Švarcenegers nosauc sānsoli par lielāko kļūdu dzīvē
Arnolds Švarcenegers ar ģimeni 2006. gadā.
Slavenības
2015. gada 27. jūnijs, 05:37

Švarcenegers nosauc sānsoli par lielāko kļūdu dzīvē

Jauns.lv

Vairums slavenību nelabprāt publiski runā par šķiršanos, taču 67 gadus vecais grāvējfilmu zvaigzne un bijušais Kalifornijas gubernators Arnolds Švarcenegers neatteicās atbildēt uz jautājumiem, kas skar viņa bēdīgi slaveno sānsoli un tam sekojošo šķiršanos.

Arnolds Švarcenegers viesojās Hovarda Sterna sarunu šovā, lai reklamētu savu jaunāko kinofilmu „Terminator Genisys”. Sarunas gaitā šova vadītājs ieminējās arī par 2011. gadā plaši apspriesto skandālu un Švarcenegera šķiršanos no sievas Marijas Šraiveres, ar kuru viņš bija laulībā nodzīvojis 25 gadus. Tolaik atklātībā nonāca vēsts, ka Švarcenegeram ir dēls no mājkalpotājas Mildredas Baenas, kurš pasaulē nācis jau 1997. gadā.

„Ja laulība neizdodas, vai tā ir liela sakāve tavā dzīvē?” – grāvējfilmu zvaigznei vaicāja Hovards Sterns. „Jo tā ir tava pirmā īstā personīgā neveiksme, vai ne?”

„Man ir bijušas vairākas personīgas neveiksmes, bet šī bez šaubām ir pati lielākā neveiksme un vislielākā kļūda,” atzinās Švarcenegers. „Nav šaubu. Turklāt tā nav tikai lielākā kļūda, bet tu arī apzinies, ka pats biji vainīgs un tu pats visu sabojāji. Tu nevari ar pirkstu rādīt uz kādu citu. Jā, es biju par to vīlies, taču vienmēr ir viegli runāt pēc notikušā.”

Vaicāts, vai Švarcenegers domājis par pāru terapijas kursu un profesionālu palīdzību, viņš norāda: „Jā, mēs to izmantojām – es un Marija. Tā bija lielākā kļūda, ko esmu pieļāvis... jo tas puisis bija bezjēdzīgs. Viņš pateica aizvien vairāk muļķību un aizvien vairāk glupību. Tas deva pilnīgi pretēju iedarbību jebkādām mūsu turpmākām attiecībām vai cerībai atkal būt kopā. Šīs sarunas bija muļķību gvelšana.”

„Tā bija lielākā kļūda – Marija mani pierunāja iesaistīties, es gāju, bet instinktīvi jutu, ka varbūt nevajag iet, jo apzinos, ka es pats visu sabojāju. Man nav ne pie viena jāiet, lai viņš man kaut ko izskaidrotu. Es atvainojos Marijai, es atvainojos bērniem, un centos dzīvot tālāk ar domu: Kā to vērst par labu? Kā palikt draugos ar Mariju, lai varētu kopā rūpēties par ģimeni, pat, ja viņa ir pārcēlusies dzīvot citur... Kā man izveidot patiešām labas attiecības ar bērniem? Kā man aizvien likt viņiem sevi cienīt, kaut arī visu esmu sabojājis šādi. Un ziniet, viss ir izdevies patiešām labi. Ar Marijas palīdzību! Ar bērnu palīdzību! Bet ne pateicoties kaut kādam psihiatram.”

Švarcenegers arīdzan piebilda, ka cilvēkiem „jāmeklē palīdzība, kad tā viņiem vajadzīga” un, ka viņš nav „pret terapiju”, tikai viņa situācijā tā nav palīdzējusi.

„Tā tikai mums nepalīdzēja,” norāda aktieris.

Švarcenegeram ir četri bērni, kas dzimuši laulībā ar Mariju Šraiveri – Katrīna (25), Kristīna (23), Patriks (21) un Kristofers (17). Viņš ir arī tēvs mājkalpotājas Mildredas Baenas dēlam Džozefam Baenam (17).

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press