foto: action press/ Vida Press
"Harija Potera" aktieri zaga pūķa olu, Roberts Patinsons apakšveļu - ko aktieri čiepj no filmēšanas laukuma
Denjels Redklifs.
Slavenības
2021. gada 15. decembris, 15:22

"Harija Potera" aktieri zaga pūķa olu, Roberts Patinsons apakšveļu - ko aktieri čiepj no filmēšanas laukuma

Jauns.lv

Nav pārsteigums, ka pēc filmēšanās laukumā pavadītiem simtiem stundu daži aktieri piesavinās rekvizītus par piemiņu. Sākot ar apakšveļu, beidzot ar auto un tūkstošiem vērtām dinozauru olām...

Blondīnes garderobe

Rīzas Viterspūnas ieguvums no filmas "Gudrā blondīne 2" ir ne tikai honorārs, bet arī it visa apģērbu garderobe. Tas esot paredzēts viņas līgumā - visi tērpi un 77 pāri zīmola "Jimmy Choo" apavu.

foto: CAMERA PRESS/Jerry Watson / Vida Press
Rīsa Viterspūna.

Tiesa, kopš nogādāšanas mājās viņa tos valkājusi neesot: "Kopš tā laika garderobei pat nebiju pieskārusies, un tad, filmas 15 gadu jubilejā, es tos no noliktavas izņēmu un piemērīju. Daži tērpi aizvien derēja, daži ne, bet foršākais bija tos parādīt meitai.”

Kustams suvenīrs

Ārons Pols filmā "Ātrums slāpes" (2014) ir nopelnījis ne tikai 360 tūkstošus ASV dolāru, bet arī par suvenīru mājās paņēmis filmas auto - 1969. gada "Ford Torino GT".

foto: Dreamworks Skg/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Ārons Pols.

Tomēr ar 2019. gadu aktieris ir kļuvis pieticīgāks un no filmas "El Camino: A Breaking Bad Movie" piesavinājās vien vēstuli, ko viņa atveidotais varonis bija uzrakstījis bijušās draudzenes dēlam. Tā, viņaprāt, ir vēl vērtīgāka - tādēļ ierāmēta mājās pie sienas.

A Atriebējs

"Marve"l mediju frančīzes vēsture ir datējama ar 2008. gada "Dzelzs vīru" un tādēļ nav brīnums, ka galvenais varonis, pats Dzelzs vīrs Roberts Daunijs vēlas sev daļu no filmu sērijas "Atriebēji" vēstures.

Roberts Daunijs kino, dzīvē un uz sarkanā paklāja

Aktieris Roberts Daunijs kino, dzīvē un uz sarkanā paklāja.

gallery icon

"'Atriebēji: Ultrona laikmets" bija milzīgs burts A kā Atriebēju simbols. Un man tas tagad ir!” ar 9,1 metru augsto ieguvumu lepojas aktieris.

Nodrošinājies

2018. gada intervijā par filmu "Tors: Ragnaroks" (2017) žurnālists Džimmijs Kimmels naivi pajautāja Krisam Hemsvortam (kurš atveidoja galveno varoni Toru), vai viņš pats ir ticis pie galvenā rekvizīta un simbola - slavenā āmura.

foto: Marvel/Disney/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Kriss Hemsvorts.

Aktiera atbilde pārsteidza: „Pārīti...kādus piecus. Viens atrodas mājās pie tualetes durvīm, vēl kāds uz kamīna dzegas...”

Galvenais atribūts

"To atklājot, es noteikti nokļūšu nepatikšanās, bet es  šo filmu gaidīju 10 gadus. Tāpēc par suvenīru sev savācu kostīmu,” tāds ir Raiena Reinoldsa arguments tam, kādēļ viņa pagrabā atrodas viens no Dedpūla kostīmiem.

foto: ddp / Vida Press
Raians Reinoldss.

Kopumā esot bijuši deviņi tērpi, bet septiņi no tiem filmēšanas laikā tika sabojāti. „Es vienkārši ar to devos mājās. Ja viņi vēlas man to atņemt, lai tikai pamēģina! Filmējoties "Dedpūlā", biju ļoti labā formā un jutos pārliecināts, ka spēšu uzvarēt 105 kilogramus smago studijas vadītāju,” drosmes iemeslu atklājis aktieris un, viņaprāt, šim kostīmam esot ne tikai sentimentāla vērtība, bet tas ir arī mākslas darbs.

Dārgumi

foto: Nils Jorgensen/Shutterstock/ Vida Press
Īans Makkellens ar "Gredzenu pavēlnieka" monētu.

Īans Makkellens, kurš triloģijā "Gredzenu pavēlnieks" atveidoja burvi Gendalfu, ir atzinies, ka piemiņai esot aizņēmies pāris zelta monētas: „Un Bagendas atslēgas, ko kā zinu, režisors Pīters Džeksons aizvien meklē, bet nekad neatradīs.”

Veļas fetišs

Roberts Patinsons, kurš "Krēslas" filmu sērijā atveidoja galveno varoni vampīru Edvardu, par savu suvenīru esot paņēmis ļoti praktisku izstrādājumu – apakšveļu.

Roberts Patinsons sāgā „Krēsla”

Roberts Patinsons sāgā „Krēsla”.

gallery icon

"Es tā daru visās filmās. Filmu komanda vienmēr apgādā ar labāko veļ,u un es to lietoju katru dienu,”aktieris nekautrējas.

Galvenais simbols

Denjels Redklifs, kurš atveidoja Hariju Poteru astoņās fantāzijas filmās, no kino laukuma mājās esot paņēmis ikoniskāko varoņa aksesuāru - brilles.

foto: action press/ Vida Press
Denjels Redklifs.

Vienas no pirmās filmas "Harijs Poters un Filozofu akmens" (2001) un vienas no septītās - "Harijs Poters un Nāves dāvesti: Pirmā daļa" (2010): „Brilles no pirmās filmas tagad ir maziņas, bet ļoti mīļas. Arī tās ir bez stikliņiem. Vispār, brillēs reti bija stikli - filmējot atspulgs stikliņos rada zināmas problēmas.”

Dārga zādzība

foto: ddp / Vida Press
"Harija Potera" varoņi.

Tā vietā, lai paņemt mazītiņas brillītes vai zizli, "Harija Potera" sāgas aktieri Rūpers Grints un Freds Vīzlijs esot centušies nozagt pūķa zelta olu no sērijas "Harijs Poters un Uguns biķeris" (2005).

Daniels Redklifs, Emma Vatsone un Rūperts Grints gadu gaitā

gallery icon

„Es paņēmu zelta olu, kas bija redzama ceturtajā filmā. Kā izrādījās, tā bija pāris tūkstošus dolāru vērta. Es to ieliku spilvendrānā, un abi kā komanda aiznesām. Bet mēs tikām pieķerti un ola atņemta,”bēdājas Grints. Bet rekvizīts, ko viņam tomēr izdevās nozagt bija numurs 4 no mājas, kur Harijs it kā bija uzaudzis: „Laikam skaitās, ka es to nozagu. Bet tā ir jauka lieta piemiņai.”

Harija Potera pēdējās filmas pirmizrāde

gallery icon