foto: IMAGO/Lehtikuva/Scanpix
Noslēdzies otrais "Eirovīzijas" pusfināls. Finālā tiek ne tikai Ukraina, bet arī Lietuva un Igaunija
Apvienība "The Rasmus"
Mūzika
2022. gada 13. maijs, 00:44

Noslēdzies otrais "Eirovīzijas" pusfināls. Finālā tiek ne tikai Ukraina, bet arī Lietuva un Igaunija

Jauns.lv

12. maija vakarā Eiropa vēroja 2022. gada "Eirovīzijas" dziesmu konkursa otro pusfinālu, kur par iekļūšanu finālā sacentās 18 valstis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Otrajā pusfinālā dzirdējām Igauniju, Zviedriju, Izraēlu, Somiju, Serbiju, Azerbaidžānu, Gruziju, Maltu, Sanmarino, Austrāliju, Kipru, Īriju, Ziemeļmaķedoniju, Rumāniju, Poliju, Melnkalni, Beļģiju un Čehiju.

No otrā pusfināla finālam kvalificējās – Zviedrija, Beļģija, Čehija, Azerbaidžāna, Polija, Somija, Igaunija, Austrālija, Rumānija un Serbija.

Jau vēstīts, ka Latvijas grupai "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad" otrdienas vakarā neizdevās iekļūt 66. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā.

Grupas "Citi zēni" uzstāšanās Eirovīzijas pusfinālā Turīnā

Latvijas grupai "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad" otrdienas vakarā neizdevās iekļūt 66. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā.

gallery icon
8

"Citi zēni" Itālijas pilsētā Turīnā uz skatuves kāpa pirmajā pusfinālā ar otro kārtas numuru.

Pēdējais Latvijas pārstāvis, kurš iekļuva Eirovīzijas finālā, bija Justs Sirmais 2016. gadā. Viņš ar Aminatas Savadogo sarakstīto dziesmu "Heartbeat" ierindojās 15. vietā.

Šogad no pirmā pusfināla Latviju apsteidza un finālam kvalificējās Šveice, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Armēnija, Islande un Grieķija.

Grupa "Citi zēni" dodas uz Turīnu pārstāvēt Latviju "Eirovīzijā"

gallery icon
145

Grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad" tiesības pārstāvēt Latviju šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā ieguva, uzvarot Latvijas Televīzijas rīkotajā dziesmu konkursā "Supernova 2022".

Kam uzvaru "Eirovīzijā" prognozē bukmeikeri?

Februāra beigās Krievijas uzsāktā karadarbība Ukrainā mainījusi prognozes par iespējamo konkursa uzvarētāju, tādējādi "Betsafe" bukmeikeri prognozē, ka šogad vislielākās iespējas uzvarēt konkursā ir Ukrainai.

Šogad Ukrainu "Eirovīzijā" pārstāv "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Stefania". Prognozēta tiek uzvara ar aptuveni 60% iespējamību.

"Citi zēni” Turīnā aizvadījuši pirmo "Eirovīzijas" mēģinājumu

Grupa “Citi zēni” sestdien aizvadījusi pirmo "Eirovīzijas" dziesmu konkursa mēģinājumu dziesmai “Eat Your Salad”. Grupa jau pēc divām nedēļām pārstāvēs ...

gallery icon
9

Pagājušajā gadā uzvaras laurus plūca Itālijas pārstāvētā enerģiskā mūzikas grupa "Måneskin". Šogad bukmeikeri prognozē, ka mājiniece Itālija cīnīsies par otro vietu ar Lielbritāniju vai Zviedriju.

Divi jauni populāri mākslinieki - Mahmood un BLANCO pārstāvēs Itāliju Turīnā. Viņi izpildīs dziesmu "Brividi", kas būs daudz mierīgākās noskaņās, salīdzinot ar pagājušā gada priekšnesumu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Iepriekš favorītu lokā bieži izskanēja arī Krievijas vārds, taču neilgu brīdi pēc kara sākuma tika paziņots, ka agresors nevarēs piedalīties dziesmu konkursā.

Eirovīzijas uzvarētāju grupas "Måneskin" līderis 22 gadus vecais Damiano Dāvids

gallery icon
25