foto: Publicitātes (F64)
TV3 Vecgada vakarā varēs lūkot Latvijas Nacionālā teātra aktieru koncertu
2021. gada Vecgada koncerts Nacionālajā teātrī.
TV
2021. gada 28. decembris, 12:55

TV3 Vecgada vakarā varēs lūkot Latvijas Nacionālā teātra aktieru koncertu

Jauns.lv

31. decembrī pulksten 22 kanāla TV3 skatītāju vērtējumam tiks nodots Latvijas Nacionālā teātra Vecgada koncerts, kurā tautā iemīļoti aktieri akcentēs dažādu pasaules kultūru gadumijas tradīcijas. Aktieri šīs tradīcijas izstāstīs caur iemīļotām dziesmām - gan no senākām, gan jaunām izrādēm -, sniedzot skatītājiem īpašu svētku noskaņu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā norāda TV3, mūsdienās ikviens dzīvojam atvērtā sabiedrībā, kurā ir integrējušās citu tautu tradīcijas. Dažās ģimenēs gadu mija ir kārtējie svētki, bet citās – tā ir noslēpumaina, brīnumaina un tradīciju piepildīta nakts, kas iezīmē kāda cikla beigas un sākumu vienlaikus. Šajā Vecgada koncertā Latvijas Nacionālā teātra aktieri dalīsies savos atradumos, aptaujājot draugus un draugu draugus visā pasaulē un visi kopā piedāvās labākās un svētkiem piemērotākās dziesmas no teātra izrādēm.

“Vecgada pavadīšana un Jaungada sagaidīšana ir rituāls, caur kuru ļaudis atbrīvojas no nepatīkamā un tiecas uz vēlamo. Tā kā šī gada laikā daudz dzirdējām, ka citur pasaulē ir labāk, mēs nolēmām papētīt, kādas citās zemēs ir Jaungada sagaidīšanas tradīcijas, lai pamanītu labo gan citos, gan sevī pašā un censtos to pārņemt un kļūt vēl labāki arī paši. Tā kā aizvadītajā gadā teātri varējām baudīt mazāk nekā vēlētos, gadu pavadām ar dziesmām no senākām un gluži svaigām, bet galvenais – iemīļotām teātra izrādēm,” stāsta koncerta režisors Reinis Suhanovs.

Latvijas Nacionālā teātra 2021. gada Vecgada koncerts

Ieskats Latvijas Nacionālā teātra 2021. gada Vecgada koncertā.

gallery icon
53

Vecgada koncertā uz skatuves kāps teātra dziedošie aktieri Raimonds Celms, Arturs Krūzkops, Indra Burkovska, Evija Krūze, Kaspars Aniņš, Madara Botmane, Egils Melbārdis, Mārtiņš Brūveris, Dita Lūriņa, Mārcis Maņjakovs, Maija Doveika, Mārtiņš Egliens un Ainārs Ančevskis.

Savukārt gada pirmās dienas noslēgumā, pulksten 22, pie TV3 skatītājiem nonāks Intara Busuļa un "Abonementa orķestra" koncerts “Ieelpot”.

Intara Busuļa un "Abonementa orķestra" koncerts "Ieelpot"

Intara Busuļa un "Abonementa orķestra" koncerts "Ieelpot".

gallery icon
15

Koncerta programmā būs dzirdamas jau zināmas un iemīļotas Intara Busuļa kompozīcijas, kā arī dziesmas, kas tapušas pēdējā pusotra gada laikā. Kopā ar Intaru Busuli uzstāsies "Abonementa orķestris", kā arī īpašie viesi - Gunāra Kalniņa 2004. gadā dibinātais gospeļkoris “GG Choir” un vēl kāds iemīļots mākslinieks. 

“Pēc visa piedzīvotā tā vien šķita, ka jānovērtē skaisto un vienkāršo, kas mums ir dots. Piemēram, iespēju pieredzēt tos emocionālos mirkļus, par kuriem sakām “tas notika vienā elpas vilcienā” vai “ar aizturētu elpu” - tā, ka var aizmirst par visu citu apkārt notiekošo. Ieelpot. Lai cik tēlaini tas neskanētu, mākslinieks bez sava klausītāja vai skatītāja paelpot jau nemaz nevar. Šī mijiedarbe ir nepieciešama, lai varam turpināt radīt mūziku, rakstīt dziesmu tekstus. Drēbniekam jājūt drēbe, bet izpildītājam – apmeklētāju pilna zāle. Mēs beidzot vēlamies ieelpot kopā, nevis attālināti,” par koncerta ieceri stāsta Intars Busulis.

Kā ierasts, Busulis koncertā uzstāsies ar "Abonementa orķestri", kura sastāvā ir pianists un komponists Kārlis Lācis, saksofonists Gints Pabērzs, ģitāras virtuozs Kaspars Zemītis, bundzinieks Kaspars Grigalis, basists Edvīns Ozols un vokālistes Vineta Elksne, Karīna Tropa un Alise Kante-Onzule. Koncertā būs dzirdamas iemīļotākās dziesmas, kā arī skaņdarbi no jaunākā albuma, kas ierakstīti kopā ar "GG Choir".

Intaram Busulim līdz šim ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar “GG Choir” - pagājušā gada kopdziesma “Dejo vientulību” tika nominēta “Zelta mikrofona” kategorijā “Radio hits”. Savukārt vasarā izdota dziesma ar nosaukumu “Vai”, kurai nofilmēts arī videoklips. Koncerts “Ieelpot” skatītājiem piedāvās vēl virkni citu dziesmu, kurās piedalīsies "GG Choir".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās