Slavenības
2022. gada 31. marts, 05:39

Kā dzīvo Holivudas zvaigznes atvases - Vila Smita bērnu likteņi

Tīna Valtere

Žurnāls "Rīgas Viļņi"

Šonedēļ pasaules šovbiznesā kulstītākais vārds pavisam noteikti ir Holivudas zvaigzne Vils Smits, kas savu lielo dienu - pirmā "Oskara" saņemšanu - krietni pabojāja ar TO pļauku.

Smits ir Holivudas pirmā lieluma zvaigzne - nav nedēļas, kad kāds no televīzijas kanāliem mums nepiedāvātu vismaz vienu filmu ar Holivudas aktieri Vilu Smitu galvenajā lomā. Par viņu vēstīts gana daudz, tāpēc žurnāls "Rīgas Viļņi" pētījis, ko tad īsti dara aktiera trīs bērni. Viņiem, ejot vecāku pēdās, ir veiksmīgas karjeras, kas par sasniegto un nopelnīto liek runāt pasaulē.

ASV, Filadelfijā, 1968. gada 25. septembrī dzimušais Vils Smits, kas skatuves karjeru sāka kā veiksmīgs reperis, bet pasaules atpazīstamību iemantoja līdz ar kinolomām, ir tēvs trim bērniem, ko viņam dāvājušas divas sievas. Šēre Zampino 1992. gadā laida pasaulē dēlu Treiju, bet no otrās sievas Džadas Pinketas Smitas aktierim ir divi bērni: dēls Džeidens (1998) un meita Vilova (2000).

Starp citu, savu nākamo (pagaidām – pēdējo) sievu Vils satika seriāla provēs 1994. gadā, tāpēc viņi ir viens no pāriem, ko min «iemīlējušies filmēšanas laukumā» pulciņā. Tiesa, viņu starpā viss noticis pat vēl vienkāršāk. Tajā laikā Vils Smits jau bija ieguvis popularitāti kā seriāla «The Fresh Prince of Bel-Air» zvaigzne. Seriāla ceturtajai sezonai tika meklēta aktrise Vila varoņa draudzenes un vēlāk līgavas lomai. Uz atlasi ieradās arī Džeida Pinketa, bet lomai netika izvēlēta sava īsā auguma dēļ. Smitam gan īsais augums nešķita problēma, un viņam Džeida iepatikās. Drīz abi kļuva pāris un pēc trim gadiem apprecējās. Par spīti 35 cm lielajai auguma starpībai. Šogad abi svinēs laulības 25. gadskārtu.

Vils un Džada Pinketa Smiti

Holivudas slavenais aktieru pāris Vils Smits un Džada Pinketa Smita laulībā nodzīvojuši jau 17 gadu. Baumo, ka viņi atbalstot brīvās ...

gallery icon
18

 

Treijs Smits

Treijs Smits (29) ir Vila vecākais un klusākais bērns.

foto: Image Press / BACKGRID/All Over / Vida Press
Trejs Smits.

Neraugoties, ka abām pārējām aktiera atvasēm viņš ir pusbrālis, attiecības starp visiem esot vienlīdz tuvas. Trejs kā aktieris filmējies lielākoties ģimenes projektos, kā arī ir gozējies tēta mūzikas videoklipā «Just The Two Of Us». Viņš ir cienījams mūziķis, kas strādājis pie daudziem projektiem, tostarp kopā ar Džeidenu un Vilovu. 

Vilova Smita

Vilova (21) ir Smitu vienīgā meita. Kad Vils piedāvāja meitenei filmēties, viņa atbildēja: «Tēt, drīkst, es būšu parasta meitene, nevis aktrise?» Tomēr 21 gada vecumā, vecāku iedvesmota, viņa jau ir atpazīstama dziedātāja, aktrise un dejotāja. «Esmu mantojusi enerģiju no tēta, dziedātprasmi – no māmiņas, bet māku uzvesties kameru priekšā – no abiem diviem kopā.» Vilova jau sen bija pārliecināta, ka tas ir tikai loģiski, ka abi ar brāli ies vecāku pēdās un kļūs par skatuves māksliniekiem. «Tā notiek, ja ilgi uzturies Smitu sabiedrībā!» jokoja meitene. «Kad esi piedzimis slavens, ir divas izvēles – mesties publiskajā dzīvē vai no sabiedrības izolēties pilnībā. Vidusceļa nav!»

Savu aktiermākslu Vilova pirmo reizi izmēģināja 2007. gadā filmā «Es esmu leģenda» kopā ar tēvu. Deviņu gadu vecumā Smita uzsāka savu pirmo tūri ar nosaukumu «Whip My Hair» («Vicināt manus matus»), kas ilga 30 dienas. Pēc pirmā koncerta beigām meita nonākusi no skatuves un teikusi tētim: «Viss, es beidzu un esmu gatava doties mājās!» Uz ko tētis atbildējis, ka šis bijis tikai pirmais koncerts, bet onkulim Jay Z apsolīts, ka koncertēs 30 dienas. Nākamajā dienā viņa atnākusi pie tēva ar pilnībā noskūtu galvu un jautājusi: «Vai tagad varam doties mājās?» Vila sieva Džeida jau vairākus gadus cīnījusies ar matu izkrišanu, meita tādējādi gribējusi atbalstīt un iedrošināt mammu un citus cilvēkus, ka mati nav svarīgākais, tas ir tikai aksesuārs, kas visiem nepiestāv. «Esmu kļuvusi par tādu versiju, kāda nevēlējos būt, uzspiežot citiem vicināt matus, bet, ja nu kādam to nav? Laiks pārmaiņām!» Pēc šādas rīcības mamma iedvesmojās no meitas un arī noskuva galvu.

Vila Smita meitas Vilovas interesantais stiliņš

gallery icon
58

2010. gadā Smita uzsāka savu mūzikas karjeru ar singlu «Whip My Hair», kas «Billboard Hot 100» topā ieņēma 11. vietu. Drīz viņa parakstīja līgumu ar sava mentora Jay-Z ierakstu kompāniju «Roc Nation», kļūstot par tā jaunāko mākslinieci. 2015. gadā meitene izdeva debijas albumu «Ardipithecus», tostarp singlu «Wait a Minute!», kuram Amerikas Ierakstu industrijas asociācija piešķīra platīna statusu.

2018. gadā Smita sāka līdzvadīt «Facebook» «Watch» sarunu šovu «Red Table Talk», kas viņai ir atnesis divas «NAACP Image Awards» un divas «Daytime Emmy» balvas. Pērn Vilova izdeva singlus «Transparent Soul», kurā piedalījās Treviss Bārkers, un 40 populārāko singlu «Meet Me at Our Spot» kopā ar Taileru Kolu. Žurnāls «Time» viņu nosaucis par vienu no 100 ietekmīgākajiem cilvēkiem pasaulē 2021. gadā.

Džeidens Smits

Lai gan Džeidens Kristofers Sīrs Smits ir aktiera jaunākais dēls, panākumus viņš guvis nevis slavenā «papuča», bet gan paša iniciatīvas, intereses un mērķtiecības dēļ. Savos 23 gados viņš kļuvis par pasaulē atpazīstamu aktieri, dejotāju, reperi, dziesmu autoru, modes ikonu un ūdens attīrīšanas iekārtas līdzdibinātāju videi draudzīgu dzērienu zīmolam «JUST Water».

Aktiermāksla

Džeidens kino debitēja jau astoņu gadu vecumā, filmā «Tiesības uz laimi» atveidojot to, kas viņš patiešām arī ir, – Vila Smita dēlu. Vils solīja dēlam piepalīdzēt ar aktiermeistarību, bet galu galā par skolotāju kļuva pats Džeidens, jo viņa spēle bija tik nesamākslota, tik dabīga, ka tēvs bija spiests mācīties no paša dēla. Tālāk sekoja tādas filmas kā «Diena, kad apstājās Zeme», «Karatē puika», «Karatē puika 2», «Atgriešanās uz Zemes» un «Dzīve gada laikā».

Smits par jaunāko dēlu izteicies: «Pirms Džeidena dzimšanas es jau zināju, ka divi mākslinieki radīs mākslinieku. Viņš ir absolūti bezbailīgs, pilnīgi gatavs dzīvot un nomirt pēc saviem mākslinieciskajiem uzskatiem. Viņš ir vienīgais cilvēks, kādu jebkad esmu saticis, kuram absolūti neinteresē, ko kāds par viņu domā. Un baisākais šajā visā ir tas, ka es skatos viņa acīs un saprotu – viņš nemaz netēlo, viņam tiešām ir pilnīgi vienaldzīgs citu viedoklis!»

Vides aizsardzība

11 gadu vecumā Džeidens skolā apguva dabaszinības un paralēli tam sāka nodarboties ar sērfošanu. Zēnu šokēja cilvēku radītais piesārņojums dabā. Sērfojot ūdenī varēja manīt neskaitāmi daudz atkritumu, beigtu zivju ar plastmasas maisiņiem vēderā. Džeidens vērsās pie vecākiem ar ziņu: «Es nezinu, ko darīt, bet zinu, ka vēlos būt daļa no risinājuma. Es gribu būt daļa no pārmaiņām. Visiem cilvēkiem sirdī ir tāda sajūta, ka viņi vēlas darīt labu, vēlas veidot labāku pasauli, bet ne visi rīkojas, tādēļ es mudinu cilvēkus RĪKOTIES!» Būdams tīnis, 2015. gadā viņš līdzdibināja videi draudzīgu dzērienu zīmolu, kas, vienlaikus palīdzot videi, ir guvis panākumus tirgū. Piemēram, ieviesta mobila ūdens filtrēšanas sistēma «Water Box», kas samazina smagos metālus un kaitīgās baktērijas. Kopš darbības sākuma tas palīdzējis izplatīt tūkstošiem litru tīra dzeramā ūdens, vienlaikus izvācot no poligoniem vairāk nekā 60 000 vienreizējās lietošanas plastmasas ūdens pudeļu.

Mūzika

Bībers un Džeidens.

Džeidena mūzikas karjera sākās 2010. gadā, viņam pierepojot Džastina Bībera dziesmai «Never Say Never» («Nekad nesaki nekad!»). Dziesma sasniedza astoto vietu topā «Billboard Hot 100» un ASV tika novērtēta ar pieckārtēju platīnu. Jau 2012. gadā Džeidens izdeva savu debijas miksteipu «The Cool Cafe» («Stilīgā kafejnīca»). Zēns trīs gadus strādāja pie sava debijas albuma «Syre», kura iznākšanas dienā singls «Icon» ierindojās trešajā vietā «Bubbling Under Hot 100 Signles» topā. Vils Smits dēla skaņdarba panākumus komentēja, stāstot: ««Icon» tiešām ir viens traks singls, bet foršākais šajā visā ir tas, ka Džeidens šo dziesmu ierakstīja MANĀ mājā, publicēja un nevienam neko nepateica. Kādu dienu es ieeju «Spotify» un redzu reklāmu ar uzrakstu «Jauna mūzika no Džeidena Smita». Kādu brīdi skatījos un pie sevis domāju – kas, pie joda, ir Džeidens Smits?! Es piedāvāju Džeidanam uzrepot ar mani kopā, izveidojot dziesmai remiksa versiju. Viņš paskatījās uz mani tā, it kā es nebūtu otrs labākais reperis šajā mājā, un nopūtās. Kāds nekauņa!» Protams, ka dēls atbalstīja tēva ideju, un 2019. gada «Coachella» festivālā dēls ar tēvu kopīgi norepoja «Icon».

Mode

Džeidenam arī mode nekad nav bijusi sveša. Viņam vienmēr ir paticis izcelties, atšķirties un radīt ko jaunu. Viņa mērķis ir atvērt cilvēkiem acis, ka apģērbam nav dzimuma. Vīriešu modes žurnāls «GQ» Džeidenu aprakstīja kā superzvaigzni, kas modi ir pacēlusi pilnīgi citā līmenī. Puisis ir izveidojis savu apģērba zīmolu «MSFTSrep», kura klāstā ir kapučdžemperi, T krekli, blūzes, jakas, bikses, šorti, vestes, somas un kaklasaites. 2016. gadā zēns izraisīja domstarpības pēc tam, kad modelēja «Louis Vuitton» sieviešu apģērbu, kampaņā valkājot svārkus. Skaidrojot savu izvēli valkāt svārkus, Smits sacīja, ka cenšas cīnīties pret iebiedēšanu, sakot: «Pēc pieciem gadiem, kad bērns ies skolā, valkājot svārkus, viņš netiks piekauts un vienaudži uz viņu nedusmosies.» Smits turpināja valkāt sieviešu apģērbus visu atlikušo 2016. gadu.

Viņš bija pirmais vīriešu kārtas modelis, kas modelēja sieviešu apģērbus uzņēmumam «Louis Vuitton». Savukārt 2018. gadā viņš izveidoja džinsu līniju ar modes zīmolu «G-Star». Starp citu, uz savu izlaiduma balli Džeidens ieradās baltā Betmena tērpā, par ko Vils pirms dēla ierašanās skolā pat zvanījis un lūdzies, lai viņu šādā kostīmā neielaižot.