrādās, ir seriālā "Viņas melo labāk"!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sekojot līdzi – pagaidām straumēšanas platformā Go3 – seriāla "Viņas melo labāk" jaunās un pēdējās sezonas notikumiem, skatītājus šokē ieraudzītais: svešiniekam Robertiņa mātes istabā pagriežoties ar seju pret kameru, ieraugām, ka tas ir neviens cits kā pirms septiņiem mēnešiem mirušais aktieris Guntis Skrastiņš.

It kā ar to vēl nebūtu gana, viņa varonis pavēsta: “Man vairs daudz nav atlicis. Daktere teica, ka mana dzīves svece drīz izdzisīs, tāpēc man viņš ir jāsatiek…”

Skatītājiem zosādu uzdzen teju katrs Skrastiņa pateiktais vārds un acu skatiens, redzētais šķiet kā viņa mistiska pievēršanās ekrānam… no mūžības… Turklāt sarežģītais uzdevums, ar ko aktiera atveidotajam varonim jātiek galā, ir atklāt savam dēlam, ka viņš nav miris, kā iestāstījusi māte, bet… dzīvs. Kamēr Skrastiņa atveidotā varoņa bijusī sieva Irēna (aktrise Velta Straume), atriebības dzīta, viņu apber ar lamām, seriāla dēls secina: “Man nav, par ko dusmoties, galvenais, ka tu esi dzīvs.” Saistība ar Robertu tiek apliecināta ar īstām aktiera fotogrāfijām, kurās redzams pats Skrastiņš ar savu dēlu.

Seriāla režisors un vienlaikus Roberta lomas atveidotājs Māris Bezmers sarunā ar žurnālu "Rīgas Viļņi" atzinis, ka Gunti uzrunājis līdz ar dažiem citiem aktieriem no senioru vidus, taču viņš bijis vienīgais, kas nav atteicis veselības problēmu dēļ. “Mēs neko nezinājām gandrīz līdz pēdējam brīdim, kad jau viņš nonāca slimnīcā. Teica, ka veselība esot sašķobījusies, lai meklējam aizvietotāju,” stāsta režisors. Bezmers atklāj, ka paguvuši nofilmēt gandrīz visu Skrastiņam paredzēto līniju, palikusi tikai viena filmēšanās diena, ko tā arī nepaspēja, kā dēļ nedaudz koriģēts scenārijs. “Atmiņās viņš paliks kā ļoti atvērts un laipns cilvēks, kas jau pirmajā reizē spēj sarunāties kā ar vecu draugu,” piebilst režisors.

Kā zināms, tautā iemīļotais aktieris pēc pēkšņi atklātas un strauji progresējošas ļaunas slimības mūžībā tika aizsaukts 67 gadu vecumā pagājušā gada 11. oktobrī.

Atvadīšanās no aktiera Gunta Skrastiņa

Šodien, 15. oktobrī notika atvadīšanās no sabiedrībā iemīļotā aktiera Gunta Skrastiņa, kurš aizsaulē devās 11. oktobrī.

gallery icon
438

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!

 

FOTO

Filmēts apmēram pirms gada, seriāls aktierim Guntim Skrastiņam kļuvis par zīmīgu atvadu darbu.

Kadrā pavīd arī Skrastiņa personīgās jaunības fotogrāfijas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Noslēguma – desmitajā – sezonā nolemts, ka Robertiņam būs tētis. Kas gan varēja paredzēt, ka izvēle lomai piesaistīt Gunti Skrastiņu būs tik nozīmīga.

Skatītāji, ieraugot mūžībā aizgājušo aktieri, ir ne mazāk šokēti par Māra Bezmera atveidoto Robertu. Skrastiņš citu pēc citas izrāda privātās bildes (kurās seriālā domāts Roberts), kas atkalredzēšanās mirkļiem piešķir īpaši aizkustinošu noskaņu.