foto: Instagram
Vils Jangs pastāsta par sāpēm, ko piedzīvojis, izmetot brāli no mājām nedēļu pirms nāves
Vils Jangs (pa kreisi) ar dvīņubrāli Rūpertu.
Slavenības
2022. gada 14. maijs, 07:45

Vils Jangs pastāsta par sāpēm, ko piedzīvojis, izmetot brāli no mājām nedēļu pirms nāves

Jauns.lv

Jaunajā dokumentālajā filmā britu dziedātājs Vils Jangs (43) runā par brāļa pašnāvību un to, kā atskārtis, ka nespēj viņu glābt.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dziedātājs Viljs Jangs pastāstījis par drausmīgo sajūtu, kāda viņu pārņēmusi pēc tam, kad nācies no mājām izlikt savu dvīņubrāli Rūpertu, kurš nedēļu vēlāk izdarījis pašnāvību.

foto: Hyde News and Pictures/Shutterstock/ Vida Press
Vils Jangs 2021. gada jūlijā.

Rūperts pats sev atņēma dzīvību 2020. gada jūlijā 41 gada vecumā, nolecot no Vestminsteras tilta Londonā. Viņš ilgu laiku cieta alkohola un pretsāpju līdzekļu atkarības, un depresijas.

foto: Murray Sanders/Daily Mail/Shutterstock/ Vida Press
Vils Jangs 2002. gadā.

Kanāla “Channel 4” jaunajā dokumentālajā filmā “Will Young: Losing My Twin Rūpert” (“Vils Jangs: Zaudējot manu dvīņubrāli Rūpertu”) dziedātājs apliecinājis, ka viņa brālis pārvērties “monstrā”, kad dzēris.

Dziedātājs padalījies atmiņās ar sirdi plosošu brīdi, kad atskārtis, ka nespēj izglābt savu brāli.

Talantu šova “Pop Idol” uzvarētājs ilgus gadus rūpējies par savu brāli un centies palīdzēt, kā vien spēj. “Mana diena sākās tā: viņam bija slikti vai arī viņš bija apčurājis dīvānu. Man vajadzēja visu sakopt un dabūt vēl alu un kodeīnu, jo viņš bija atkarīgs arī no pretsāpju līdzekļiem.”

Nedēļu pirms Rūperta nāves Vils bija ziņojis par brāli kā pārkāpuma izdarītāju, lai varētu viņu izlikt no savām mājām.

Vils atceras: “Beigās viņš dzēra 24 stundas diennaktī. Mājās bija monstrs, kas neko nedomāja mainīt. Vienīgā iespēja bija viņu izlikt, tajā pašā laikā saprotot, ka viņš varētu beigt dzīvi pašnāvībā. Es jutos, ka esmu izdarījis, visu, ko spēju, lai viņam palīdzētu.”

Pēc brāļa nāves Vils juties dziļi sāpināts, kad sapratis, ka izglābt viņu nav bijis iespējams. Taču dziedātājs tagad spēj atskatīties pagātnē un izjust pateicību par to laiku, kas viņam bija dots kopā ar brāli.

“Es patiešām izdarīju visu, kas bija manos spēkos, lai neļautu viņam nomirt,” atzīstas Jangs.

Dokumentālā filma ir pirmā reize, kad Vils Jangs pēc brāļa nāves ir publiski runājis par viņa problēmām, un norāda, ka viņam ir svarīgi to tagad izdarīt, jo arī citiem cilvēkiem var gadīties saskarties ar līdzīgām problēmām.

Vils raksturo, ka bērnībā abiem ar brāli bijis atšķirīgs raksturs, bet viņi bijuši “labākie draugi”.

Dziedātājs norāda, ka viņaprāt brāļa ceļš lejup sācies jau skolas gados. 13 gadu vecumā piedzīvoti pirmie gadījumi, kad brālis nodarījis sev paškaitējumu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pirmo reizi viņš centies izdarīt pašnāvību, kad bijis 18 gadus vecs.

Rūperta alkohola atkarība kļuvusi vēl izteiktāka pēc Vila uzvaras “Pop Idol” konkursā, jo Rūperts izmantojis brāļa atpazīstamību, lai iekļūtu dažādos naktsklubos.

Jaunajā dokumentālajā filmā par Vila un Rūperta bērnību atmiņās dalās arī viņu vecāki.