Ķesteris iekrīt dīķī, Neimanis sadzeras šampanieti! Kā slavenības Līgo reiz svinēja! FOTO
Aktierim Ģirtam Ķesterim pirmsjāņu laiks pagāja “Skroderdienas Silmačos” izrādes noskaņās.
Slavenības
2015. gada 23. jūnijā, 12:14

Ķesteris iekrīt dīķī, Neimanis sadzeras šampanieti! Kā slavenības Līgo reiz svinēja! FOTO

Kasjauns.lv

Sabiedrībā pazīstami cilvēki atklāj amizantākos atmiņu stāstus, kas piedzīvots Līgo svētku laikā. Bet dziedātājai Ievai Sutugovai šie svētki ir īpaši nozīmīgi, jo Jāņos viņai ir dzimšanas diena.

Ķesteris iekrīt dīķī, Neimanis sadzeras šampanieti...

Ķesteris trīs gadus iekrīt dīķī

Laikā, kad nebija jādzied tradicionālajos seriāla „UgunsGrēks” svētku koncertos, Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris devās ciemos pie drauga lielsaimnieka uz Burtniekiem. „Vispirms apstaigājām viņa plantācijas, tad sēdāmies pie ugunskura, dziedājām Imanta Kalniņa dziesmas un šo to malkojām,” stāsta aktieris. Bet Jāņu dienas rīti viņam trīs gadus vienā un tajā pašā vietā sagadīšanās pēc izvērtušies amizanti. „Jāņu rītā vizinājos ar laivu pa dīķi un iegāzos ūdenī. Tas bija šovs, ko visi bērni vienmēr gaidīja,” pasmejas aktieris, atceroties slapjos saulgriežus.

Neimanis uzzina alkohola skādi

Arī režisors un aktieris Zigurds Neimanis dalās ar savu amizantāko Līgo svētku stāstu. Kad Zigurdam bija 12 gadi, viņš nosvinēja tādus Līgo svētkus, ko atcerēsies uz visiem laikiem.

Ar brālēnu Jāni kopā pabijuši vietējā kolhoza ballē. Tur arī loterijā vinnēta balva - pudele šampanieša. „Uzlīdām kūtsaugšā un par abiem to pudeli izdzērām. Tie, kuri ir mēģinājuši padzerties šampanieti no kakliņa, sapratīs, ka tas nav nemaz tik vienkārši, jo, sakratoties, puse no tā iznāca laukā. Bet mums pietika ar to, kas tur palika, lai momentāli aizmigtu un visu nakti nogulētu sienā saldā miegā,” atceras Neimanis un piebilst, ka pēc tam neizpalika arī brāziens no vecākiem. „Pamēģinājām un sapratām, kas tā ir par mantu un to, ka nemaz tik briesmīgi tā nav vajadzīga,” saka aktieris.

Pēdējos gados aktierim Zigurdam Neimanim Jāņi paiet “Skroderdienās Silmačos”, kur viņš tēlo Ābramu.
Pēdējos gados aktierim Zigurdam Neimanim Jāņi paiet “Skroderdienās Silmačos”, kur viņš tēlo Ābramu.

Sutugovas ģimenē Jāņos ir dubultsvētki

Dziedātāja Ieva Miltiņa (kuru pirms kāzām pazinām kā Ievu Sutugovu) tieši Jāņu dienā, 24. jūnijā, svin dzimšanas dienu, bet viņas vīram Jānim Miltiņam šajā dienā ir vārda diena, līdz ar to tā ir īpaši nozīmīga viņu ģimenē. Dziedātāja gan atzīst, ka Līgo svētkos teju katru gadu ir jāstrādā, tāpēc bieži vien pietrūkst laika, lai nopietni gatavotos dzimšanas dienas un vīra vārda dienas svinēšanai. Un, kā jau pēc lielas lustēšanās Līgo svētkos, arī draugi un ģimene nākamajā dienā ir nedaudz saguruši. „Varu teikt, ka tad man beidzot bija īstas jubilejas svinības, jo tad vienīgo reizi pēdējo piecu gadu laikā nestrādāju, bet svinēju svētkus kopā ar tuviniekiem un draugiem,” atceras dziedātāja. 

Dziedātāja Ieva Miltiņa Līgo noskaņās.
Dziedātāja Ieva Miltiņa Līgo noskaņās.

Kasjauns.lv/ Foto: no Ievas Sutugovas personīgā arhīva, Toms Norde