foto: Instagram, Vida Press
Kima Kardašjana, Aleks Boldvins, Sāra Džesika Pārkere un citas šovbiznesa zvaigznes, ko laimīgus darīja surogātmātes
Boldvinu kuplā ģimene.
Slavenības
2022. gada 12. februāris, 07:07

Kima Kardašjana, Aleks Boldvins, Sāra Džesika Pārkere un citas šovbiznesa zvaigznes, ko laimīgus darīja surogātmātes

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Surogātmātes, kuras iznēsā dzemdē implantēto, apaugļoto (svešo) embriju, ir kļuvušas par palīdzību, ko iecienījušas daudzas slavenību ģimenes (neatkarīgi no tā, vai tās ir vai nav viendzimumu attiecības).

Dieva žēlastība

Aktrise Prijanka Čopra un mūziķis Niks Džonass 2022. gada janvārī "Instagram" paziņoja, ka, pateicoties surogātmātes pakalpojumiem, ir kļuvuši par vecākiem: “Mēs esam pārlaimīgi apstiprināt, ka ar surogātmātes palīdzību esam sagaidījuši mazuli. Cieņpilni šajā īpašajā laikā lūdzam privātumu, lai varam fokusēties uz ģimeni. Liels paldies!”

Indiešu aktrise Prijanka Čopra un viņas vīrs Niks Džonass kāzu dienā

gallery icon
43

Abi jau iepriekš intervijās bija izteikuši vēlmi kļūt par vecākiem, Čopras vārdiem: “Bērni ir liela mūsu vēlme nākotnē. Ar Dieva žēlastību, kad būs īstais laiks, tas notiks.”

Pašas dzīve – pašas noteikumi

“Esmu saviļņota dalīties ar šo ziņu,” saviem četriem miljoniem "Instagram" sekotāju 2021. gada jūlijā paziņoja 35 gadus vecā aktrise Ambera Hērda.

Ambera Hērda filmas „Akvamens” pirmizrādes vakarā un tērps „Valentino” augstās modes skatē

gallery icon
33

“Pirms četriem gadiem izlēmu, ka vēlos bērnu. Gribēju, lai tas notiek pēc manas pašas noteikumiem. Tagad es spēju novērtēt, cik mums sievietēm tas ir radikāli – šādā aspektā domāt par visfundamentālākajiem mūsu likteņa notikumiem. Ceru, ka pienāks laiks, kad būs normāli negribēt gredzenu, lai tiktu pie bērna gultiņas.” Meita vārdā Oonagh Paige ir dzimusi 2021. gada aprīlī un esot viņas “atlikušās dzīves sākums”.

Sapņa piepildījums

Aktiera Aleka Boldvina ģimene 2021. gada martā sabiedrību pārsteidza ar paziņojumu, ka tikai pāris mēnešu pēc abu dēla Eduardo Pao Lukas dzimšanas viņu kuplajai ģimenei pievienojusies arī meita Maria Lucia.

foto: Instagram, Vida Press
Boldvinu kuplā ģimene.

Fani spekulēja par to, kāpēc tika izmantota surogātmāte un kāpēc tas ir noticis laikā, kad Hilarija jau bija stāvoklī ar Eduardo.

Boldvinu ģimene sagaida trešo atvasi

Aktieris Aleks Boldvins un viņa sieva Hilarija kļuvuši par trīs bērnu vecākiem. Pasaulē nācis pastarītis Leonardo.

gallery icon
13

Ģimenes pārstāvis bija nelokāms: “Tā nav neviena darīšana par sievietes tiesībām izvēlēties, kā un kad paplašināt ģimeni.” Bet Hilarija to visu ignorēja un turpināja izbaudīt īpašo mirkli: “Mēs esam iemīlējušies meitā Luciā. Tāpat kā tavi brāļi un māsas, tu esi sapņa piepildījums.”

Kontroles zaudējums

Nu jau šķirtā ģimene – TV šovu zvaigzne Kima Kardašjana un mūziķis Kanje Vests – divus (Čikāgu un Psalmu) no saviem četriem bērniem Kimas veselības stāvokļa dēļ radīja ar surogātmātes starpniecību.

Kimas Kardašjanas un Kanjes Vesta ģimene

gallery icon
54

“Mēs esam ārkārtīgi pateicīgi surogātmātei, kura ar šādu dāvanu palīdzēja piepildīt mūsu sapņus,” Kima rakstīja savā mājaslapā pēc meitas Čikāgas piedzimšanas (2018).

Dzīvībai bīstamais Kimas veselības stāvoklis ir bijis iemesls meklēt surogātmātes palīdzību, kas arī nav bijis viegls process: “Ziniet, tas tiešām ir citādāk. Ikviens, kurš saka vai domā, ka surogātmāte ir vieglākā izeja, kļūdās. Šādi ir vēl grūtāk, jo tu neko nekontrolē. Pašsaprotami, ka izvēlies cilvēku, kuram pilnībā uzticies un ar kuru ir labas attiecības, bet joprojām... grūti samierināties, ka spēju iznēsāt tikai pirmos divus bērnus. Tā ka noteikti šī bija daudz grūtāka pieredze, nekā es biju domājusi.”

Komēdija

Pēc tam kad 2002. gadā aktieriem Sārai Džesikai Pārkerei un Metjū Broderikam piedzima pirmais dēls Džeims Vilkijs, turpināt ģimenes paplašināšanu viņiem nenācās viegli.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Sāra Džesika Pārkere ar Tabitu un Merionu.

Kad puika bija paaudzies (6 gadus vecs), pāris ar surogātmātes iesaisti ģimeni papildināja ar dvīnēm Marionu un Tabitu (2009). “Mēs to negaidījām. Pēc noteikta laika, lai neviltos, tu centies piebremzēt ar cerībām. Viens bērns jau būtu fantastiski, un mēs būtu laimīgi. Bet divi – tā jau ir komēdija.”

Katram savs bioloģiskais bērns

Pirms diviem gadiem aktieris un šefpavārs Deivids Burka iesmēja: “Gejiem ir grūtāk ieņemt bērnu, mēs centāmies.”

foto: /All Over Press/Vida Press/ Vida Press
Nīls un Deivids ar atvasēm.

2010. gadā ar surogātmātes palīdzību pasaulē nāca viņa un vīra aktiera Nīla Patrika Harisa bērni – dvīņi Gideons un Hārpere. Lai tas notiktu, bija nepieciešama divu sieviešu palīdzība. “Bija arī olšūnu donore – lieliska, anonīma sieviete. Divus labākos kandidātus implantējām viņas olšūnās,” atklājis Deivids.

“Viena bija mana sperma, otra – Deivida, tā ka mēs nezinām, kurš bērns ir kura,” viltīgo plānu skaidroja Neils.

Gaidīja par ilgu

Supermodele un TV šovu vadītāja Taira Benksa 2016. gadā paziņoja, ka ar surogātmātes līdzdalību pasaulē ir nācis viņas pirmais bērns.

Supermodele Taira Benksa kā „Victoria’s Secret” eņģelis

gallery icon
26

Kopš tā laika viņa ir atklāti runājusi par auglības problēmām un mātes statusu: “Neatceros, vai jutos mazāk sieviete, bet atceros, ka domāju: “Ak Dievs, es tik ilgi gaidīju, kāpēc es tā darīju?” Manuprāt, man ir paveicies – pusotru gadu veicu IVF procedūras, kamēr citas sievietes to dara gadiem, gadiem un gadiem.”

Dēlam Jorkam esot viņas pirksti un lielās acis, bet no nu jau bijušā mīļotā, bērna tēva fotogrāfa Ērika Aslas – mute un zods. “Skatoties dēla skaistajās acīs, domāju par visiem cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar auglību. Es turpināšu katru dienu par viņiem aizlūgt,” līdzjūtīgi pavēstījusi modele.

Aizņemtība

Filmas "Čārlija eņģeļi" zvaigzne Lūsija Liu 2015. gadā ar surogātmātes starpniecību tika pie pirmā bērna, dēla: “Man tā bija pareizākā izvēle – es strādāju un nezināju, kad būs iespējams apstāties. Izlēmu, ka surogātmāte būs labākais risinājums.”

foto: Broadimage/Shutterstock/ Vida Press
Lūsija un Rokvels.

Viņa neesot vīlusies uzdevumā, ko sauc par mammas darbu: “Katra diena ir kā brīnums un sapnis, jo katra diena ir citāda. Tu pat nedomā, vai ir pirmdiena vai otrdiena, cik ir pulkstenis, bet tikai to, ka ik minūti mazulis mainās.”