2021. gada "Muzikālās bankas" finala šova ģenerālmēģinājums

Sestdien, 29. janvārī Daugavpils Olimpiskajā centrā notiks "Muzikālās bankas" fināla šovs, noskaidrojot aptaujas 2021. gada vērtīgākās popa un roka dziesmas ...

gallery icon
50
Mūzika
2022. gada 29. janvāris, 19:40

FOTO: šovakar noskaidrosim 2021. gada vērtīgākās un mīlētākās dziesmas Latvijas mūzikā

Jauns.lv

Sestdien, 29. janvārī, Daugavpils Olimpiskajā centrā notiks "Muzikālās bankas" fināla šovs, noskaidrojot aptaujas 2021. gada vērtīgākās popa un roka dziesmas titulu.

Šovu tiešraidē no 21:05 būs iespējams klausīties un vērot "Latvijas Radio 2", "LTV1".

Pasākuma pirmajā daļā uz skatuves kāps 15 finālisti - "Aminata" ar dziesmu "Acis sāļas", "Katō" un "ZeBrene", izpildot dziesmu "Es tā jūtos", "Astro’n’out" ar kompozīciju "Lidmašīnas režīmā", "Citi zēni" ar "Limuzīns uz krīta", "Instrumenti", izpildot dziesmu "Paraksts", "Prāta Vētra", "Dons" un Intars Busulis ar dziesmu "Piedošana", "Singapūras Satīns" un Samanta Tīna ar "Plāksteris", "Marta" un "Patrisha" ar "Prom", Marta Ritova un "Ozols" ar dziesmu "Sākam no jauna", Aija Andrejeva un "ZeBrene", izpildot dziesmu "Šamanis", "Dons" ar "Tas rakstīts debesīs ("Piena ceļš")", Dārta Stepanova un "Dagamba" ar "Tālāk jāiet", Ivo Fomins ar dziesmu "Tu man esi", "Prāta Vētra" un "Tautumeitas" ar "Tur, kur Dieva kamanas slīd", kā arī Intars Busulis un "Abonementa orķestris" ar dziesmu "Vai".

Pēc finālistu priekšnesumiem sāksies 15 minūšu tiešraides telefonbalsojums, kas par 50% var ietekmēt iepriekš notikušos pirmās un otrās kārtas balsojuma rezultātus. Pirmajās divās kārtās dziesmas vērtēja "Muzikālās bankas" ekspertu padome un klausītāji aptaujas oficiālajā mājas lapā.

Muzikālās bankas fināla dziesmas, līdztekus klausītāju balsojumam, vērtē arī neatkarīga un starptautiska žūrija, kurā piedalās dziedātāja Marija Naumova, Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs un galvenais diriģents Ainārs Rubiķis, komponists un džeza pianists Kristaps Vanadziņš, dziedātājs Jānis Strazdiņš, mūziķis un dziesmu autors Kārlis Kazāks, dziedātāja un vokālā pasniedzēja Annija Putniņa, operdziedātājs Mihails Čulpajevs, mūzikas menedžmenta kompānijas "Every Little Thing" vadītāja Guna Zučika, Zviedrijas mūzikas ierakstu kompānijas "Dead Frog Records" dibinātājs, starptautiskās tiešsaistes radio stacijas "Cashbox Radio" īpašnieks Peters Astedts, ierakstu izdevniecības un mūzikas menedžmenta kompānijas "Mamazone Records" dibinātājs, Ungārijas Neatkarīgo mūzikas izdevēju asociācijas prezidents Zsolts Jegess.

Par savu mīļāko kompozīciju var balsot reizi dienā "www.muzikalabanka.lv". Klausītāju un ekspertu vērtējums pirmajās divās balsošanas kārtās veido 50% pret 50%. Savukārt finālšova tiešraides laikā notiekošajā trešajā kārtā 50% vērtējuma ietekmēs skatītāju un klausītāju telefonbalsojums, bet atlikusī puse veidosies no otrās kārtas rezultātiem.

"Muzikālā banka" ir Latvijas Radio 2 rīkota aptauja, kurā ik gadu klausītāji nosaka vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Šogad "Muzikālā banka" notiks 22. reizi.