foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Trīs mēnešus pēc nāves beidzot zemes klēpī guldīts Arnis Līcītis
Arnis Līcītis (1946-2022).
Slavenības
2022. gada 5. aprīlis, 06:29

Trīs mēnešus pēc nāves beidzot zemes klēpī guldīts Arnis Līcītis

Žurnāls "Kas Jauns"

Izcilo latviešu aktieri Arni Līcīti pēdējā gaitā no Rīgas krematorijas Lielās zāles pavadīja šā gada 28. janvārī. Savukārt aizgājēja pelnu urna 2. Meža kapos zemes klēpī tika guldīta vien trīs mēnešus vēlāk - 26. martā.

Kā šonedēļ vēsta žurnāls "Kas Jauns", šo apbērēšanu organizējis Līcīša sens kolēģis aktieris Mārtiņš Vilsons.

Ļaudis atvadās no mūžībā aizsauktā aktiera Arņa Līcīša

gallery icon
90

Latvijas sabiedrību 21. janvāra vēlā vakarā sasniedza sēru vēsts, ka neilgi pēc 76. dzimšanas dienas mūžībā aizsaukts aktieris Arnis Līcītis. Lai arī bez apbalvojumiem, taču ar kolēģu un skatītāju novērtējumu, kas par aktiera aiziešanu licis runāt ne tikai Latvijā, bet arī teju visos medijos plašajā Krievijā, Arnis no dzīves aizgāja, būdams vientuļš. Par to, ka aktiera vairs nav, pavēstīja ilggadējā Latvijas Radio režisore Diāna Sproģe, kas pēdējo pusgadu bijusi klātesoša mākslinieka dzīvē, jo par viņu bija iesākusi rakstīt grāmatu.

Aktieris Arnis Līcītis (1946-2022)

gallery icon
68

Taču izrādās, ka Līcīša pelnu urnas guldīšana zemes klēpī noritējusi vien marta izskaņā. Žurnāls "Kas Jauns" sazinājās ar Arņa Līcīša bijušo dzīvesbiedri, aktiermeistarības pedagoģi Ingu Aizbalti, lai noskaidrotu, vai arī viņa piedalījusies un iesaistījusies bijušā dzīvesdrauga atvadu organizēšanā. Inga atsūtīja rakstisku atbildi: “Jā, paldies Dievam, tas notika! Tā kā man bija liegts nodarboties ar Arņa bēru organizēšanu un to paveica citas personas, tad es jums nevaru atbildēt uz šo jautājumu. Man, kā kristīgam cilvēkam, tas nav pieņemams un saprotams...”

Kā izrādās, Arņa pelnu guldīšanu zemes klēpī organizējuši aktieris Mārtiņš Vilsons kopā ar Arņa bijušo sievu Dinu Līcīti. “Bijām sapulcējušies, lai ieraktu urnu. Bija mācītājs un kapracis. Lai cilvēks guļ Dieva mierā, viss ir noticis tā, kā vajag,” tik strupu atbildi par notikušajām bērēm sniedza Vilsons.

Arņa bijušajai dzīvesbiedrei Aizbaltei gan Mārtiņš velta sarūgtinājuma pilnus vārdus: “Ingai vajadzēja pirms pieciem gadiem neiet prom no Līcīša. Ja viņa būtu palikusi pie viņa, tagad būtu varējusi darīt visu, ko vien grib.”

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!