Slavenības
2022. gada 12. aprīlis, 05:24

Princis Harijs aizvien nespēj pieņemt ŠO karalienes Elizabetes II lēmumu

Jauns.lv

Saseksas hercogs princis Harijs esot "ļoti dusmīgs" uz savu pamāti Kamillu par titula maiņu, kas reiz viņu skars, - apgalvo karaļnama biogrāfe.

Princis Harijs ar vecmāmiņu karalieni Elizabeti II

gallery icon

Rakstniece Tīna Brauna izteikusies, ka princis Harijs neesot priecīgs par savas vecmāmiņas Lielbritānijas karalienes Elizabetes II lēmumu piešķirt Kamillai karalienes konsortes titulu līdz ar prinča Čārlza kāpšanu tronī.

Karaliene ar Kamillu brauc vienā karietē

Bikšu lentes ordeņa parāde karalienes Elizabetes dzīvesbiedra prinča Filipa tukšo vietu karietē ieņēma dēls Velsas princis Čārlzs ar sievu Kamillu. ...

gallery icon

Kā zināms, gada sākumā valdīšanas 70. gadadienā karaliene Elizabete II nāca klajā ar paziņojumu, ka pēc viņas, kad vecākais dēls Velsas princis kāps tronī, viņa nolēmusi vedeklai piešķirt karalienes konsortes titulu.

Kornvolas hercogiene Kamilla un prinči Viljams un Harijs

Kornvolas hercogiene Kamilla un prinči Viljams un Harijs.

gallery icon

Šis jautājums jau sen bija nodarbinājis britu prātus - kādu gan titulu mantos Kamilla un vai tiešām viņu būs jādēvē par karalieni. Kā zināms, Viņas Majestātes Elizabetes II vīrs Edinburgas hercogs Filips visu mūžu bija zināms kā princis, viņam karaļa titula nebija. Dedzīgākie princeses Diānas fani noteikti cerēja uz līdzīgu risinājumu.

Princeses Diānas un prinča Čārlza kāzas 1981. gada 29. jūlijā

1981. gada 29. jūlijā visa Lielbritānija svinēja karaliskās kāzas - princis Čārlzs precējās ar princesi Diānu.

gallery icon

Lai gan ārvalstu plašsaziņas līdzekļu pārstāvji Kornvolas hercogieni dēvē par karaļnama mīluli, jo prinča Čārlza sieva vienmēr ir laipna pret preses cilvēkiem, un arī tautas acīs Kamillai ir izdevies iemantot simpātijas, daļa sabiedrības tomēr nevēlētos saukt Kamillu par karalieni.  

Princis Čārlzs un hercogiene Kamilla apmeklē Ukraiņu katoļu katedrāli Londonā

gallery icon

“Un, kad laika gaitā mans dēls Čārlzs kļūs par karali, es zinu, ka jūs viņam un viņa sievai Kamillai sniegsiet tādu pašu atbalstu, kādu esat snieguši man; un es patiesi vēlos, lai tad, kad pienāks šis laiks, Kamilla būtu pazīstama kā karaliene konsorte, jo viņa turpinās savu lojālo kalpošanu,” teikts karalienes Elizabetes II oficiālajā paziņojumā.

foto: Ekrānuzņēmums

Biogrāfiskās grāmatas “Diānas hronikas” (“The Diana Chronicles”) autore Tīna Brauna  izsaka minējumu, ka princis Harijs, visticamāk, veltīs neglaimojošus vārdus Kamillai savos topošajos memuāros, kam veikalu plauktos jānonāk vēl šogad pat.

Kornvolas hercogienes Kamillas 10 gadi karaļnamā

Velsas princis Čārlzs un Kornvolas hercogiene Kamilla 2015. gadā atzīmē kāzu 10. gadadienu. Pa šiem gadiem agrāk tik nīstā Kamilla ...

gallery icon

Velsas princis Čārlzs un Kornvolas hercogiene Kamilla

gallery icon