Slavenības
2022. gada 16. aprīlis, 06:48

Šeila pieliek punktu modes biznesam

Marta Martinsone

Jauns.lv

Modes māksliniece Šeila Vanaga slēgusi savu šūšanas darbnīcu un pievērsusies veselīgam dzīvesveidam - darbojas savā vegānu un svaigēdāju kafejnīcā "Nirvana".

Šeila daudzus gadus strādāja savā darbnīcā Rīgas klusajā centrā, kur pirms dažiem gadiem paralēli bija atvērusi svaigēdāju pulcēšanās vietu "Šeila Raw".

Pieprasījums pēc modes mākslinieces ēdieniem audzis, un viņa nolēma atvērt īstu vegānu un svaigēdāju kafejnīcu "Nirvana", kurā ieguldījusi tos līdzekļus, ko sapelnījusi ar tērpu darināšanu.

Modes māksliniece Šeila

Modes māksliniece Šeila.

gallery icon

Pandēmijas laiks mainījis Šeilas prioritātes. “Pirms krietna laika es ļoti smagi saslimu ar Covid-19, un nu vēl vairāk esmu pievērsusies veselīgam dzīvesveidam. Redzu, ka ne tikai es esmu mainījusi savu redzējumu par norisēm pasaulē, bet mainās visa sabiedrība. Vairs nav novērojama tāda ārišķība cilvēku ģērbšanās stilā. Tas kļuvis daudz praktiskāks, apģērba izvēle vairāk balstīta uz ilgtermiņu un funkcionalitāti,” portālam Jauns.lv saka modes māksliniece.

Šeila atzīst, nekas vairs nebūs tā, kā bija agrāk. “Aizvien vairāk veidosies kopienas, kurās pulcēsies līdzīgi domājošie cilvēki. Būt vienam šajā laikā būs ļoti grūti. Aktuāla vairs nebūs mode vai tās tendences, bet gan uzsvars tiks likts uz zaļo un veselīgo dzīvesveidu. Tāpat arī svarīga būs sevis neapgrūtināšana ar liekām, nevajadzīgām lietām mājokļos. Patērētāju laikmets tuvojas norietam, pilsētas dzīves dārdzība liks apdomāt prioritātes. Jauns, modīgs apģērba gabals noteikti nebūs svarīgākais. Ja man jautātu, vai es vēlētos šobrīd šūt apģērbus un rīkot modes skati, – viennozīmīgi nē! Neko muļķīgāku mūsdienās nevar darīt. Uz fona, kas notiek Ukrainā un pasaulē, vēl jo vairāk. Man svarīgāk ir būt veselai, nevis tas, cik pareizas krāsas ir manā tērpā,” uzsver Šeila. Viņa piebilst, ka pavisam šūšanai mieru gan nemetīs un plāno pievērsties daudz praktiskāku apģērbu darināšanai.

Šeilas darbu modes skate

gallery icon