foto: REUTERS/SCANPIX
Vūpija Goldberga pauž skandalozu izteikumu par holokaustu un saņem plašu sabiedrības nosodījumu
Vūpija Goldberga savu izteikumu dēļ saņēma plašu kritiku un ir publicējusi atvainošanos.
Slavenības
2022. gada 1. februāris, 11:44

Vūpija Goldberga pauž skandalozu izteikumu par holokaustu un saņem plašu sabiedrības nosodījumu

Jauns.lv

Holivudas aktrise Vūpija Goldberga izraisījusi plašu sabiedrības sašutumu, izsakoties, ka holokausts nebija saistīts ar rasi.

66 gadu vecā sarunu šova “The View” vadītāja raidījuma laikā izteicās, ka ebreju masveida iznīcināšana, ko no 1939. līdz 1945. gadam veica nacisti, bija starp “divām cilvēku ar gaišas ādas krāsu grupām”.

“Būsim godīgi, holokausts nebija par rasi. Nē. Tas nav par rasi," pauda Goldberga. “Tas ir par cilvēku necilvēcību pret citiem cilvēkiem.”

Goldberga pēc šova saņēma plašu kritiku un ir publicējusi savu atvainošanos.

“Šodienas šovā es sacīju, ka holokausts “ir nevis par rasi, bet par cilvēku necilvēcību pret citiem cilvēkiem.” Man vajadzēja sacīt, ka tas ir par abiem."

"Esmu kļūdījusies. Esmu vienmēr atbalstījusi ebrejus no visas pasaules, un tas nekad nemainīsies. Es atvainojos par sāpēm, ko esmu radījusi.”

Ebreju nevalstiskās organizācijas “Anti-Defamation League” izpilddirektors Džonatans Grīnblats mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādīja uz aktrises kļūdu: “Nē, Vūpij Goldberg, holokausts bija par to, ka nacisti sistemātiski iznīcināja ebreju tautu, kuru viņi uzskatīja par mazvērtīgāku rasi. Viņi tos centās padarīt par necilvēcīgiem un izmantoja rasistisku propagandu, lai attaisnotu sešu miljonu ebreju nogalināšanu. Holokausta sagrozīšana ir bīstama.”

Par holokaustu tiek saukts genocīds pret sešiem miljoniem Eiropas ebreju, ko no 1939. līdz 1945. gadam īstenojuši vācu nacionālsociālisti un viņu atbalstītāji.

Vūpija Godberga izdod ārstnieciskās marihuānas līniju sievietēm

Holivudas aktrise Vūpija Goldberga sadarbībā ar marihuānas eksperti Maiju Elizabeti nodibinājusi kompāniju „Woopi & Maya”. Tajā iekļauti ārstnieciski produkti, kuru ...

gallery icon