Mūzika
2022. gada 29. janvāris, 23:59

2021. gada "Muzikālajā bankā" triumfē "Prāta vētra" un "Tautumeitas"

Jauns.lv

2021. gada "Muzikālās bankas" fināla šovā, kas norisinājās Daugavpils Olimpiskajā sporta centrā triumfēja "Prāta vētras" un "Tautumeitu" kopdarbs "Tur, kur Dieva kamanas slīd", izcīnīt aizvadītā gada Latvijas vērtīgākās popa un roka dziesmas titulu. Otro vietu 2021. gada "Muzikālajā bankā" ieguva pasākuma debitanti "Citi zēni" ar dziesmu "Limuzīns uz krīta", bet trijnieku noslēdza Dons ar skaņdarbu "Tas rakstīts debesīs ("Piena ceļš")".

2021. gada "Muzikālās bankas" labāko trijnieka paziņošana

2021. gada "Muzikālās bankas" fināla šovā, kas norisinājās Daugavpils Olimpiskajā sporta centrā triumfēja "Prāta Vētras" un "Tautumeitu" kopdarbs "Tur, kur ...

gallery icon

Otro vietu 2021. gada "Muzikālajā bankā" ieguva pasākuma debitanti "Citi zēni" ar dziesmu "Limuzīns uz krīta", bet trijnieku noslēdza Dons ar skaņdarbu "Tas rakstīts debesīs ("Piena ceļš")".

2021. gada "Muzikālās bankas" aizkulises

Par 2021.gada vērtīgāko popa un roka dziesmu šovā "Muzikālā banka" sestdienas vakarā atzīta "Prāta vētras" un "Tautumeitu" dziesma "Tur, kur ...

gallery icon

2021. gada "Muzikālās bankas" finala šova ģenerālmēģinājums

Sestdien, 29. janvārī Daugavpils Olimpiskajā centrā notiks "Muzikālās bankas" fināla šovs, noskaidrojot aptaujas 2021. gada vērtīgākās popa un roka dziesmas ...

gallery icon

Ceturtajā vietā palika Ivo Fomins, kurš gan uz pasākumu nevarēja ierasties, ar dziesmu "Tu man esi", vēl labāko sešiniekā iekļuva Aija Andrejeva un "ZeBrene", izpildot dziesmu "Šamanis", kā arī Intars Busulis un "Abonementa orķestris" ar dziesmu "Vai".

"Prāta vētra", "Dons" un Intars Busulis ar dziesmu "Piedošana" samierinājās ar septīto vietu, bet vietu zemāk pasākuma debitante Dārta Stepanova kopā ar grupu "Dagamba" ar "Tālāk jāiet", devītajā vietā "Aminata" ar dziesmu "Acis sāļas", bet desmitnieku noslēdza "Instrumenti" ar dziesmu "Paraksts".

11. vietā palika "Singapūras satīns" un Samanta Tīna ar "Plāksteris", vietu zemāk "Katō" un "ZeBrene", izpildot dziesmu "Es tā jūtos", kamēr 13. palika "Astro’n’out" ar kompozīciju "Lidmašīnas režīmā". Ar 14. vietu samierājās "Marta" un "Patrisha" ar skaņdarbu "Prom", savukārt pēdējie no finālistiem palika Marta Ritova un "Ozols" ar dziesmu "Sākam no jauna".

Visi "Muzikālās bankas" finālisti saņēma īpaši veidotas piemiņas balvas. Šī gada balvas autors ir mākslinieks Armands Jēkabsons.

"Tur, kur Dieva kamanas slīd" kļuva arī par pasākuma dalībnieku simpātiju balvas ieguvēju. Tikmēr žūrijas augstāko vērtējumu ieguva "Instrumenti" ar dziesmu "Paraksts".

Finālā šovā uzstājās visi 15 finālisti, pēc kuru priekšnesumiem bija 15 minūšu tiešraides telefonbalsojums, kas par 50% ietekmēja iepriekš notikušos pirmās un otrās kārtas balsojuma rezultātus. Pirmajās divās kārtās dziesmas vērtēja "Muzikālās bankas" ekspertu padome un klausītāji aptaujas oficiālajā mājas lapā.

Muzikālās bankas fināla dziesmas, līdztekus klausītāju balsojumam, vērtē arī neatkarīga un starptautiska žūrija, kurā piedalās dziedātāja Marija Naumova, Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs un galvenais diriģents Ainārs Rubiķis, komponists un džeza pianists Kristaps Vanadziņš, dziedātājs Jānis Strazdiņš, mūziķis un dziesmu autors Kārlis Kazāks, dziedātāja un vokālā pasniedzēja Annija Putniņa, operdziedātājs Mihails Čulpajevs, mūzikas menedžmenta kompānijas "Every Little Thing" vadītāja Guna Zučika, Zviedrijas mūzikas ierakstu kompānijas "Dead Frog Records" dibinātājs, starptautiskās tiešsaistes radio stacijas "Cashbox Radio" īpašnieks Peters Astedts, ierakstu izdevniecības un mūzikas menedžmenta kompānijas "Mamazone Records" dibinātājs, Ungārijas Neatkarīgo mūzikas izdevēju asociācijas prezidents Zsolts Jegess.

Klausītāju un ekspertu vērtējums pirmajās divās balsošanas kārtās veido 50% pret 50%. Savukārt finālšova tiešraides laikā notiekošajā trešajā kārtā 50% vērtējuma ietekmēs skatītāju un klausītāju telefonbalsojums, bet atlikusī puse veidosies no otrās kārtas rezultātiem.

"Muzikālā banka" ir Latvijas Radio 2 rīkota aptauja, kurā ik gadu klausītāji nosaka vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Šogad "Muzikālā banka" notiks 22. reizi.