foto: Publicitātes
Ivars Kalniņš mafijas galvas lomā - jau drīzumā pie skatītājiem nonāks jauns pašmāju seriāls "Rīgas vārti"
Seriāla aktieru vidū - latviešu zvaigznes Ivars Kalniņš un Jēkabs Reinis.
TV
2022. gada 17. maijs, 11:37

Ivars Kalniņš mafijas galvas lomā - jau drīzumā pie skatītājiem nonāks jauns pašmāju seriāls "Rīgas vārti"

Jauns.lv

24. maijā nākamās paaudzes televīzijā "Go3" pie skatītājiem nonāks jauns pašmāju seriāls "Rīgas vārti".

"Spilgtais Latvijas un Lietuvas aktieru sastāvs, negaidīti sižeta pavērsieni un daudzveidīgās filmēšanas lokācijas ļaus ieskatīties kriminālās pasaules aizkulisēs, kas pārsteigs ar elpu aizraujošām situācijām un dramatiskiem savstarpējo attiecību līkločiem," - tā tiek reklamēts šis seriāls.

Kadri no seriāla "Rīgas vārti"

Kadri no seriāla "Rīgas vārti".

gallery icon
35

Seriāla galveno varoni Erikas, ko atveido Lietuvas uzlecošā zvaigzne Mants Zemļecks, pamatīgi nomocījusi dzīve tēva – ietekmīga miljonāra – paspārnē un viņš pieņem izaicinājumu izlauzties no vienmuļās ikdienas, iesaistoties bīstamajā narkotiku tirgus pasaulē, kur viņam jālavierē starp likuma sargu un starptautisku kriminālu grupējumu attiecībām. Kad Erikas pārņem noziedzīgo afēru azarts, viņš nolemj apiet savus sākotnējos partnerus, lai kļūtu par vēl nozīmīgāku spēlētāju bīstamajā biznesā. Pārdrošais solis viņu nostādīs vēl sarežģītākā situācijā, taču atpakaļceļa var arī vairs nebūt. 

“Rīgas vārti” 12 epizožu garumā skatītājus vedīs līdzi Erika un viņa sabiedroto cīņai par varu, naudu, mīlestību un izdzīvošanu. Lai arī apstākļi ir mainījušies, galvenais varonis, tāpat kā iepriekš, izaicinoši turpina savas dzīves jēgas meklējumus, kā arī mēģina orientēties savu vērtību pasaulē. 

Seriāla sižetu iedzīvinās iespaidīgs Latvijas un Lietuvas aktieru ansamblis. No Latvijas tajā piedalīsies Jēkabs Reinis, Lelde Dreimane, Dārta Daneviča, Edgars Ozoliņš, Ivars Puga, Anete Krasovska, Dārta Dejus, Zane Burnicka, Vitālijs Jakovļevs un citi. 

Tāpat arī seriālā piedalīsies Ivars Kalniņš, kurš attēlos ietekmīgas mafijas ģimenes galvu. Filmēšanas lokāciju daudzveidība nodrošinās seriāla autentisko noskaņu, ļaujot skatītājam ceļot līdzi seriāla varoņiem uz Rīgu, Viļņu un Tallinu.  

“Seriālā piedalās lielisks aktieru sastāvs no Lietuvas un Latvijas – cilvēki, ar kuriem es labprāt esmu strādājis un darīšu to turpmāk. “Rīgas vārti” sižets par kriminālo pasauli ir dažādas asociācijas raisošs un režisors kopā ar aktieriem radīja atmosfēru un iedzīvināja sižetu, lai iepriecinātu skatītāju,” pastāstīja Ivars Kalniņš.

Galvenās lomas atveidotājs Mants Zemļecks ir daudzsološs Lietuvas jaunais aktieris, kura harizma un emocionālais tēlojums skatītājiem liks pārdzīvot līdzi viņa atveidotajam tēlam pārsteidzošo piedzīvojumu un emociju karuselī. 

Dzīves drāmu ar krimināliem elementiem veido Latvijas sabiedrībā iemīļoto seriālu ”Viņas melo labāk”, “Tunelis” un ”Nemīlētie” producenti Audrius Janušausks un Rimvids Martinaitis. Režisors ir Ričardas Vitkaitis.

"Seriāla filmēšana bija visnotaļ izaicinoša, ņemot vērā daudzveidīgo aktieru ansambli, dažādās filmēšanas lokācijas, kā arī filmēšanu gan dienā, gan naktī. Seriāla notikumi norisinās ostā, naktsklubā, kempingā, dažādos dzīvokļos, viesnīcās un privātmājās, līdz ar to arī vizuāli tas būs ļoti aizraujošs stāsts. Gribam pateikt lielu paldies Jūlijam Krūmiņam par iespēju filmēt arī viņa rezidencē. Projekts aizrāvis gan tā veidotājus, gan aktierus, tāpēc esam pārliecināti, ka arī skatītāji to sagaidīs ar lielu interesi,“ pauž „Rīgas vārti“ izpildproducente Ieva Salceviča. 

Jaunais seriāls pie skatītājiem nākamās paaudzes televīzijā Go3 nonāks jau šī gada maijā, savukārt televīzijas ekrānos debiju piedzīvos 2023. gadā kanālā TV3.