Trakā pasaule
2022. gada 20. marts, 20:18

"Dzīvo bailēs" un slēpjas: krievu oligarha Abramoviča bijusī sieva nonākusi nepatīkamā situācijā

Jauns.lv

Krievu oligarha Romana Abramoviča bijusī sieva "dzīvo bailēs", ka viņas 500 miljonu mārciņu bagātība varētu tikt iesaldēta, ja pret viņu tiks vērstas sankcijas.

Tiek ziņots, ka 54 gadus vecā bijusī "Aeroflot" stjuarte Irina Abramoviča kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā slēpjas vienā no savām luksusa mājām Apvienotajā Karalistē.

Irinu, kura ir oligarha piecu vecāko bērnu māte, Lielbritānija vai ES, atšķirībā no bijušā vīra, nav sankcionējusi.

Taču viens no viņas bijušajiem apsargiem apgalvo, ka sieviete baidās, ka viņas greznais dzīvesveids varētu tikt apdraudēts, jo savas bagātības viņu ieguvusi pēc šķiršanās no Krievijā dzimušā miljardiera.

Precīzs viņas bagātību apmēr nav skaidrs, taču zināms, ka viņai pieder dažādi īpašumi, tostarp mājas Londonā, Rietumsaseksā, Maskavā un Satropēzā.

foto: REUTERS/SCANPIX
Romans Abramovičs

Sākotnēji baumoja, ka Irina bijusi rindā uz vairāk nekā 2 miljardu sterliņu mārciņu izmaksu pēc tam, kad 2007. gadā pēc 16 gadu ilgas laulības ar "Chelsea FC" īpašnieku Abramoviču izšķīrās.

Pāris izvēlējās šķirties Krievijā, kur izlīgumi tiek turēti slepenībā un bieži vien ir krietni mazāki par tiem, ko piešķir Apvienotās Karalistes tiesas, vēsta "Daily Mail".

Krievijas medijs "Vedomosti" vēlāk vēstīja, ka viņa saņēmusi 155 miljonus sterliņu mārciņu, tostarp mājas, jahtu un lidmašīnu, kā arī atsevišķus pabalstus saviem bērniem.

Daži aprēķini liecina, ka viņas bagātība varētu būt pieaugusi līdz 500 miljoniem sterliņu mārciņu, pateicoties veiksmīgiem ieguldījumiem.

"Man ir daudz patīkamāk, ka es varu dalīties savas dzīves notikumos ar tuviem cilvēkiem, būt laimīga viņiem līdzās.  Daudzi no viņiem ir sabiedrībā pazīstami cilvēki, kuri draudzību un sirsnīgas attiecības vērtē ļoti augstu. Tā ir abpusēja lieta," sacījusi Irina.

Abramovičs 1987. gadā apprecējās ar savu pirmo sievu Olgu Jurevnu Ļisovu, kurai bija 56 gadi. Taču pāris pēc trim gadiem izšķīrās un Irina kļuva par viņa otro sievu pēc tam, kad viņš ar viņu iepazinās "Aeroflot" reisā uz Vāciju.

Kopā ar Irinu viņam bija pieci bērni - 30 gadus vecā filozofijas absolvente Anna, kura dzīvo ASV, 28 gadus vecais uzņēmējs Arkādijs, 27 gadus vecā Sofija, 21 gadu vecā Arina un 19 gadus vecais Iļja.

Abramovičam ir arī divi jaunāki bērni ar savu trešo sievu Dašu Žukovu (40) bet pāris 2017. gadā paziņoja par šķiršanos. Izskanējušas runas, ka šobrīd Abramovčs tiekas ar 25 gadus veco krievu aktrisi Aleksandru Korendjuku.