Slavenības
2022. gada 30. marts, 13:47

Karaliene Elizabete II klātienē apmeklējusi princim Filipam veltīto dievkalpojumu

Jauns.lv

Princis Filips pērn devās mūžībā tikai dažus mēnešus pirms savas 100. dzimšanas dienas. Edinburgas hercoga nāve satrieca viņa radiniekus. Īpaši grūti klājās karalienei Elizabetei II, kura drīz pēc tam saslima un nonāca slimnīcā.

Prominences apmeklē princim Filipam veltīto dievkalpojumu Vestminsteras abatijā 2022. gada 29. martā

gallery icon
12

Karaliene Elizabete II vēl nebija īsti atguvusies pēc zaudējuma, kad saslima ar koronavīrusu. Ģimene un visa tauta neslēpa raizes par Viņas Majestātes, kurai aprīlī jāatzīmē 96. dzimšanas diena, veselības stāvokli.

Karaliene Elizabete II rīko pieņemšanu Pasaules Investīciju samita dalībniekiem 2021. gada 19. oktobrī

gallery icon
14

Nepilnu pusgadu karaliene nebija piedalījusies publiskos pasākumos, pilnvaras sevi pārstāvēt nododot vecākajam dēlam troņmantniekam Čārlzam ar sievu hercogieni Kamillu, kā arī mazdēlam princim Viljamam ar sievu hercogieni Ketrīnu. Tomēr sava vīra piemiņas labad karaliene atrada spēkus, lai ierastos Vestminsteras abatijā.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Britu karaliskā ģimene Vestminsteras abatijā.

Otrdien notika dievkalpojums, kas bija veltīts prinča Filipa atcerei. Uz to karalieni pavadīja viņas otrais dēls princis Endrū, kurš tikai nesen nokārtojis lietu par seksuālo uzmācību un atkal ticis uzņemts atpakaļ karaļnamā. Taču dievkalpojuma laikā abatijā Elizabetei II blakus sēdēja viņas vecākais dēls troņmantnieks princis Čārlzs ar sievu, kā arī meita princese Anna.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Karalieni līdz sēdvietai pavada dēls princis Endrū.

Ceremoniju ar savu klātbūtni pagodināja arī princis Viljams ar sievu Kembridžas hercogieni un abiem vecākajiem bērniem – princi Džordžu un princesi Šarloti.

foto: ddp/PPE / Vida Press
Princis Viljams un hercogiene Ketrīna ar vecākajiem bērniem princi Džordžu un princesi Šarloti.

Neraugoties uz šķietami skumjo satikšanās iemeslu ar radiniekiem, visi izskatījās mierpilni un smaidīja. Zinātāji teic, ka abatijā valdījusi svinīga atmosfēra un visi ar lielu sirsnību atcerējušies princi Filipu.

Karaliene Elizabete II atvadās no ilggadējā dzīvesbiedra prinča Filipa

17. aprīlī, Vindzoras pilī pēdējā gaitā izvada princi Filipu, Edinburgas hercogu, Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vīru, kurš 73 gadus uzticīgi ...

gallery icon
17

Abatijā varēja vērot visu augstāko sabiedrību: Nīderlandes karali, Beļģijas monarhu ģimeni, Spānijas valdniekus, Zviedrijas karaļpāri, britu princeses Beatrisi un Eiženiju, un daudzus citus. Taču princis Harijs un hercogiene Megana atsacījās ierasties uz piemiņas pasākumu, iemeslu tā arī nepaskaidrojot. Klīst runas, ka Harijs nav varējis vienoties par savai ģimenei nodrošinātu apsardzi, taču šis arguments nav oficiāli apstiprināts kā neierašanās iemesls.

Karaliene Elizabete II vīra 100. dzimšanas dienai par godu iestāda Edinburgas hercoga vārdā nosauktu rozi

gallery icon
10

Daži izteikuši minējumus, ka pēc skandalozās intervijas ar Opru Vinfriju Saseksas hercogi vēlas izvairīties skatīties acīs karalienei. Intervijā pāris pastāstīja, ka, dzīvojot pilī, jutušies vajāti un pat apsūdzēja vienu no ģimenes rasismā. Harijs un Megana jau divus gadus vairs nepilda karaliskos pienākumus, tomēr turpina baudīt ģimenes sniegtos materiālos labumus.

Megana Mārkla un princis Harijs apmeklē veterānu godināšanas pasākumu 2021. gada novembrī

gallery icon
7