Slavenības
2022. gada 19. janvāris, 06:30

"Ārsti brīdināja, skats neesot patīkams..." Mārtiņa Rītiņa brāļi šefpavāra dzīvību nodevuši augstāko spēku un mediķu rokās

Jauns.lv

Pazīstamais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš (73) jau vairākas nedēļas ir slimnīcā, beidzamajā nedēļā stāvoklis pasliktinājies, un viņš atrodas reanimācijā. Par to, kā Mārtiņš cīnās par dzīvību, žurnālam "Kas Jauns" pastāstījis viņa brālis Jānis.

Jānis atzīst, ka brāļa veselības stāvoklis ir ļoti kritisks. “Ja vienu brīdi mums vēl bija cerības, tad šobrīd viss ir augstāko spēku un mediķu rokās. Viņam šobrīd ir pieslēgta simtprocentīga elpināšana. Viņš ir intubēts. Mārtiņš ir bezsamaņā, un mēs, pie viņa ierodoties, varam vien viņu redzēt caur caurspīdīgu sienu. Tāpat ārsti mūs pabrīdināja, ka skats neesot patīkams... Mēs dienā zvanām ārstiem divas trīs reizes un pārjautājam, kā Mārtiņam ir. Un vēl cerība ir,” stāstījis Jānis, norādot: “Mārtiņš turpina cīņu, bet šobrīd ir ļoti smagā stāvoklī. Neraugoties ne uz ko, mēs nezaudējam cerību. Vēlos pateikties ārstiem, jo viņi dara visu iespējamo un neiespējamo, kas ir viņu spēkos.”

Grāmatas "De Profundis. Mārtiņš Rītiņš" prezentācija

gallery icon
100

Kā jau vēstīts, Andrejs un Jānis Rītiņi dzīvo cerībās, lai viņus neatstātu jaunākais brālis Mārtiņš, kurš pēc Ziemassvētkiem nonāca slimnīcā un par savu dzīvību cīnās reanimācijā, esot bezsamaņā. “Bija brīdis, kad stāvoklis stabilizējās. Un gribējās ticēt, ka sliktākajam Mārtiņš ticis cauri,” teica Jānis, pastāstot, ka brālim ir atklāts Covid-19 delta paveids.

Savukārt arhitektūras un restorāna uzņēmuma “Vincents” valdes priekšsēdētājs Emīls Jakrins portālam Jauns.lv pirms pusotras nedēļas atklāja, ka Rītiņam ir "gadiem ilgušas hroniskas un nopietnas veselības likstas un, protams, arī cienījamais vecums – 73 gadi... Viņam nav labi."

Mārtiņam Rītiņam - 70! Šefpavāra sabiedriskā dzīve bildēs

gallery icon
135

Par to, kā un kad tad īsti Rītiņam pasliktinājās veselība, kā arī par viņa vēl nepiepildīto sapni vairāk lasiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!