Sabiedrība
2022. gada 9. janvāris, 20:47

Smagā stāvoklī slimnīcā par dzīvību cīnās šefpavārs Mārtiņš Rītiņš

Jauns.lv

Rītiņa tuvākie cilvēki lūdz Dievu par to, kaut notiktu brīnums, un mediķiem izdotos Mārtiņu glābt. Arhitektūras un restorāna uzņēmuma “Vincents” valdes priekšsēdētājs Emīls Jakrins Jauns.lv apliecina, ka slimnīcā Latvijas šefpavārs nonācis jau pirms vairākām nedēļām.

“Tā ir taisnība, ka ar Mārtiņa Rītiņa veselību nav labi. Slimnīcā par viņa ārstēšanu mediķi gādā jau vairākas nedēļas. Tās ir gadiem ilgušas hroniskas un nopietnas veselības likstas un, protams, arī cienījamais vecums – 73 gadi... Viņam nav labi. Beidzamo reizi komunicējām pagājušajā ceturtdienā, bet par to, kādas izmaiņas Mārtiņa kopējā veselības stāvoklī ir notikušas šo dažu dienu laikā, pagaidām neesmu informēts,” Jauns.lv nedēļas izskaņā sacīja Emīls Jakrins.

Zināms, ka pašsajūta Rītiņam pēkšņi pasliktinājusies jau Ziemassvētkos, bet nu par Mārtiņa dzīvības karāšanos mata galā šefpavāra brāļi Jānis un Andrejs sākuši vēstīt Rītiņa tuvākiem cilvēkiem.

Grāmatas "De Profundis. Mārtiņš Rītiņš" prezentācija

gallery icon
100

Aizvadītā gada 1. decembrī tika prezentēta filoloģijas zinātņu doktores un bijušā ārlietu ministra Jāņa Jurkāna mīļotās sievietes Lindas Apses grāmata "De Profundis. Mārtiņš Rītiņš" - par šefpavāru Mārtiņu Rītiņu. Šajā autobiogrāfijā gluži kā grēksūdzē slavenais virtuves virtuozs pilnībā "izlicis uz paplātes" savas dzīves visilgāk noslēpumā turētās patiesības - gan par savulaik skaudro cīņu ar alkohola atkarību, gan par netradicionālo seksuālo orientāciju.

Grāmatas prezentācijas pasākumā šefpavārs izskatījās dzīvespriecīgs un vesels. Taču, kā runā, veselības likstas Rītiņu vajājot jau kādu laiku.

Aprindās dzirdēts, ka dažas nedēļas pēc priecīgā notikuma Rītiņš inficējies ar Covid-19.

100 spilgti pensijā aizgājušā Mārtiņa Rītiņa foto

Šefpavāra Mārtiņa Rītiņa dzīve darbā un atpūtā.

gallery icon
100

Ciemos pie Mārtiņa Rītiņa

Ciemos pie šefpavāra Mārtiņa Rītiņa 2021. gada oktobrī.

gallery icon
22

Mārtiņa Rītiņa 70 gadu jubilejas svinības

Šefpavāra Mārtiņa Rītiņa 70 gadu jubilejas svinības "Hanzas peronā" 2019. gada 19. oktobrī.

gallery icon
179