foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet+" - veltījumi Ukrainai un pašmāju ciemošanās šovs
TV
2022. gada 9. marts, 19:30

Nedēļas jaunumi "Tet+" - veltījumi Ukrainai un pašmāju ciemošanās šovs

Jauns.lv

"Tet+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Helio iTV", šonedēļ lūkojiet Ukrainas kultūrai veltīto seriālu "Spadok", Ukrainā dzimušā režisora Vitālija Manska dokumentālu filmu un pašmāju kopā sanākšanas šovu "Vakariņš ar savējiem".

Ģimenes vēsture. Valsts vēsture

Ukrainā dzimušais kinorežisors Vitālijs Manskis dokumentālajā filmā "Radinieki" pēta Maidana revolūcijas seku ietekmi uz Ukrainas sabiedrību.

Radinieki ir režisora personiskākā filma – par to, kā viņa ģimeni ir ietekmējis Krievijas–Ukrainas konflikts. Politiskie notikumi kaimiņvalstī ieviesuši izmaiņas arī paša Vitālija Manska dzīvē, tāpēc kopš 2014. gada viņš dzīvo Latvijā. Bet Manska radinieki dzīvo dažādās valsts daļās: Ļvivā, Odesā, separātistu kontrolētajā Donbasā, kā arī Krimas pussalā esošajā Sevastopolē.

"Radinieki" kopš pasaules pirmizrādes Karlovi Vari starptautiskajā filmu festivālā 2016. gada vasarā ir demonstrēta gandrīz trīsdesmit filmu festivālos visā pasaulē. “Filma atklāj parastu cilvēku stāstus, tie ir par viņu dzīvi valstī ar sarežģītu vēsturi, kas šobrīd cenšas satuvināties ar Eiropu. Tā bija ukraiņu vairākuma izvēle, taču vienlaikus tā valstī izprovocēja asiņainu karu,” tā par filmu teica Manskis.

Dokumentālo filmu ar subtitriem latviešu valodā skatieties "Tet+ Filmas un seriāli".

Vakariņš ar savējiem

Kad satiekas savējie, tad nerimst smiekli, uzvirmo joki, gaisu satricina negaidītas atzīšanās, pārpratumi un īsta jautrība – tieši šādā atmosfērā notiek ģimenes kopā sanākšanas šovs "Vakariņš ar savējiem".

foto: Publicitātes

Šonedēļ "Vakariņā ar savējiem" ciemos iet un tautas pārstāvju organizētās svinības vērtē trīs ļoti populāri cilvēki: aktieris, joprojām par Miedziņu dēvētais Jānis Jarāns, dziedātāja Adriana Miglāne un Latvijas slavenākais makšķernieks, dabas draugs Māris Olte. Ciemošanās notiks dziļos laukos – gan Dzērbenes, gan Madlienas pusē –, kā arī Rīgas mikrorajonā. Kas slavenajiem viesiem patiks labāk – īsts lauku šarms vai pilsētas modernisms un duna? To noskaidrosim šīs nedēļas Vakariņā ar savējiem, kur netrūks siltu sarunu, pārpratumu, deju un pat ekstrēmu izklaižu.

"Vakariņš ar savējiem" lūkojams no pirmdienas līdz ceturtdienai pulksten 19.20 kanālā "360TV" un jebkurā sev izdevīgā laikā izklaides platformā "Tet+".

Veltījums Ukrainai

"Spadok" ir īsu, noskaņas pilnu video sērija, kas veltīta Ukrainas kultūrai, tradīcijām un paražām no pirmsākumiem līdz mūsdienām.

Katrs video iemieso etnisku tēlu, kas raksturīgs konkrētajam reģionam. Projekta varones ir spilgtas, oriģinālas Ukrainas pārstāves – dažādu raksturu un dažāda vecuma meitenes un sievietes, kas apbur ar savu vienkāršumu un pašcieņu. Viena no projekta sejām ir ukraiņu etniskā dziedātāja Rosava.

Seriālu angļu valodā skatieties "Tet+ Filmas un seriāli".