Slavenības
2022. gada 29. marts, 09:40

Mīlestība nedala dzimumos - Mailija Sairusa, Demija Lovato un citas panseksuālas slavenības

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Kas ir panseksualitāte, esam uzzinājuši tikai pēdējos pāris gados. Seksuālā pievilcība, kas nav saistīta ar otras personas dzimuma identitāti (arī transpersonas un nebināri cilvēki), ir aktualizējusies arī slavenību vidū. Kāda klusāk, kāda skaļāk - šīs zvaigznes paziņo, ka mīlestības ziņā viņas nešķiro.

Plūstošā seksualitāte

Dziedātāja un aktrise Demija Lovato

gallery icon
41

Mūziķe Demija Lovato panseksualitāti atzina Džo Rogana podkāstā (2018), skaidrojot, ka ir “seksuāli plūstoša” un nespējot apgalvot, vai viņas nākamais partneris būs sieviete vai vīrietis un vai pati kādreiz kļūs par māti. Un precizēja, ko nozīmē šis “plūdums”: “Jā, esmu panseksuāla. Man patiešām patīk ikviens.”

Brīvdomātāja

foto: CAMERA PRESS/Anthea Simms / Vida Press
Džanella Monē

Mūziķe Džanella Monē 2018. gada aprīlī oficiāli “iznāca no skapja” un intervijā žurnālam "Rolling Stone" pavēstīja, ka ir bijusi attiecībās kā ar sievietēm, tā vīriešiem: “Uzskatu sevi par brīvdomātāju.” Pirms tam viņa sevi identificēja kā biseksuālu personu, bet, “izlasījusi par panseksualitāti, sapratu, ka tas attiecas uz mani. Esmu gatava par sevi uzzināt vairāk.”

Neitrālā

Mailija Sairusa cauri laiku lokiem

gallery icon
17

Mūziķe Mailija Sairusa bija viena no pirmajām – viņa jau 2015. gadā sevi definēja kā panseksuālu. Mailija ik pa divām nedēļām mainot ne tikai stilu, bet arī seksuālo partneru dzimumus: “Cilvēki iemīlas cilvēkos, nevis viņu izskatā vai dzimumā. Kad sapratu, kas ir panseksuāļi, devos uz Losandželosas LGBTQ centru un ieklausījos cilvēku stāstos. Viņiem piemīt viss – skaisti un seksīgi, spēcīgi un jūtīgi, sievišķīgi un vīrišķīgi. Lai gan pēc izskata ir grūti mani uztvert kā neitrālu personu, tā es jūtos – ļoti neitrāla.”

Personība, nevis dzimums

foto: CAMERA PRESS/Chris Ashford / Vida Press
Bella Torna.

Kopš 2016. gadā aktrise Bella Torna deklarēja, ka ir biseksuāla, viņas romantisko attiecību diapazonam ir pievienojušās sievietes – zinātniece Bella Pendergarsta un interneta slavenība Tana Moņjo. Tomēr, nespējot izvēlēties, 2019. gadā deklarēja, ka patiesībā esot panseksuāla: “Nav jābūt sievietei vai vīrietim, viņam vai viņai, tam vai šitam. Man patīk būtne un tās personība.”

Bez definīcijām

Tik dažādā Kara Delaviņja modeles gaitās un dzīvē

gallery icon
40

Arī modele Kara Delaviņja ir bijusi visdažādākajās attiecībās: “Manuprāt, vienmēr būšu panseksuāla. Vienalga, kā kāds sevi definē, es iemīlos personā.”

Dvēsele

Dziedātājas Ke$has stiliņš

gallery icon
50

Mūziķe Ke$ha jau pirms 12 gadiem vēstīja, ka nevēlas sevi ierobežot kā homoseksuālu vai vēl citādāku, ka viņai patīkot cilvēki: “Es neiemīlos tikai vīriešos, es iemīlos cilvēkos. Mīlestība neskar dzimumu, tā skar dvēseli.”

Sava taisnība

foto: Katrina Jordan/Sipa USA/ Vida Press
Sāra Paulsona.

Aktrise Sāra Paulsona, kas šobrīd ir attiecībās ar 32 gadus vecāko kolēģi, aktrisi Holandu Teilori, atsakās nodarboties ar savas seksualitātes definēšanu: “Viss, ko es varu apgalvot, ir, ka esmu bijusi attiecībās ar vīriešiem un ar sievietēm un neļauju šai pieredzei sevi definēt. Es atvainojos, ja tas izklausās pēc nevēlēšanās izskaidrot seksuālās patikas, taču tā nav. Šāda ir mana taisnība, un tas ir viss, ko varu pateikt.”

Mēs esam cilvēki!

Ambera Hērda filmas „Akvamens” pirmizrādes vakarā un tērps „Valentino” augstās modes skatē

gallery icon
33

Aktrise Ambera Hērda arī reiz sevi ir dēvējusi par biseksuālu, līdz sapratusi, ka šis apzīmējums ir pārāk ierobežojošs: “Visa LGBTQ lieta ir ļoti šaura. Tā noder marginalizētiem cilvēkiem, kuru tiesības ir liegtas. Taču niansētās cilvēku dabas dēļ LGBTQ zaudē savu efektivitāti. Man vienalga, cik burtu tiek pielikts vai noņemts, vienā mirklī vārdi skanēs: “Mēs esam cilvēki!”.”