Mūzika
2022. gada 13. maijs, 10:35

"Pussy Riot" dalībniece: "nevis Ukrainā, bet tieši Krievijā mums ir jāveic denacifikācija"

Jauns.lv / LETA

Nevis Ukrainai, bet gan Krievijai ir nepieciešama denacifikācija, paziņojusi Krievijas opozīcijas aktīviste un pankgrupas "Pussy Riot" dalībniece Marija Aļohina, kura šonedēļ izbēga no mājas aresta Maskavā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Krieviem ir nopietni jāpadomā par karu, Aļohina izteicās mēģinājumā Berlīnē, pirms grupa dosies pretkara koncertturnejā.

"Man nav ne jausmas, ar ko beigtos šāda sijāšana, bet bez tās [Krievijas] valstij nav tiesību pastāvēt, tāpat kā Vācijai pēc Otrā pasaules kara. Nevis Ukrainā, bet tieši Krievijā mums ir jāveic denacifikācija," intervijā aģentūras "Reuters" televīzijas kanālam uzsvēra aktīviste.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, armijas ģenerāļi un līderi ir jātiesā tribunālā, piebilda Aļohina.

Aktīviste intervijā atzina, ka viņas tautieši vēlas pārmaiņas, tomēr daudzi baidās nonākt cietumā.

"Daudziem cilvēkiem ir patiešām bail, jo tagad līdz desmit gadiem cietumā var nonākt tikai par to vien, ka publicē fotogrāfijas no Bučas, tikai par tādu ierakstu," paskaidroja "Pussy Riot" dalībniece.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon
20

Aļohina arī pastāstīja, ka pirms divām nedēļām ir uzrakstījusi jaunu pretkara dziesmu. "Tā ir pret karu, pret karu, kuru Putins sāka pret Ukrainu. Tas ir mūsu paziņojums, un tā būs mūsu koncerta sastāvdaļa," viņa klāstīja.

Krievija 24. februārī sākto plašo iebrukumu Ukrainā dēvē par militāru specoperāciju Ukrainas denacifikācijai un demilitarizācijai. Krievijā ar likumu par "viltus ziņām" ir atzīta Ukrainā notiekošā saukšana par karu vai iebrukumu.

Jau vēstīts, ka, pārģērbusies par pārtikas piegādes kurjeru, Aļohina šonedēļ izbēga no mājas aresta Maskavā.

Aktīviste nolēmusi pamest Krieviju pēc tam, kad Maskavas Presņas rajona tiesa nomainīja viņai piespriesto sodu, aizstājot brīvības ierobežošanu ar reālu cietumsodu.

2012. gadā viņai un vēl vienai "Pussy Riot" dalībniecei tika piespriests divu gadu cietumsods par improvizētu uzstāšanos Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē. Akcijas video tika publiskots tīmeklī un izsauca plašu rezonansi.

Protesti pasaulē pret "Pussy Riot" ieslodzīšanu

gallery icon
39

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās