Slavenības
2022. gada 19. maijs, 11:48

Atbalsta Ukrainu? Karaliene Elizabete II izgājusi sabiedrībā dzeltenā tērpā ar ziliem akcentiem

Jauns.lv

Lielbritānijas karaliene Elizabete II mobilitātes problēmu un kopējā veselības stāvokļa pasliktināšanās dēļ beidzamajā laikā reti redzēta sabiedrībā. Taču 17. maijā, kad Londonā notika metro līnijas "Elizabeth" svinīgā atklāšana, valdniece to pagodināja ar savu personīgu klātbūtni. Pasākuma apmeklējumam Viņas Majestāte bija izvēlējusies dzeltenu tērpu ar zilu ziedu akcentu pie cepures, kas karaļnama fanus mudināja domāt, ka šādi karaliene, iespējams, bez vārdiem pauž savu atbalstu Ukrainai.

Jaunā metro līnija, kas nosaukta par godu karalienei Elizabetei II, savu darbību sāks šā gada 24. maijā, - par to informē britu raidsabiedrība BBC.

Karaliene Elizabete II metro līnijas “Elizabeth Line” atklāšanā 2022. gada 17. maijā

gallery icon
12

Metro līnijas atklāšanas ceremoniju, kas notika 17. maijā, ar savu klātbūtni pagodināja arī pati karaliene. Padingtona stacijā, kur pulcējās fotogrāfi un metro darbinieki, 96 gadus vecā valdniece ieradās ar spieķi rokās.

foto: BACKGRID/ Vida Press

Viņa Majestāti vajadzēja pavadīt viņas jaunākajam dēlam princim Endrū, taču karaliene pēdējā mirklī pieņēma lēmumu, ka ies patstāvīgi, bet pavadoņa pie rokas. Metro līnijas svinīgo atklāšanu apmeklēja arī britu premjerministrs Boriss Džonsons.

foto: BACKGRID/ Vida Press

Pasākumā karaliene tikās ar projekta “Crossrail” vadošajiem darbiniekiem un jaunās metro līnijas “Elizabeth Line” personālu. Viņas Majestātei atklāšanās ceremonijas laikā pasniedza “Oyster” braukšanas karti un iemācīja ar to rīkoties biļešu automātā.

Karaliene svinīgo pasākumu apmeklēja koši dzeltenā mētelī, kam kā ierasts, bija pieskaņojusi cepuri tādā pašā krāsā, kā viņas tērps. Koši dzelteno cepuri rotāja zilu mākslīgo ziedu aksesuārs.

foto: BACKGRID/ Vida Press

Karalienes ierašanās metro stacijā nenotiek bieži. Par viņas klātbūtni pasākumā iepriekš netika ziņots, taču, kā norāda Bakingemas pils pārstāvis, organizatori zināja par iespējamu Viņas Majestātes ierašanos.

Šī ir viens no pirmajiem publiskajiem pasākumiem, ko karaliene apmeklējusi pēc tam, kad izskanējušas ziņas par Viņas Majestātes veselības pasliktināšanos. Pirmo reizi karaliene sabiedrībā izgāja aizvadītajā nedēļā. Viņa apmeklēja zirgu parādi, kas norisinājās Vindzoras pils pagalmā par godu viņas valdīšanas 70. gadadienai.

Karaliene Elizabete II priecīga apmeklē Vindzoras zirgu parādi 2022. gada maijā

gallery icon
10

Iepriekšējo reizi karaliene sabiedrībā redzēta 29. martā, kad viņa prinča Endrū pavadībā apmeklēja vīram princim Filipam veltīto atceres dievkalpojumu Vestminsteras abatijā.

Prominences apmeklē princim Filipam veltīto dievkalpojumu Vestminsteras abatijā 2022. gada 29. martā

gallery icon
12

Karalienes valdīšanas 70. jubileja bija šā gada februārī, kad viņa slimoja ar Covid-19. Savukārt 96. dzimšanas dienu Elizabete II atzīmēja 21. aprīlī privātā lokā savā Sandringemas īpašumā.

Londonas jaunā dzelzceļa līnija tiks nosaukta par godu karalienei Elizabetei II

Projekta, kas pazīstams kā "Crosssrail", attīstītāji otrdien paziņoja, ka tad, kad līnija tiks atklāta 2018.gada decembrī, tās nosaukums būs "Elizabeth ...

gallery icon
13