foto: Vyacheslav Prokofyev/TASS/SCANPIX
"Tā būtu pēdējā lieta, kuru es dāvinātu Latvijas prezidentam!" Galkins pastāsta par Baskova dāvanu Zatleram
Baskovs ar Galkinu
Slavenības
2021. gada 14. decembris, 06:25

"Tā būtu pēdējā lieta, kuru es dāvinātu Latvijas prezidentam!" Galkins pastāsta par Baskova dāvanu Zatleram

Jauns.lv

Krievijas slavenība Maksims Galkins kļuva par šova "Es sevi zinu" dalībnieku, kurā vietējās slavenības atklāj apkaunojošus incidentus no savas dzīves. Par vienu no gadījumiem, kad viņš juties neveikli, Galkins atklāja iepriekš nezināmas detaļas. Tas saistīts ar pasākumu, kurā dziedātājs Nikolajs Baskovs pasniedza neveiksmīgu dāvanu Latvijas prezidentam Valdim Zatleram.

Tas noticis pieņemšanas laikā par godu konkursa "Jaunais vilnis"  organizatoriem 2009. gadā Jūrmalā. "Valdis Zatlers uzaicināja mūs, māksliniekus, savā rezidencē uz pieņemšanu. No rīta mēs atnākam uz šīm brokastīm. Tur bija Raimonds Pauls, Ļevs Ļeščenko, Nadežda Babkina, Laima Vaikule, Igors Krutojs, es...

Pie ieejas bija kaut kādu žurnālisti, atmosfēra ļoti mierīga, eiropeiska, lielisks laiks, zaļš zālājs, tālāk kāpas, viss skaisti... Kaut kādi kalti galdiņi, kanapē, nedaudz šampanietis un sarunas,” pieņemšanu apraksta Galkins.

"Pēc pusstundas ierodas Baskovs, kurš nokavēja. Bet Baskovs visu nakti negulēja, ballējās, dziedāja uz galdiem...Viņš tur iebrāzās ar saucienu: "Redz, kur es! Es nokavēju, bet toties esmu ar dāvanu!" Kas tā bija par dāvanu? Ja izvēlēties no visa iespējamā, tā būtu pēdējā lieta, kuru es dāvinātu Latvijas prezidentam.

Maksims Galkins Dzintaru koncertzālē uzjautrina Paulu, Vaikuli, Krūmiņu un citus apmeklētājus

Piektdienas vakarā Dzintaru koncertzālē ar vērienīgu solo koncertu uzstājās Krievijas humorists, raidījumu vadītājs, aktieris un dziedātājs Maksims Galkins. Koncerta apmeklētāju ...

gallery icon
166

Degvīna pudele iepakojumā no padomju militārā lādiņa ar sarkanu zvaigzni," atminējās Galkins. Pēc tam radies apmulsums, pēc kā Latvijas prezidents nesteidzās ar atbildi, tāpēc Baskovs šo lādiņu novietoja uz pleca, imitējot šāvienu.

Tajā brīdī dāvanas vāciņš (Galkins pieļāva, ka to iepriekš jau daudzas reizes dāvināja, atvēra un aizvēra) atvērās un no turienes izlidoja stikla burka ar marinētiem gurķiem, kas bija iepakota kopā ar degvīnu.

Burka atsitās pret metāla krēsla roku balstu, kur sēdēja Latvijas prezidents, saplīsa un viss tās saturs uzgāzās uz baltā Zatlera kostīma. Pēc Galkina vārdiem, pēc tam, lai izlīdzinātu atmosfēru, turpat esošais dziedātājs Ļevs Ļeščenko piedāvāja iedzert degvīnu no Baskova uzdāvinātās pudeles.

Konkursa "Jaunais vilnis 2018" atklāšana

Konkursa "Jaunais vilnis 2018" atklāšana.

gallery icon
21

Uz to prezidenta sieva Lilita Zatlere laipni piedāvāja uzkodā mazsālītos gurķus, kurus pirms tam bija pati pagatavojusi. "Kā saka, homemade! (izgatavots mājās)," sacījusi Lilita Zatlere. Kā stāsta Galkins, Valdis Zatlers sievu palabojis: "Handmade (roku darbs), dārgā..." Punktu strīdam pielikusi Lilita Zatlere, atcērtot: "Homemade, es teicu!" stāsta Galkins.

Neskatoties uz incidentu, tikšanās ilga 45 minūtes un beidzās ar kopīgu fotogrāfiju. Galkins piebilda, ka šajā laikā viņš juties kā stereotipisks krievu tūrists ārzemēs. "Mēs centāmies būt eiropeiski, bet viss notika pilnīgi neplānoti!" piebilda slavenība.